Hotel Grand (foto: Đorđe Đoković)
Hotel Grand (foto: Đorđe Đoković)
20.10.2016, 07:21

Sajam preduzetništva

č: | fb:

Deseti Sajam preduzetništva, koji se organizuje u okviru projekta "Šansa za novi početak", održava se danas od 12.00 do 16.00 časova u Grand hotelu u Valjevu.

 

Prema najavi organizatora na Sajmu će biti izloženo oko 200 preduzetničkih ideja za pokretanje sopstvenog posla, koje su razvrstane po visini investicije i po delatnostima na proizvodnju, usluge, trgovinu i poljoprivredu. Biće organizovana i predavanja na temu preduzetništva, a posetioci će moći da dobiju i konkretne informacije o programima podrške preduzetništvu i pristupu fondovima.

 

"Šansa za novi početak" je projekat za razvoj preduzetništva, koji ima za cilj da podigne razvoj preduzetničke svesti kod mladih, ali i da pokrene i podrži sve radnike preduzeća u restrukturiranju koji žele da pokrenu sopstveni biznis, sami, sa članovima svojih porodica, ili udruženi i da im projekat u tome pomogne idejama, informacijama, predlozima, preporukama i podrškom. Projekat su pokrenuli Srpska asocijacija menadžera i DNA Communications, uz finansijsku pomoć Američke agencije za međunarodni razvoj (USAID), a program je dobio podršku Privredne komore Srbije, Nacionalne službe za zapošljavanje, kao i brojnih lokalnih partnera koji se bave razvojem preduzetništva.

 

Do sada je održano devet sajmova preduzetništva i to u Nišu, Kruševcu, Subotici, Somboru, Kragujevcu, Leskovcu, Užicu, Beogradu i Čačku i na svakom je zabeleženo veliko interesovanje građana.

Sajam u Valjevu se organizuje uz podršku Grada, Regionalne privredne komore Valjevo, kao i brojnih lokalnih partnera koji se bave preduzetništvom. Ulaz na Sajam je besplatan.

Aktuelno

Apoteka Vegafarma (foto: Kolubarske.rs)
Nakon trogodišnje pauze Pre 6 sati 49 minuta

Valjevo ponovo ima dežurnu apoteku

Valjevo ponovo ima dežurnu apoteku zahvaljujući privatnoj apotekarskoj ustanovi "Vegafarma". U saopštenju za javnost RFZO navedeno je da će apoteka u neposrednoj blizini Doma zdravlja biti...  · 4 komentara

HK Krušik (foto: Đorđe Đoković)
Za manje od godinu dana četiri "događaja" Pre 10 sati 45 minuta

Ćuti se o odgovornosti i uzrocima nesreća u Krušiku

U Krušiku su se, za manje od godinu dana, dogodile četiri nesreće u kojima su povređeni radnici. Svaki put rukovodstvo je saopštavalo da je "formirana Komisija za utvrđivanje svih okolnosti ovog...  · 9 komentara

Apelacioni sud (foto: www.bg.ap.sud.rs)
Piše Danas Pre 1 dan 8 sati

Istoričari o rehabilitaciji Nikole Kalabića

Kalabić nikada nije bio osuđen da bi bio rehabilitovan; najgora stvar u rehabilitaciji Kalabića je zapravo neumesna primena pravnih formalnosti; po Ustavu i zakonu je taj proces završen..., kažu za...  · 9 komentara