Štrajk radnika Gorenja (foto: Đorđe Đoković)
Štrajk radnika Gorenja (foto: Đorđe Đoković)
18.07.2017, 06:59

Radnici od srede u štrajku ako ne bude postignut dogovor o povećanju zarada

č: | fb:

Radnici fabrike rashladnih uređaja "Gorenje Valjevo" stupiće u štrajk u sredu ukoliko današnji pregovori sa poslovodstvom komapnije o povećanju zarada ne budu dali rezultat.

 

Prema navodima izvora Kolubatskih.rs radnici su "štrajk za sutra najavili u skladu sa zakonom, za razliku od srede i petka kada su proizvodnju prekinuli spontano nezadovoljni sporazumom koji su potpisali poslodavac i sindikat".

  

Poslovodstvo je predložilo da zarade zaposlenih budu povećane od 426 do 3.000 dinara, uz 2.000 dinara za topli obrok, međutim radnici su tu ponudu odbili insistirajući da povećanje iznosi 5.000 dinara za sve radnike u proizvodnji, plus novac za topli obrok.

  

Pošto radnici u petak nisu prihvatili ponudu poslovodstva, dogovoreno je da socijalni dijalog bude nastavljen danas, kao i da se proizvodnja ne prekida dok traju pregovori. Tako su juče svi radnici bili na svojim radnim mestima u obe hale i sve u svim smenama.

 

Radnici su još prošle nedelje uskratili poverenje sindikatu, samtrajući da više "štiti interes menadžmenta, nego zaposlenih", tako da su izabrali druge predstavnike za današnje pregovore sa poslovodstvom slovenačke kompanije u čije ime pregovara jedan od direktora "Gorenja" zadužen za diviziju aparata za hlađenje Simon Kumer.

 

Kolubarske.rs ranije su pisale da je dosadašnji direktor fabrike "Gorenje Valjevo" Boris Pavčnik smenjen pre mesec dana, a umesto njega na čelu fabrike biće Drago Krenker. 

Aktuelno

Mihailo Nikić (foto: www.valjevo.rs)
Juniorskom prvaku Srbije u tenisu Pre 1 dan 14 sati

Mihailu Nikiću čestitao gradonačelnik Valjeva

Gradonačelnik Valjeva Lazar Gojković uputio je čestitku Mihailu Nikiću, juniorskom prvaku Srbije u tenisu. "Veoma sam ponosan na činjenicu da je Valjevo posle mnogo godina dobilo šampiona države u...  · 2 komentara