Sajam zapošljavanja (foto: Đorđe Đoković)
Sajam zapošljavanja (foto: Đorđe Đoković)
03.04.2015, 14:08

Za 235 radnih mesta 1000 zainteresovanih

č: | fb:

Na sajmu zapošljavanja, u okviru Spreg-a, i ove godine velika gužva. Preko hiljadu onih koji traže posao za 235 radnih mesta, koliko ih je oglasilo 34 poslodavca. Traženi su radnici mašinske, građevinske i medicinske struke, u ugostiteljstvu, komercijalisti, prodavci, inženjeri mašinstva, inženjeri elektrotehnike, tehnolozi, diplomirani ekonomisti, pravnici. Među 34 poslodavca kojima su potrebni radnici su „Valjevska pivara”, „Gorenje”, „Europrom”,  „Dunav” osiguranje, „Erozija”, „Bosis”, „Merkator”, „Krušik plastika”,  „Enel” , JKP „Vidrak”, Narodni muzej...

Među onima koji traže posao bilo je mlađih tek svršenih srednjoškolaca, ali i nekoliko starijih sugrađana kojima je ostalo par godina do penzije. Bilo je i onih, koji kažu da „nije važno kakav je posao, važnoje da se radi”.

Sajam zapošljavanja

Sajam zapošljavanja (Foto: Đorđe Đoković)

Armija nezaposlenih, koja veruje da je današnji sajam prvi korak do posla, nije ni primetila gosta Sajma zapošljavanja, direktora Nacionalne službe zapošljavanja Zorana Martinovića, koji je ustvrdio da je smanjen broj nezaposlenih uz priznanje da se „ipak još uvek najviše zapošljavaju u Beogradu i Vojvodini, dok je u drugim delovima Srbije zapošljavanje značajno manje”.

Direktor Nacionalne službe za zapošljavanje je rekao je da je stopa nezaposlenosti u Srbiji smanjena u značajnoj meri, što potvrđuju i podaci. „Prošlu godinu smo završili sa 16,8 posto nezaposlenih, dok je prethodne godine bilo preko 20 posto. Najveći pad stope nezaposlenosti ima Beograd i Vojvodina”, kaže Martinović.

On dodaje da su sajmovi jedna od mera zapošljavanja. „Prošle godine je u Srbiji održano 50 sajmova, na kojima je učestvovalo oko 50.000 nezaposlenih. Posao kod 1.000 poslodavaca pronašlo je više od 10.000 ljudi", navodi direktor Nacionalne službe zapošljavanja Zoran Martinović., koji je posetio Sajam zapošljavanja koji je organizovan poslednjeg dana Spreg-a.

Ispred oglasne table

Ispred oglasne table (Foto: Đorđe Đoković)

Aktuelno

Zlato za juniorsku reprezentaciju Srbije  (foto: www.waterpoloserbia.org)
Čestitka gradonačelnika Valjeva Pre 19 sati 13 minuta

Valjevski vaterpolisti među juniorskim prvacima Evrope

Juniorska reprezentacija Srbije u vaterpolu postala je prvak Evrope. Za reprezentaciju Srbije igrala su četvorica Valjevca, Aleksandar Kovačević, Srđan Baucalo, Bogdan Gavrilović i Petar Stanić....  · 3 komentara