SPREG (arhiva) (foto: Đorđe Đoković)
SPREG (arhiva) (foto: Đorđe Đoković)
11.03.2024, 07:50

SPREG - "Ovde stvaramo vrednosti"

č: | fb:

Ovogodišnji, 19. po redu, Sajam privrede zapadne Srbije – SPREG biće održan od 4. do 6. aprila u Omni centru, pod sloganom "Ovde stvaramo vrednosti".

 

Organizator, Regionalna asocijacija malih i srednjih preduzeća zapadne Srbije i izvršni organizator, valjevska agencija "Gatti", podsećaju da ovaj sajam od svog osnivanja 2004. godine promoviše domaću proizvodnju i nastoji da pomogne malim i srednjim preduzećima i preduzetnicima da se afirmišu i poboljšaju svoje poslovanje, tako da će i ove godine oni činiti najveći deo izlagača.

 

Jovan Grujić, izvršni direktor SPREG-a, očekuje da će na ovogodišnjem sajmu učestvovati više od 160 firmi iz Srbije koji će izlagati svoje proizvode i usluge na dve hiljade kvadratnih metara izložbenog prostora u dve hale Omni centra i na istoj tolikoj površini na otvorenom.

 

- Glavna izložbena hala predviđena je za predstavnike različitih privrednih grana na pojedinačnim i grupnim štandovima, a preko 60 odsto tih izlagača bavi se proizvodnjom. Biće zastupljene metalska, mašinska industrija, građevinarstvo, zanatstvo, distributeri poljoprivredne opreme i alata, opreme za klimatizaciju i grejanje, proizvođači PVC stolarije, solarnih panela, poljoprivredna gazdinstva, zanatske pivare zapadne Srbije... U drugoj sajamskoj hali na SPREG-u se i ove godine nastavlja "Domaća priča" u organizaciji valjevske kompanije "Europrom", nastupiće firme članice Domaćeg trgovačkog lanca (DTL) sa svojim nacionalnim, regionalnim i lokalnim dobavljačima, sve uz organizaciju brojnih besplatnih promocija, degustacija, zabavnih radionica za najmlađe i drugih zanimljivih propratnih programa – najavio je Grujić.

 

Kao i prethodnih godina, otvoreni izložbeni prostor posvećen je najvećim delom poljoprivredi, biće izloženi traktori, mehanizacija i priključne mašine, oprema za navodnjavanje, rasadnici četinara… Na sajmu će nastupiti i četiri zvanična zastupništva automobilskih brendova koji će izložiti svoje najnovije modele automobila.

 

SPREG će i ove godine imati nekoliko pratećih manifestacija, najinteresantniji će biti svakako biti Prolećni sajam zapošljavanja u organizaciji Nacionalne službe zapošljavanja – filijala Valjevo.

 

 

 

Aktuelno

Viktor Mićić (foto: Kolubarski okrug)
Nepoštovanje zakona Pre 1 sati 53 minuta

Čovek sa dve funkcije – nezamenljivi zamenik

Viktor Mićić imenovan za načelnika Kolubarskog okruga, a nije razrešen funkcije zamenika predsednika Skupštine grada. Obavlja dve funkcije, a Zakonom o sprečavanju korupcije zabranjeno je vršenje...  · 1 komentar

Sneg u aprilu u Valjevu (foto: Kolubarske.rs)
Aprilski sneg Pre 1 sati 1 minuta

Vejalo kao usred zime

Jak talas zahlađenja stigao je u Srbiju i drastično je oborio temperature, negde i preko 20 stepeni, a padao je i sneg. U Valjevu je jutros vejalo skoro jedan čas, sneg se nije zadržao, dok se na...

Postavljanje LED rasvete (foto: Kolubarske.rs)
Modernizacija i ušteda Pre 1 dan 1 sati

U toku je zamena svetiljki novom LED rasvetom

U Valjevu je u toku postavljanje LED rasvete najsavremenije generacije koja će zameniti postojeće stare živine svetiljke. Do sada je zamenjeno preko 9000 od 11.782 svetiljke koliko je predviđeno...  · 6 komentara

Zagađen vazduh u Valjevu (foto: Đorđe Đoković)
Saopštenje Pre 21 sati 22 minuta

Promenama do čistog vazduha u Valjevu

Od početka godine Valjevo već broji 64 dana sa prekomerno zagađenim vazduhom, skoro dvostruko premašujući godišnji limit, navodi u saopštenju Lokalni odgovor. "Na građanima Valjeva je da ocene da...  · 1 komentar