Sa otvaranja Sprega (foto: Đorđe Đoković)
Sa otvaranja Sprega (foto: Đorđe Đoković)
03.04.2015, 07:47

Na Spregu 8.000 posetilaca

č: | fb:

Za ovogodišnji Spreg vlada izuzetno interesovanje, što potvrđuje broj posetilaca i izlagača. Za dva dana najveći sajam zapadne Srbije posetilo je preko 8.000 ljudi iz Valjeva, opština Kolubarskog okruga, Subotice, Zrenjanina, Vršca, Kragujevca, Pirota i drugih gradova Srbije. Juče je sajam obišlo 40 delegacija opština i gradova iz Srbije i Republike Srpske. Izlagači su zadovoljni ovogodišnjom organizacijom, posetom i ostvarenim poslovnim kontaktima, dok su organizatori zadovoljni zbog interesovanja koje su izlagači i posetioci iskazali za ovu sajamsku manifestaciju. Aleksandar Grujić iz agencije Gatti kaže da je 12. Spreg po broju onih koi su se pojavili na sajmu nadmašio prošlogodišnji, i sa današnjom posetom, a očekuje da će biti preko 2000, zabeležiće preko 10.000 posetilaca. 

Spreg

Spreg (Foto: Đorđe Đoković)

Na Speg-u sajam zapošljavanja

Poslednjeg dana Sprega, tradicionalno, se održava i sajam zapošljavanja za koji se prijavilo 34 poslodavca, koja traže 235 radnika. Kako se navodi u saopštenju Nacionalne službe za zapošljavanje – Filijala Valjevo, potrebni su radnici mašinske, medicinske, građevinske struke, radnici u ugostiteljstvu, komercijalisti, prodavci, inženjeri mašinstva, inženjeri elektrotehnike, tehnolozi, diplomirani ekonomisti, pravnici. Poslodavci su iskazali potrebu za upošljavanjem lica svih stepena stručnosti i obrazovnih profila, osim zanimanja iz oblasti prosvete.

Poslodavci će na Spregu, pored izbora  kandidata, imati priliku da se upoznaju sa mogućnostima dodele finansijskih sredstava i korišćenja finansijskih olakšica pri zapošljavanju.

Sajam zapošljavanja, u okviru Spreg-a, održava se danas od 11 do 14 časova, u „Omni centru“ .

 

Aktuelno

Zlato za juniorsku reprezentaciju Srbije  (foto: www.waterpoloserbia.org)
Čestitka gradonačelnika Valjeva Pre 18 sati 22 minuta

Valjevski vaterpolisti među juniorskim prvacima Evrope

Juniorska reprezentacija Srbije u vaterpolu postala je prvak Evrope. Za reprezentaciju Srbije igrala su četvorica Valjevca, Aleksandar Kovačević, Srđan Baucalo, Bogdan Gavrilović i Petar Stanić....  · 3 komentara