Sajam preduzetništva  (foto: Đorđe Đoković)
Sajam preduzetništva (foto: Đorđe Đoković)
20.10.2016, 14:14

Na Sajmu preduzetništva preko 400 posetilaca

č: | fb:

Na desetom Sajmu preduzetništva, koji su organizovali Srpska asocijacija menadžera (SAM), agencija DNA Communications i Američka agencija za međunarodni razvoj (USAID) u okviru projekta "Šansa za novi početak", danas se u Valjevu predstavilo oko 200 preduzetničkih inicijativa.

 

Na Sajmu preduzetništva, koji je organizovan u partnerstvu sa Regionalnom privrednom komorom Valjeva, bilo je oko 400 posetilaca, koji su mogli da čuju više o preduzetništvu i preduzetničkim idejama, o tome kako je moguće pokrenuti sopstveni posao za par stotina evra, tako i za nekoliko hiljada evra.

Na sajmu je učestvovalo oko deset lokalnih organizacija, koje su predstavile svoje programe podrške za pokretanje malog biznisa, dok su prateći program sajma činila edukativna predavanja. Više informacija o izazovima preduzetništva posetioci su mogli da dobiju i od uspešnih preduzetnika koji su pokrenuli sopstveni mali biznis.

 

Jelena Bulatović

Jelena Bulatović (Foto: Đorđe Đoković)

"Veliko mi je zadovoljstvo što smo uz podršku USAID-a uspeli da produžimo realizaciju projekta ‘Šansa za novi početak’, odnosno da odgovorimo na zahteve pojedinih lokalnih samouprava u Srbiji za održavanjem Sajma preduzetništva i u njihovom gradu. Verujem da će predstavljene preduzetničke ideje inspirisati i ohrabriti mnoge građane Valjeva da se odluče za bavljenje privatnim biznisom", kazala je na otvaranju sajma izvršna direktorka SAM Jelena Bulatović.

 

Pored predstavnika SAM, DNA i USAID, prisutnima su se obratili i Slobodan Gvozdenović, gradonačelnik Valjeva, Petar Nikolić, izvršni potpredsednik RPK Valjevo, kao i Mihailo Milutinović, direktor filijale NSZ u Valjevu.

 

Sajam preduzetništva

Sajam preduzetništva (Foto: Đorđe Đoković)

Zahvaljujući lokalnim partnerima, koji se zalažu za razvoj i promociju preduzetništva, svim posetiocima sajma su predstavljene i organizacije i instituacije kojima se mogu obratiti za dalje informacije i savete.

Aktuelno

Muzička škola (foto: Kolubarske.rs)
U Muzičkoj školi Pre 14 sati 44 minuta

Koncert "Premijere"

Koncert "Premijere" pijanistkinje Nataše Mitrović, održaće se u petak, 9. decembra, u 18 časova u svečanoj sali valjevske muzičke škole "Živoirad Grbić".