"Wild Serbia" (foto: Đorđe Đoković)
24.02.2017, 13:56

"Wild Serbia" u projektu "Zajednički turistički proizvod"

č: | fb:

U Privrednoj komori Srbije predstavljen je projekat "Zajednički turistički proizvod Srbije i Crne Gore", koji obuhvata različite programe utemeljene na specifičnoj prirodnoj i kulturnoj baštini dve zemlje - od morskog, planinskog i banjskog turizma, preko avanturističkih doživljaja, do gastronomije i uživanja u tradicionalnim jelima, objavljeno je na sajtu Privredne komore Srbije.

 

Među četiri turističke agencije koje su uključene u ovaj projekat je i valjevska "Wild Serbia Adventures", što je svojevrsno priznanje ovoj agenciji za dosadašnje aktivnosti, pre svega na polju avanturističkog turizma. Tu su još i "Panakomp zemlja čuda" iz Novog Sada, "Adria D.M.V". i "Explorer" iz Budve, koje su i kreirale avanturističke programe.

 

Predstavljanje projekta u PKS

Predstavljanje projekta u PKS (Foto: www.pks.rs)

"Cilj zajedničke turističke ponude Srbije i Crne Gore jeste unapređenje regionalne saradnje u turizmu, veća prepoznatljivost regiona, jačanje receptivnog turizma i povećanje broja stranih turista, kao i produžetak turističke sezone", rekao je na prezentaciji predsednik PKS Marko Čadež.

 

Jedinstvenu turističku ponudu, objasnio je Čadež, kreirale su Privredna komora Srbije i Privredna komora Crne Gore, a obuhvata sedam različitih programa koji će biti predstavljeni tržištima van Srbije i Crne Gore.

 

Ministar trgovine, turizma i telekomunikacija Rasim Ljajić je rekao da je zajednička ponuda kruna saradnje dve zemlje u oblasti turizma i najavio nastavak realizacije konkretnih zajedničkih poduhvata. U planu je, kako je rekao Ljajić, otvaranje zajedničkog predstavništva u Iranu, a već u martu doći će u posetu oko 400 turista iz te zemlje.

 

Zajednički turistički proizvod biće promovisan kroz različite aktivnosti turističkih organizacija Srbije i Crne Gore, predstavništva privrednih komora i centara za dijasporu, na trećim tržištima - Kine , Japana, Belgije, Holandije, Nemačke i drugih. Projekat je podržala i Evropska mreža preduzetništva (EEN) sa ciljem  da se, kroz promociju zajedničkog turističkog proizvoda, unapredi konkurentnost i poslovanje malih i srednjih preduzeća iz sektora turizma.

 

Realizacija projekta "Zajednički turistički proizvod Srbije i Crne Gore" je potvrda da su Privredna komora Srbije i Ministarstvo trgovine, turizma i telekomunikacija, na inicijativu privatnog sektora i opštih trendova u turizmu, počeli da prepoznaju ulogu aktivnog odmora i avanturistickog turizma.

 

Ivan Nastić

Ivan Nastić (Foto: Đorđe Đoković)

Ivan Nastić, osnivač agencije "Wild Serbia", za Kolubarske.rs kaže da je uključivanje valjevske agencije u ovaj projekat vrlo značajno za naš kraj zbog toga što niko drugi ne bi bolje predstavio avanturističke potencijale valjevakih planina nego sami Valjevci.

 

"Upravo u svakom od četiri programa, koje smo ponudili prvi dan sa aktivnostima ili smeštajem turista, kreće od Valjeva i drago nam je da smo imali priliku da Valjevo i naše planine, kako to i zaslužuju, uvrstimo u regionalne avanturističke programe na Balkanu", kaže Nastić.

 

U okviru sedam programa koje su Privredna komora Srbije i Ministarstvo prepoznali kao adekvatne u domenu aktivnog odmora u ponudi su: Taking the offroads, Džip tur srpskim planinama preko Valjevskih planina, Tare, Zlatibora, Zlatara i Uvca, zatim Wheels of steel - Mountain bajk tura, From sea to sky  - Hiking (planinarska tura), kao i, kruna svega, ono po čemu se "Wild Serbia" prepoznaje u Srbiji, a to je Hard Adventure - multiactivity programe koji uključuju kanjoning, obilaske neuređenih pećina, rekreativni kajak, planinske šetnje itd.

"Ove programe organizujemo sa renomiranom agencijom specijalizovanom za avanturističke programe u Crnoj Gori – Explorer Montenegro koju predstavlja Luka Bulatović iz Kolašina", kaže Nastić.

 

Od ostalih programa, "Panakomp agencija" iz Novog Sada zajedno sa agencijom Adria DMC ponudila je: The Great outdoors, Beauty of untamed waters i Wining and dining adventure.

 

"Nadamo se da će plasman ovih programa u inostranstvu tokom narednih godina biti uspešan, tako da ćemo biti u prilici da ugostimo brojne goste koji su željni upoznavanja naše kulture, naših sela i zanimljivih avanturističkih sadržaja", kaže Ivan Nastić.

 

Aktuelno

Izložba cveća u Parku na Jadru (foto: Kolubarske.re)
U Valjevu do nedelje Pre 7 sati 57 minuta

Izložba cveća, vina i rakije

Izložba cveća i sadnog materijala otvorena je danas u Parku Vide Jocić na Jadru, dok je u Knez Miloševoj ulici otvorena Izložba vina i rakije. Obe izložbe će trajati do nedelje, 21. aprila. "Ovo je...  · 1 komentar

Izbori (foto: Đorđe Đoković)
Bez kraja Pre 14 sati 54 minuta

Profesor Milić i zbori i tvori...

U obilju "novosti" sa naše predizborne scene, konačno se pojavi jedna zaista takva! Iz Niša, a ne Beograda, i grupi građana koja prvi put nastupa na izborima. Okupljenih oko poznatog kardiologa i...

Divčibare (foto: Ilya Konov)
Nabavka 10.000 sadnica Pre 1 dan 14 sati

Raspisan tender za pošumljavaje Divčibara

Gradska uprava Valjeva raspisala je javnu nabavku za pošumljavanje Divčibara. Procenjena vrednost tendera je 1.525.000 dinara bez PDV-a. U planu je nabavka deset hiljada sadnica crnog bora koje će...  · 7 komentara