SPREG (arhiva) (foto: Đorđe Đoković)
SPREG (arhiva) (foto: Đorđe Đoković)
11.03.2024, 07:50

SPREG - "Ovde stvaramo vrednosti"

č: | fb:

Ovogodišnji, 19. po redu, Sajam privrede zapadne Srbije – SPREG biće održan od 4. do 6. aprila u Omni centru, pod sloganom "Ovde stvaramo vrednosti".

 

Organizator, Regionalna asocijacija malih i srednjih preduzeća zapadne Srbije i izvršni organizator, valjevska agencija "Gatti", podsećaju da ovaj sajam od svog osnivanja 2004. godine promoviše domaću proizvodnju i nastoji da pomogne malim i srednjim preduzećima i preduzetnicima da se afirmišu i poboljšaju svoje poslovanje, tako da će i ove godine oni činiti najveći deo izlagača.

 

Jovan Grujić, izvršni direktor SPREG-a, očekuje da će na ovogodišnjem sajmu učestvovati više od 160 firmi iz Srbije koji će izlagati svoje proizvode i usluge na dve hiljade kvadratnih metara izložbenog prostora u dve hale Omni centra i na istoj tolikoj površini na otvorenom.

 

- Glavna izložbena hala predviđena je za predstavnike različitih privrednih grana na pojedinačnim i grupnim štandovima, a preko 60 odsto tih izlagača bavi se proizvodnjom. Biće zastupljene metalska, mašinska industrija, građevinarstvo, zanatstvo, distributeri poljoprivredne opreme i alata, opreme za klimatizaciju i grejanje, proizvođači PVC stolarije, solarnih panela, poljoprivredna gazdinstva, zanatske pivare zapadne Srbije... U drugoj sajamskoj hali na SPREG-u se i ove godine nastavlja "Domaća priča" u organizaciji valjevske kompanije "Europrom", nastupiće firme članice Domaćeg trgovačkog lanca (DTL) sa svojim nacionalnim, regionalnim i lokalnim dobavljačima, sve uz organizaciju brojnih besplatnih promocija, degustacija, zabavnih radionica za najmlađe i drugih zanimljivih propratnih programa – najavio je Grujić.

 

Kao i prethodnih godina, otvoreni izložbeni prostor posvećen je najvećim delom poljoprivredi, biće izloženi traktori, mehanizacija i priključne mašine, oprema za navodnjavanje, rasadnici četinara… Na sajmu će nastupiti i četiri zvanična zastupništva automobilskih brendova koji će izložiti svoje najnovije modele automobila.

 

SPREG će i ove godine imati nekoliko pratećih manifestacija, najinteresantniji će biti svakako biti Prolećni sajam zapošljavanja u organizaciji Nacionalne službe zapošljavanja – filijala Valjevo.

 

 

 

Aktuelno

Slobodan Gvozdenović (foto: Kolubarske.rs)
Bez kraja Pre 19 sati 18 minuta

Što dolikuje volu, ne dolikuje Jupiteru!

Ocenjivanje načina na koji se u skupštinama vode sednice, sastavni je deo ocenjivanja sednica i parlamentarizma uopšte. U tom smislu ni prvo vođenje sednice naše gradske Skupštine, ne zaslužuje...  · 9 komentara

 (foto: )
Otvoren do 1. septembra Pre 16 sati 51 minuta

Konkurs za književnu nagradu "Radovan Beli Marković"

Biblioteka "Radovan Beli Marković" iz Lajkovca raspisala je početkom jula Konkurs za književnu nagradu za roman ili knjigu pripovedaka (priča) objavljene na srpskom jeziku u prošloj ili ovoj...