Domaći trgovinski lanac (foto: Đorđe Đoković)
Domaći trgovinski lanac (foto: Đorđe Đoković)
01.04.2015, 08:37

Danas počinje SPREG

č: | fb:

SPREG, najveći sajam privrede u zapadnoj Srbiji, na kome će se predstaviti 215 izlagača iz 40 gradova Srbije i Republike Srpske biće otvoren danas u Omni centru. Cilj ove sajamske manifestacije je promocija domaće proizvodnje, tako da će primarnu ulogu imati proizvodne delatnosti sa oko 80 posto učešća u izlagačkom delu.

I ove godine na sajmu učestvuje Domaći trgovinski lanac (DTL) u okviru koga je i valjevski „Europrom“. Na 12. Spregu DTL će se predstaviti pod sloganom – „Najbolje je domaće!“  Besplatne degustacije, demonstracije, propratni događaji i brojni sajamski popusti i ove godine biće dostupni posetiocima.

Izložbeni prostor od oko 3.000 kvadrata biće otvoren od 10.00 časova. Prvog dana Sprega biće održan okrugli sto na temu "Održivi razvoj i žensko preduzetništvo", planiran je razgovor vlasnika i menadžmenta DTL-a sa menadžerima nacionalnih kompanija. Multimedijaln predstavljanje STD „Ecco impulsa” Šušeoka i prezentacija novog turističkog proizvoda našeg kraja zakazano je za 13 časova.

U okviru propratnog programa sajma, koji ove godine podržava i Nacionalna alijansa za lokalni ekonomski razvoj (NALED), biće organizovano nekoliko predavanja na temu razvoja poljoprivrede, geografskog porekla proizvoda i sertifikacije. Predviđeno je da se održi i sastanak predstavnika 40 lokalnih samouprava Srbije i Republike Srpske na temu međusobne ekonomske i druge saradnje.

Trećeg dana sajma, u saradnji sa Nacionalnom službom zapošljavanja Valjevo, biće organizovan tradicionalni prolećni sajam zapošljavanja, dosada se prijavilo oko 25 poslodavaca.

Sajam se održava od 1. do 3. aprila, a radno vreme za posetioce je u sredu i četvrtak od 10 do 19 časova i u petak od 10 do 16 časova. Ulaz na 12. Spreg u Omni centru je slobodan.

Aktuelno

Tribina ProGlas u Valjevu (foto: Đorđe Đoković)
Bez kraja Pre 1 dan 1 sati

Dobar (Pro)glas se daleko čuje...

Veliki je događaj bila tribina, sa inicijatorima ProGlasa! Ne toliko zbog njih samih, dovoljno su veliki i bez nas i našeg priznavanja takvim. Ne toliko ni zbog onog što su rekli, dovoljno su to...

Suzana Radovanović Perić i Bojana Perić (foto: )
PR 29.11.2023

Kupovina uz note učenika muzičke škole

"Note nama vredne", naziv je projekta koji će tokom decembra realizovati kompanija "Europrom" i muzičke škola "Živorad Grbić". Snimci nastupa učenika muzičke škole biće emitovani u dva supermarketa...