Gorenje Valjevo (foto: Gorenje)
Gorenje Valjevo (foto: Gorenje)
14.12.2022, 10:41

Jubilarni 10-milioniti frižider proizveden u fabrici Gorenje Valjevo

č: | fb:

Sa fabričke trake Gorenja Valjevo početkom decembra izašao je 10-milioniti frižider. Ovaj jubilarni frižider, prema tradiciji fabrike nije namenjen prodaji, već jednoj od zaposlenih, Mari Veselinović, koja svojim zalaganjem, vrednim radom i predanošću svakodnevno doprinosi uspehu kompanije.

 

Iz uprave fabrike poručuju da je ovaj proizvodni uspeh rezultat timskog rada 1.600 zaposlenih u fabrici, saradnje sa sindikatimai brojnim lokalnim dobavljačima, kao i to da su izuzetno ponosni na kontinuirani doprinos i zalaganje svih zaposlenih tokom ovih 16 godina rada fabrike.


Mara Veselinović, dobitnica jubilarnog aparata, nije krila sreću zbog poklona koji joj je uručen. "Trudim se da svakodnevno dam svoj maksimum u radu i drago mi je da je kompanija prepoznala moj trud. Aparat koji sam dobila dobro će doći mojoj ćerki koja je pre dva meseca postala majka. Veoma sam zahvalna kompaniji na poklonu", kazala je Mara Veselinović.

Mara Veselinović

Mara Veselinović (Foto: Gorenje)

 

Fabrika u Valjevu je za korporaciju Hisense centar proizvodnje programa rashladne tehnike - zamrzivača i frižidera. Od 2006. godine, kada je fabrika počela sa radom, neprestano se radi na unapređenju tehnološkog procesa i povećanju kapaciteta proizvodnje, te danas sa njenih traka dolaze aparati za sva evropska tržišta sa kojima Hisense posluje i pod robnim markama Hisense, Gorenje i Asko.

 

O uspehu kompanije Hisense i fabrike Gorenje Valjevo osim proizvodnih rezultata svedoče i ambiciozni planovi koji će doneti i novih 1.000 radnih mesta za stanovnike Valjeva i Kolubarskog okruga, pored 1.600 zaposlenih, koliko fabrika ima u ovom trenutku.

 

U toku su radovi na izgradnji novog pogona "Valjevo 3" u kome će se godišnje proizvoditi 750 hiljada side-by-side aparata, dok će ukupna proizvodnja u sva tri pogona Gorenja Valjevo do 2025. godine dostići čak 1,7 miliona aparata godišnje. Najmoderniji rashladni uređaji iz Valjeva naći će svoje mesto u domovima širom Evrope, na svim evropskim tržištima sa kojima Hisense već posluje. Čak 92 posto ukupne proizvodnje namenjeno je izvozu, što ovu fabriku pozicionira na listu najvećih izvoznika iz Srbije.

Aktuelno

Karikatura za Makija (1999.) (foto: Dušan Arsenić)
Ars Vivendi Pre 20 sati 37 minuta

Maki

"Sloboda čoveka nije u tome da može činiti sve što želi, nego u tome da ne mora činiti ono što ne želi",  Žan Žak Ruso.   Znao sam da je teško bolestan, ali, znajući ga, mislio sam – boriće...  · 6 komentara

Socijalistička partija Srbije (foto: Đorđe Đoković)
Skretanje pažnje dok se završavaju krupni državni poslovi Pre 19 sati 34 minuta

SPS: Otadžbina se brani slobodom!

Gradski odbor SPS najsnažnije stoji iza predsednika SPS-a Ivice Dačića u svim istupanjima kojima se čuva i štiti sloboda, nezavisnost i teritorijalna celovitost Srbije, navidi se u saopštenju za...  · 14 komentara

Privredna zona (foto: Kolubarske.rs)
Valjevo se zadužuje za 155 miliona dinara Pre 22 sati 34 minuta

Investitori strani, a finansijeri domaći

Da bi nemačkim investitorima obezbedili infrastrukturu grad Valjevo će se kreditno zadužiti 155 miliona dinara. Pre dve godine tim investitorima je poklonjeno preko 24 hektara zemlje koju su...  · 10 komentara