Obilazak Pivare (foto: Branko Petrović)
Obilazak Pivare (foto: Branko Petrović)
08.09.2017, 07:53

Kineska delegacija posetila Valjevsku pivaru

č: | fb:

"Valjevsku pivaru" je posetila delegacija kineskog grada Ningbo, sa kojom su bili i predstavnici ambasade Kine u Beogradu i asocijacije kineskih privrednika u Srbiji.

 

Delegaciju su predvodili Pier Vu, zamenik generalnog sekretara Komunističke partije Grada Ningbo i Sun Zhuing, direktorka Robno-carinskog terminala, koji obuhvata i luku Ningbou sa 26.000 zaposlenih, po obimu pretovara drugu luku u Kini, a petu u svetu. Prisutan je bio i drugi sekretar za privredna pitanja Ambasade Kine u Srbiji, kao i predsednik Privredne asocijacije Kineza u Srbiji.

 

Gosti su obišli fabriku, posle čega je direktor "Valjevske pivare" Aleksandar Rajevac gostima predstavio istorijat i sadašnje poslovanje firme, ističući tradiciju proizvodnje od 157 godina i kvalitet Valjevskog piva.

 

Direktor Rajevac je izrazio nadu da će uskoro zajednički pronaći kineske partnere s kojima bi sarađivali, s čime su se složili vodeći predstavnici Ningboa, koji su bili oduševljeni gostoprimstvom u Valjevu. U razgovorima je učestvovao i načelnik Kolubarskog okruga Goran Milivojević. Kineska delegacija je posetila i fabriku "Vujić voda".

 

Ningbo je jedan od najvećih ekonomskih i trgovinskih centara u Kini, sa devet miliona stanovnika. Od 9. do 12. juna "Valjevska pivara" je bila jedna od srpskih kompanija koja je izložila svoje proizvode na Sajmu investicija i trgovine "China-CEEC-Expo", na kojem su učestvovale 22 zemlje Centralne i Istočne Evrope (CEE).

 

Cilj održavanja sajma, na kojem su preovlađivali prehrambeni proizvodi i piće, jeste jačanje saradnje Kine sa zemljama centralne i istočne Evrope, nastao je kao "Inicijativa 15+1" (petnaest zemalja ovog dela Evrope i Kina). Od valjevskih firmi na sajmu je učestvovala i "Vujić voda", koja je juče takođe bila domaćin kineskoj delegaciji.

 

"Valjevsko pivo" će narednih godinu dana biti izloženo u Srpskom paviljonu u Trgovinskom centru Ningbo. Na kraju sajma srpska privredna delegacija bila je gost Grada Ningbo, kada je i dogovorena uzvratna poseta.

Aktuelno

 (foto: )
Diplomci Fakulteta dramskih umetnosti Pre 3 sati 23 minuta

Na Abro festu večeras "Hajde da improvizujemo"

Na Abro festu večeras diplomci Fakulteta dramskih umetnosti u Beogradu predstaviće neuobičajenu pozorišnu formu naslovljenu "Hajde da improvizujemo". To je zanimljivo i duhovito scensko delo...

Bez kraja - Ilustracija Dušan Arsenić (foto: )
Bez kraja Pre 3 sati 35 minuta

I skup rogova u vreći je "jedinstvo"!

Političari i stranke dolaze i odlaze, a jedan politički ideal, ostaje. To je "jedinstvo", uz neznatne varijacije. Počev, recimo, sa "Podaj Bože, da se Srbi slože!", ili "Samo sloga, Srbina...

Vakcinacija (foto: DjordjeDjokovic)
U ambulantama Doma zdravlja Pre 4 sati 56 minuta

Počinje vakcinacija protiv gripa

Od četvrtka 29. septembra u ambulantama Doma zdravlja počinje vakcinacija protiv sezonskog gripa. Za Dom zdravlja Valjevo opredeljeno je 5.300 doza, od čega su većina četvorovalentne, koje štite od...