SPREG (arhiva) (foto: Đorđe Đoković)
SPREG (arhiva) (foto: Đorđe Đoković)
11.03.2024, 07:50

SPREG - "Ovde stvaramo vrednosti"

č: | fb:

Ovogodišnji, 19. po redu, Sajam privrede zapadne Srbije – SPREG biće održan od 4. do 6. aprila u Omni centru, pod sloganom "Ovde stvaramo vrednosti".

 

Organizator, Regionalna asocijacija malih i srednjih preduzeća zapadne Srbije i izvršni organizator, valjevska agencija "Gatti", podsećaju da ovaj sajam od svog osnivanja 2004. godine promoviše domaću proizvodnju i nastoji da pomogne malim i srednjim preduzećima i preduzetnicima da se afirmišu i poboljšaju svoje poslovanje, tako da će i ove godine oni činiti najveći deo izlagača.

 

Jovan Grujić, izvršni direktor SPREG-a, očekuje da će na ovogodišnjem sajmu učestvovati više od 160 firmi iz Srbije koji će izlagati svoje proizvode i usluge na dve hiljade kvadratnih metara izložbenog prostora u dve hale Omni centra i na istoj tolikoj površini na otvorenom.

 

- Glavna izložbena hala predviđena je za predstavnike različitih privrednih grana na pojedinačnim i grupnim štandovima, a preko 60 odsto tih izlagača bavi se proizvodnjom. Biće zastupljene metalska, mašinska industrija, građevinarstvo, zanatstvo, distributeri poljoprivredne opreme i alata, opreme za klimatizaciju i grejanje, proizvođači PVC stolarije, solarnih panela, poljoprivredna gazdinstva, zanatske pivare zapadne Srbije... U drugoj sajamskoj hali na SPREG-u se i ove godine nastavlja "Domaća priča" u organizaciji valjevske kompanije "Europrom", nastupiće firme članice Domaćeg trgovačkog lanca (DTL) sa svojim nacionalnim, regionalnim i lokalnim dobavljačima, sve uz organizaciju brojnih besplatnih promocija, degustacija, zabavnih radionica za najmlađe i drugih zanimljivih propratnih programa – najavio je Grujić.

 

Kao i prethodnih godina, otvoreni izložbeni prostor posvećen je najvećim delom poljoprivredi, biće izloženi traktori, mehanizacija i priključne mašine, oprema za navodnjavanje, rasadnici četinara… Na sajmu će nastupiti i četiri zvanična zastupništva automobilskih brendova koji će izložiti svoje najnovije modele automobila.

 

SPREG će i ove godine imati nekoliko pratećih manifestacija, najinteresantniji će biti svakako biti Prolećni sajam zapošljavanja u organizaciji Nacionalne službe zapošljavanja – filijala Valjevo.

 

 

 

Aktuelno

Bez kraja - Ilustracija Dušan Arsenić (foto: )
Bez kraja 27.04.2024

Kakav je to svet, bez "srpskog sveta"?

Nagoveštaji raspada SFRJ, ni kad je postao veoma verovatan, u Srbiji nisu uzimani ozbiljno. Bori Čorbi su omogućili hit: "Hoće da se otcepe, bečki konjušari!", a "običnom svetu" samozadovoljno:...