Lomljenje slavskog kolača (foto: Đorđe Đoković)
Lomljenje slavskog kolača (foto: Đorđe Đoković)
02.06.2015, 15:17

Godina uspeha

č: | fb:

Rezanjem slavskog kolača obeležena je slava u Valjevskoj pivari, najstarijeg kolektiva u gradu, Treće Trojice. Slava Valjevske pivare, koja je osnovana pre 155 godina, bila je prilika da se nagrade zaposleni koji su u kolektivu proveli 10, 20 i 30 godina.  

(Foto: Đorđe Đoković)

Jovan Đuričić je jedan od nagrađenih radnika u Valjevskoj pivari koji je dobitniik jubilarne nagrade za 30 godina rada. „Vreme je brzo prošlo. Kada se okrenem iza sebe zadovoljan sam jer vidim jednu dobru i uspešnu firmu, čijem uspehu smom doprineli i mi. Kada bih bio u prilici ponovo da biram, izabrao bih opet Valjevsku pivaru”, kaže nagrađeni radnik i dodaje da je prvih dvadeset godina bilo najlepše, što ne čudi, jer „bio sam mlađi i zdraviji”. Raduje ga što je Valjevska pivara uspela da prevaziđe teška vremena, kada je bilo pitanje da li će se zatvoriti ili ne. Radost zbog opstanka Valjevske pivare, koja je danas stabilna i jaka, na pravom putu sa prepoznativim brendom, deli i Milan Vićentijević koji je u kolektivu već tri decenije. Kaže da je najlepši trenutak upravo ovaj, „kada se slavi i kada se dobija priznanje koje je zapravo kruna rada”.

(Foto: Đorđe Đoković)

Jovan i Milan su dvojica od 201 radnika, koliko ih je trenutno zaposleno u Valjevskoj pivari, koja je kako rekoše „od uništenja stigla do velikog uspeha”. Prosečna bruto plata zaposlenih prošle godine iznosila je blizu 51.000 dinara.

Koliko je Valjevska pivara danas uspešna najbolje govore poslovni rezultati. Direktor Valjevske pivare Aleksandar Rajevac kaže da su tokom prošle godine povećali prihod za devet odsto, a ostvarena dobit je bila 13 puta veća u odnosu na 2013. godinu. „Za prvih pet meseci ove godine prodaju smo povećali za 10 odsto, a u ovoj godini planiramo da u pogonu Valjevske pivare proizvedemopreko 100.000 hektolitara piva”, kaže Rajevac.

On dodaje da je prošla godina bila specifična i što se tiče vremenskih prilika i tržišta, i da je to unekoliko pokvarilo planove, a to je cifra od 100.0000 hektolitara proizvedenog i prodatog piva. „Taj plan nismo ispunili, ostvarili smo povećanje proizvodnje za samo četiri posto, ali zato će biti ispunjen u ovoj godini”, obećava direktor Aleksandar Rajevac.

Aleksandar Rajevac

Aleksandar Rajevac (Foto: Đorđe Đoković)

Valjevska pivara je prošle godine u državnu kasu uplatila preko 3,5 miliona evra. Pivara je dobitnik brojnih priznanja i ono što je najznačajnije Valjevska pčivara kao retko koja kompanija u Valjevu, nebrojeno puta je pokazala i dokazala da je društveno odgovorno preduzeće.

Aktuelno

Policija (foto: Kolubarske.rs)
Nezvanično Pre 1 dan 3 sati

Vozač uhvaćen sa 4,53 promila alkohola u krvi

Saobraćajna policija iz Valjeva je sinoć oko 23 časa zaustavila vozača koji je, kako je pokazao alko test, u krvi imao 4,53 promila alkohola. Policiji je rekao da je popio "samo tri piva", ali je...  · 6 komentara