Registracija Prijava preko FB
Poslovni fakultet Valjevo (foto: www.poslovnifakultet.aljevo.rs)
Poslovni fakultet Valjevo (foto: www.poslovnifakultet.aljevo.rs)
22.08.2015, 08:38

Poslovni inkubator na Poslovnom fakultetu

č: | fb:

U okviru programa „Filantropija za lokalne zajednice“, koji se realizuje uz finansijsku podršku Fondacije Trag i Američke agencije za međunarodni razvoj (USAID), valjevsko Udruženje poslovnih žena „Eve“ predstavilo je projekat Poslovnog inkubatora za početničko preduzetništvo. Prezentacija je održana na Poslovnom fakultetu Valjevo Univerziteta „Singidunum“, gde je i planirano otvaranje zajedničkog radnog prostora za mlade koji započinju posao. Projekat podrazumeva učešće u procesu prikupljanja sredstava za opremanje tehničkim sredstvima dve kancelarije na ovom fakultetu, koje će preduzetnici godinu dana moći da koriste bez nadoknade, a u tom periodu biće im obezbeđena i besplatna stručna podrška kroz mentorstvo i profesionalne savete, kao i edukativne programe (seminari, treninzi, kursevi, škole).

Izrazivši zadovoljstvo što je projekat opremanja i stavljanja u funkciju Poslovnog inkubatora za početničko preduzetništvo prošao na konkursu „Uspešni fandrejzing“ u okviru programa „Filantropija za lokalne zajednice”, glavni menadžer projekta i potpredsednica UPŽ „Eve“ Marijana Marjanović rekla je da on treba da doprinese otvaranju novih radnih mesta i pomogne, pre svega, mladima i ženama, da započnu sopstveni biznis i lakše ostvare prve preduzetničke korake.  

„Zajedno sa našim partnerima na projektu, Poslovnim fakultetom Valjevo, došli smo do zaključka da je Poslovni inkubator, kao forma rada, i te kako potreban. Pored Valjevaca, pogodnosti i usluge inkubatora besplatno će biti na raspolaganju i mladim preduzetnicima iz drugih gradova i opština Kolubarskog i Mačvanskog okruga”, kazala je Marijana Marjanović.

Vićentijević, Marković i Marjanović

Vićentijević, Marković i Marjanović (Foto: Dragana Nedeljković)

Obaveza UPŽ „Eve” je da do oktobra prikupi sredstva i na Poslovnom fakultetu Valjevo opremi jednu salu, koja će biti u funkciji poslovnog inkubatora, kao i jednu zajedničku kancelariju za rad start ap firmi. Otvaranje inkubatora predviđeno je za kraj oktobra, najavila je Ljubica Marković, predsednica Udruženja „Eve”.

“Po zahtevu donatora, uradili smo detaljan plan oko načina pribavljanja sredstava za Poslovni inkubator. Novac ćemo prikupljati od pojedinaca, poslovnih društava, kompanija i drugih donatora u zajednici. Za program „Uspešni fandrejzing“ odabrano je deset  projekata i on je, na neki način, takmičarski, jer organizacija koja prva sakupi sredstva dobija celokupan iznos donacije”, navela je na prezentaciji projekta Ljubica Marković.

Ukupan budžet za realizaciju projekta Poslovni inkubator je 7.000 dolara, odnosno 830.000 dinara. Kako je objasnila Kosana Vićentijević, finansijski menadžer projekta, kada Udruženje „Eve” prikupi polovinu sredstava, drugu polovinu dobija od Fondacija Trag i, samim tim, obezbedjuje maksimalan iznos za projekat. Sva sredstva u budžetu planirana su za nabavku opreme.  

Po isteku prve godine, u kojoj će stanari Poslovnog inkubatora besplatno dobijati konsultantske usluge i prostor sa tehničko opremljenim uslovima za rad, i u naredne dve godine moći će da koriste njegove usluge, ali ne bez ikakve nadoknade.

Učesnici okruglog stola

Učesnici okruglog stola (Foto: Dragana Nedeljković)

Nakon prezentacije projekta, UPŽ „Eve“ organizovalo je okruglli sto  „Programi razvoja lokalnih zajednica – primeri dobre prakse”, u čijem radu su učestvovali predstavnici Agencije za regionalni razvoj, Nacionalne službe zapošljavanja i nevladinih udruženja „Nadežda Petrović“ iz Čačka i „Srpska tradicija“ iz Mionice.

 

 

Aktuelno

Radovi na vodovodnoj mreži (foto: Đorđe Đoković)
Saopštenje Pre 47 minuta

Bez vode Peti puk

Zbog havarije na magistralnom cevovodu u Ulici Branka Miljkovića, doćiće do prekida u vodosnabdevanju korisnika na Petom puku danas (23. maj) do 15 časova, saopšteno je iz JKP Vodovod.

Spomenik Stevanu Filipoviću (foto: Đorđe Đoković)
Valjevski socijalisti Pre 18 minuta

Obeležena godišnjica smrti Stevana Filipovića

Valjevski socijalisti obeležili su 77. godina od smrti narodnog heroja Stevana Filipovića, koji je pogubljen vešanjem u Valjevu. "Jedan od najvećih simbola ustanaka i borbe za slobodu je Steva...

Katanac (foto: Đorđe Đoković)
Trupni portret Pre 22 sati 47 minuta

Vučić sa zlatnom podlogom

Dotorica Jorgovanka, adekvatnog prezimena Tabaković, obelodanila da će Narodna banka Srbije kupi 10 (deset) tona zlata. I to po preporuci i uputstvima predsednika Vučića. Tak normalno da se Zlatno...