Sajam preduzetništva  (foto: Đorđe Đoković)
Sajam preduzetništva (foto: Đorđe Đoković)
20.10.2016, 14:14

Na Sajmu preduzetništva preko 400 posetilaca

č: | fb:

Na desetom Sajmu preduzetništva, koji su organizovali Srpska asocijacija menadžera (SAM), agencija DNA Communications i Američka agencija za međunarodni razvoj (USAID) u okviru projekta "Šansa za novi početak", danas se u Valjevu predstavilo oko 200 preduzetničkih inicijativa.

 

Na Sajmu preduzetništva, koji je organizovan u partnerstvu sa Regionalnom privrednom komorom Valjeva, bilo je oko 400 posetilaca, koji su mogli da čuju više o preduzetništvu i preduzetničkim idejama, o tome kako je moguće pokrenuti sopstveni posao za par stotina evra, tako i za nekoliko hiljada evra.

Na sajmu je učestvovalo oko deset lokalnih organizacija, koje su predstavile svoje programe podrške za pokretanje malog biznisa, dok su prateći program sajma činila edukativna predavanja. Više informacija o izazovima preduzetništva posetioci su mogli da dobiju i od uspešnih preduzetnika koji su pokrenuli sopstveni mali biznis.

 

Jelena Bulatović

Jelena Bulatović (Foto: Đorđe Đoković)

"Veliko mi je zadovoljstvo što smo uz podršku USAID-a uspeli da produžimo realizaciju projekta ‘Šansa za novi početak’, odnosno da odgovorimo na zahteve pojedinih lokalnih samouprava u Srbiji za održavanjem Sajma preduzetništva i u njihovom gradu. Verujem da će predstavljene preduzetničke ideje inspirisati i ohrabriti mnoge građane Valjeva da se odluče za bavljenje privatnim biznisom", kazala je na otvaranju sajma izvršna direktorka SAM Jelena Bulatović.

 

Pored predstavnika SAM, DNA i USAID, prisutnima su se obratili i Slobodan Gvozdenović, gradonačelnik Valjeva, Petar Nikolić, izvršni potpredsednik RPK Valjevo, kao i Mihailo Milutinović, direktor filijale NSZ u Valjevu.

 

Sajam preduzetništva

Sajam preduzetništva (Foto: Đorđe Đoković)

Zahvaljujući lokalnim partnerima, koji se zalažu za razvoj i promociju preduzetništva, svim posetiocima sajma su predstavljene i organizacije i instituacije kojima se mogu obratiti za dalje informacije i savete.

Aktuelno

Apoteka Vegafarma (foto: Kolubarske.rs)
Nakon trogodišnje pauze Pre 13 sati 14 minuta

Valjevo ponovo ima dežurnu apoteku

Valjevo ponovo ima dežurnu apoteku zahvaljujući privatnoj apotekarskoj ustanovi "Vegafarma". U saopštenju za javnost RFZO navedeno je da će apoteka u neposrednoj blizini Doma zdravlja biti...  · 4 komentara

HK Krušik (foto: Đorđe Đoković)
Za manje od godinu dana četiri "događaja" Pre 17 sati 9 minuta

Ćuti se o odgovornosti i uzrocima nesreća u Krušiku

U Krušiku su se, za manje od godinu dana, dogodile četiri nesreće u kojima su povređeni radnici. Svaki put rukovodstvo je saopštavalo da je "formirana Komisija za utvrđivanje svih okolnosti ovog...  · 12 komentara

Apelacioni sud (foto: www.bg.ap.sud.rs)
Piše Danas 29.05.2023

Istoričari o rehabilitaciji Nikole Kalabića

Kalabić nikada nije bio osuđen da bi bio rehabilitovan; najgora stvar u rehabilitaciji Kalabića je zapravo neumesna primena pravnih formalnosti; po Ustavu i zakonu je taj proces završen..., kažu za...  · 9 komentara