Aleksandar Rajevac i dobitnici donacije Valjevske pivare (foto: Đorđe Đoković)
Aleksandar Rajevac i dobitnici donacije Valjevske pivare (foto: Đorđe Đoković)
01.07.2016, 07:17

Hvala Valjevskoj pivari na vanserijskom gestu

č: | fb:

Valjevska pivara uručila je najboljim učenicima valjevskih srednjih škola laptop računare i Centru za vantelesnu oplodnju 300.000 dinara. Ovim donacijama Valjevska pivara je još jednom pokazala da je društveno najodgovornija kompanija u Valjevu, a dobitnici darova su se zahvalili uz poruku da će im donacija pomoći da se usavršavaju.

Aleksandar Rajevac i Jelena Obućina

Aleksandar Rajevac i Jelena Obućina (Foto: Đorđe Đoković)

Laptop računare dobilo je šest najboljih učenika, koje su predložile njihove škole. Učenica trećeg razreda Mina Marković iz Valjevske gimnazije, najbolja učenica svih odeljenja trećeg razreda i učesnik Geografske Balkanijade, državnih takmičenja iz fizike i streljaštva, maturantkinja Jelena Obućina, đak generacije Medicinske škole „Dr Miša Pantić“, zatim učenica trećeg razreda Srednje muzičke škole „Živorad Grbić“, odsek-violina.Jana Rašić, koja je na takmičenjima osvojila sedam prvih nagrada, dve druge i jednu treću iz solfeđa, interpretacije, harmonije, kamerne muzike i pevanja.

Aleksandar Rajevac i Nikola Petrić

Aleksandar Rajevac i Nikola Petrić (Foto: Đorđe Đoković)

Najmlađi među dobitnicima laptop računara je učenik prvog razreda Ekonomske škole Nikola Petrić, pobednik republičkog takmičenja u matematici za srednje stručne škole, učenik trećeg razreda Poljoprivredne škole Đorđe Vasilić, tri godine za redom pobednik republičkog takmičenja iz matematike poljoprivredno-prehrambenih škola, nagrađivan na međuokružnim i okružnim takmičenjima iz hemije, učesnik republičkog takmičenja iz hemije, autor naučno-istraživačkih projekata i polaznik Istraživačke stanice Petnica. Učenik trećeg razreda Tehničke škole Petar Pejović Sjajan, odličan učenik prepoznatljiv u razredu i školi po ljudskim kvalitetima.

 

Valjevska pivara uručila je i donaciju od 300.000 dinara Centru za vantelesnu oplodnju, koji je najmlađi od pet takvih centara u Srbiji, jedini van kliničkih ustanova i jedina državna ustanova u kojoj se radi zamrzavanje embriona. Po sjajnom timu, izuzetnim rezultatima i odličnoj komunikaciji sa parovima pročuo se širom Srbije i reprezentuje Valjevo na najbolji mogući način. U valjevskom Centru za vantelesnu oplodnju do sada je rođeno 147, a do kraja godine se očekuje oko 200 beba.

Aleksandar Rajevac i Branko Budimirović

Aleksandar Rajevac i Branko Budimirović (Foto: Đorđe Đoković)

Vođa tima Centra za vantelesnu oplodnju dr Branko Budimirović zahvalivši se Valjevskoj pivari na značajnoj donaciji poručio je da u centru pažnje, ne samo danas nego uvek, treba da budu upravo najuspešniji đaci svoje generacije, kojima je poručio da bi došli do rezultata treba da budu dosledni, uporni i da imaju kontinuiranu edukaciju.

„Današnjem Centru prethodio je projekat koji smo davno napravili, koji je realizovan zahvaljujući radu i edukaciji. I kada je Centar zaživeo i počeo da ostvaruje rezultate, mi smo nastavili da se edukujemo i usavršavamo i u zemlji i u inostranstvu. I upravo, to je nešto što je prepoznalo rukovodstvo Valjevske pivare“, rekao je dr Budimirović. Dodao je da ovo nije prva donacija Valjevske pivare i da će novac investirati u novu opremu i edukaciju.

 

Direktor Valjevske gimnazije Vojislav Andrić zahvalio se u ime šest valjevskih srednjih škola na, kako je rekao, vanserijskom gestu kakav je učinila Valjevska pivara najboljim učenicima i omogućila im da svoje obrazovanje upotpune korišćenjem savremenih informacionih tehnologija.

„Verujem da će učenicima koji su dobili računare pomoći da se usavršavaju u oblastima u kojima su postigli vrhunske rezultate“, rekao je Andrić. On je dodao da bi bilo dobro da ima više kompanija poput Valjevske pivare, koja je još jednom pokazala da je društveno odgovorna, koja ne pomaže samo kulturu i sport, nego, ovim činom pokazuje da pomaže obrazovanje i zdravstvo.

 

Aleksandar Rajevac i Vojislav Andrić

Aleksandar Rajevac i Vojislav Andrić (Foto: Đorđe Đoković)

Direktor Aleksandar Rajevac podsetio je da je Valjevska pivara imala i svetle i tamne trenutke, i da je pre nekoliko godina neke probleme prebrodila uz pomoć Vlade Srbije i zahvaljujući velikom radu i znanju zaposlenih. „Da se znanjem i radom dolazi do dobrih rezultata rukovodili smo se kada smo odlučili da nagradimo najbolje učenike valjevskih srednjih škola. Želeli smo i da im pokažemo da neko prati njihov rad, ali i da oni shvate da će uvek sa znanjem i radom biti dobrodošli društvu i da će doprineti razvoju grada“, rekao je Rajevac.

Valjevska pivara odlučujući da Centru za vantelesnu oplodnju donira 300.000 dinara je javno priznala da je sve ono što su oni radili prethodne tri godine sjajno i za svaku pohvalu i da im se na skroman način zahvali, uz poruku da nastave kao što su radili prethodnih godina.

Direktor Valjevske pivare Aleksandar Rajevac najavio je formiranje fonda za nagrađivanje talentovanih, vrednih  i uspešnih učenika  valjevskih škola.

 

 

Aktuelno

Dragan Đilas (foto: Đorđe Đoković)
Bez kraja Pre 2 sati 39 minuta

"Laki je malo nervozan"

Davno je rekao Perikle: Svi se ne mogu baviti politikom, ali svi mogu suditi o politici! Ne mogu se baviti iz niza razloga, recimo samo zbog govorne mane. (Političkim odlukama, donošenim na...