Aleksandar Rajevac (foto: Đorđe Đoković)
Aleksandar Rajevac (foto: Đorđe Đoković)
22.12.2015, 14:59

U Valjevskoj pivari povećana proizvodnja i prodaja

č: | fb:

Godina koja je na izmaku više je nego uspešna poslovna godina za Valjevsku pivaru, u kojoj je proizvedeno 100.000  hektolitara piva, ostvaren prihod od preko 600 miliona dinara, što je 10 posto više nego lane, dok će očekivana dobit iznositi oko 20 miliona dinara. Na konferenciji za novinare, koju već tradicionalno na kraju godine organizuje Aleksandar Rajevac, direktor jednog od najuspešnijih kolektiva u gradu, rečeno je da, dok se u Srbiji beleži pad prodaje piva, Valjevska pivara ima rast prodaje, proizvodnja je u odnosu na prošlu godinu povećana za 12 posto, nije bilo otpuštanja radnika, a prosečna plata zaposlenih iznosi 40.000 dinara.

 

"Već treću godinu beleži se stalni pad prodaje piva u Srbiji i on je ove godine dostigao osam posto. Istovremeno Valjevska pivara od 2013. godine ima konstantan rast prodaje, samim tim i rast  proizvodnje, tako da je povećana za 12 posto u odnosu na prošlu godinu. Uspeh je utoliko značajniji i daje posebnu draž i zbog toga što je Valjevska pivara državno preduzeće i što smo uspeli da zajedno sa menadžmentom i radnicima napravimo dobru poziciju na tržištu i ostvarimo dobre poslovne rezultate", kaže Rajevac i navodi da će ovo godine biti proizvedeno 100.000 hektolitara piva, što je dovoljan razlog za zadovoljstvo.

U jednoj domaćoj trgovini na 5000 prodatog Valjevskog piva, proda se 15 piva drugog proizvođača, što govori o dominaciji Valjevskog

Direktor Aleksandar Rajevac kaže da je u ovoj godini samo po osnovu akciza i PDV Valjevska pivara u budžet Srbije uplatila 334 miliona dinara. Govoreći o proširenju tržišta Rajevac najavljuje nove izvozne poslove već početkom sledeće godine, kada je planirano da se na rusko tržište plasira limenka 0,5 Valjevskog piva, dok je za uvoz Valjevskog od 0,33 zainteresovana fitma iz Čikaga. Direktor Valjevske pivare kaže da je planirano da se u Rusiju izveze i do 7.000  hektolitara piva, ali o tom poslu će više govoriti kada ugovor bude i realizovan.

Aleksandar Rajevac

Aleksandar Rajevac (Foto: Đorđe Đoković)

U narednoj godini planirana je zamena dotrajale opreme, najavljuje Aleksandar Rajevac. „Tek nakon završetka remonta opreme koja je stara 30 godina, koji je u toku, znaćemo koja su to najkritičnija mesta. Naše želje i planoivi su veliki. Linija za točenje piva je skupa, a nama bi mnogo značila, pored postojeće dobro bi nam došla još jedna. Mogli bi da je nabavimno uz kredit, ali imamo otežene uslove za kreditno zaduženje, jer to ne možemo bez saglasnosti Države”, objašnjava Rajevac.

Plan reorganizacije traje do marta sledeće godine, tako da će se nakon tog perioda Valjevska pivara pojaviti na tržištu hartija od vrednosti, a o tome da li će biti prodata ili ne odlučiće država u čijem je vlasništvu najstariji valjevski kolektiv.

Valjevska pivara zapošljava 197 radnika, nekoliko ij je ove godine otišla u penziju, otpuštanja nije bilo, ali ni novog zapošljavanja zbog zabrane primanja radnika u javnom sektoru, i pored potrebe za određenim kadrovima.

 Valjevska pivara je dobitnik ovogodišnje nagrade Regionalne privredne komore i priznanja društveno odgovone kompanije koju dodeljuje "Moja Srbija".

Aktuelno

Policija (foto: Kolubarske.rs)
Nezvanično Pre 23 sati 50 minuta

Vozač uhvaćen sa 4,53 promila alkohola u krvi

Saobraćajna policija iz Valjeva je sinoć oko 23 časa zaustavila vozača koji je, kako je pokazao alko test, u krvi imao 4,53 promila alkohola. Policiji je rekao da je popio "samo tri piva", ali je...  · 6 komentara

SPREG (Ilustracija) (foto: Đorđe Đoković)
Od 4. do 6. aprila u Omni centru 27.03.2024

19. SPREG – “Ovde stvaramo vrednosti”

Sajam privrede zapadne Srbije SPREG, pod sloganom "Ovde stvaramo vrednosti", biće održan od 4. do 6. aprila u Omni centru u Valjevu. U dve hale i na otvorenom, na 80 štandova predstaviće se 150...  · 2 komentara