Hotel Grand (foto: Đorđe Đoković)
Hotel Grand (foto: Đorđe Đoković)
20.10.2016, 07:21

Sajam preduzetništva

č: | fb:

Deseti Sajam preduzetništva, koji se organizuje u okviru projekta "Šansa za novi početak", održava se danas od 12.00 do 16.00 časova u Grand hotelu u Valjevu.

 

Prema najavi organizatora na Sajmu će biti izloženo oko 200 preduzetničkih ideja za pokretanje sopstvenog posla, koje su razvrstane po visini investicije i po delatnostima na proizvodnju, usluge, trgovinu i poljoprivredu. Biće organizovana i predavanja na temu preduzetništva, a posetioci će moći da dobiju i konkretne informacije o programima podrške preduzetništvu i pristupu fondovima.

 

"Šansa za novi početak" je projekat za razvoj preduzetništva, koji ima za cilj da podigne razvoj preduzetničke svesti kod mladih, ali i da pokrene i podrži sve radnike preduzeća u restrukturiranju koji žele da pokrenu sopstveni biznis, sami, sa članovima svojih porodica, ili udruženi i da im projekat u tome pomogne idejama, informacijama, predlozima, preporukama i podrškom. Projekat su pokrenuli Srpska asocijacija menadžera i DNA Communications, uz finansijsku pomoć Američke agencije za međunarodni razvoj (USAID), a program je dobio podršku Privredne komore Srbije, Nacionalne službe za zapošljavanje, kao i brojnih lokalnih partnera koji se bave razvojem preduzetništva.

 

Do sada je održano devet sajmova preduzetništva i to u Nišu, Kruševcu, Subotici, Somboru, Kragujevcu, Leskovcu, Užicu, Beogradu i Čačku i na svakom je zabeleženo veliko interesovanje građana.

Sajam u Valjevu se organizuje uz podršku Grada, Regionalne privredne komore Valjevo, kao i brojnih lokalnih partnera koji se bave preduzetništvom. Ulaz na Sajam je besplatan.

Aktuelno

Muzička škola (foto: Kolubarske.rs)
U Muzičkoj školi Pre 14 sati 43 minuta

Koncert "Premijere"

Koncert "Premijere" pijanistkinje Nataše Mitrović, održaće se u petak, 9. decembra, u 18 časova u svečanoj sali valjevske muzičke škole "Živoirad Grbić".