Valjevska pivara (foto: Đorđe Đoković)
Valjevska pivara (foto: Đorđe Đoković)
04.11.2015, 14:01

Rekordna proizvodnja, rekonstruisani objekti...

č: | fb:

Valjevska pivara letnju sezonu je okončala povećanom proizvodnjom i prodajom piva. Za prvih deset meseci proizvedeno je i na tržište isporučeno blizu 90.000 hektolitara piva, ili za skoro 10.000 hektolitara više nego u istom periodu lane, što je rekordna proizvodnja u ovoj godini. Pored povećane potrošnje i proširenja tržišta u Valjevskoj pivari povećana je i prosečna zarada koja iznosi blizu 40.000 dinara. Valjevska pivara je prošle godine u državnu kasu uplatila preko 3,5 miliona evra. 

„Valjevska pivara" ove godine je učestvovala na nekoliko festivala i sajmova, među kojima su „Beer fest" i Međunarodni sajam poljoprivrede, prehrambene industrije i turizma u Bratuncu. Valjevsko pivo se našlo među 12 brendova, koje su stručni žiri i potrošači nagradili mogućnošću da budu izloženi u posebno obeleženom prostoru u najpoznatijim trgovinskim lancima, što takođe svedoči o uspešnoj poslovnoj godini.

Farbanje silosa

Farbanje silosa (Foto: www.valjevskapivara.rs)

U Valjevskoj pivari u toku su radovi na rekonstrukciji pojedinih delova fabrike, u koje godinama nije ulagano. Kompletno je uređena automehaničarska radionica, prefarbani silosi za treber i elevator, a u toku je farbanje stepenica i ograde fermentora za pivo, na čijem vrhu će uskoro zasvetleti reklama „Valjevsko pivo“, na mestu gde je nekada bila.

Nakon uspešne letnje sezone Valjevska pivara uveliko priprema ambalažu za sledeću godinu, saopšteno je uz podatak da je u toku ove godine u promet ubačeno 495.000 novih flaša zapremine pola litra, za tzv. veliko „Valjevsko pivo“, koje je najzastupljenije u proizvodnom asortimanu.  Za početak 2016. godine već je nabavljeno preko 600.000 boca od 0,5 litara, a uskoro će biti kupljeno oko 160.000 flaša 0,33 za malo „Valjevsko pivo“.

Aktuelno