Registracija Prijava preko FB
Valjevska pivara, pogon (foto: Đorđe Đoković)
Valjevska pivara, pogon (foto: Đorđe Đoković)
20.11.2018, 08:00

Početna cena Valjevske pivare prepolovljena

č: | fb:

Ministarstvo privrede Srbije oglasilo je drugi javni poziv za prodaju ukupnog kapitala Valjevske pivare po početnoj ceni od 3.523.630 evra, što je polovina procenjene vrednosti kapitala.

 

Rok za podnošenje prijava za javno nadmetanje je 17. decembar, a otvaranje ponuda je 18. decembr, objavljeno je na sajtu Ministarstva privrede.

 

Na tender za prodaju Valjevske pivare objavljenog u septembru ove godine, i pored zainteresovanih, nije stigla nijedna ponuda, a tada je početna cena bila 7.047.260 evra.

 

Podsećam, Vlada Srbije je 18. maja prošle godine donela zaključak o prodaji Valjevske pivare. Na javni poziv za prikupljanje pisama o zainteresovanosti za učešće u postupku privatizacije, koji je Ministarstvo privrede uputilo u oktobru prošle godine, stiglo je šest pisama o zainteresovanosti, među kojima su i strane kompanije. Međutim na javni poziv u septembru ove godine nije se javio niko, tako da je objavljen i drugi, ali vrednost Valjevske pivare je prepolovljena.

 

Najstariji valjevski kolektiv trenutno ima oko 200 radnika i posluje pozitivno. Nakon neuspešne privatizacije pre 15 godina, potom izbegnute likvidacije pre šest godina, Valjevska pivara uspešno posluje, beleži rast proizvodnje i profita, i osvaja nova tržišta u regionu, ali i tržište Sjedinjenih Američkih Država i Kanade.

Aktuelno

UNS (foto: UNS)
Saopštenje Pre 4 sati 19 minuta

UNS protiv pritvora za uzbunjivača iz Krušika

Udruženje novinara Srbije (UNS) protivi se određivanju pritvora IT stručnjaku iz fabrike Krušik, A. O. UNS traži da uzbunjivač A. O. bude hitno oslobođen, a da tužilaštvo saopšti detalje postupka.

Balon u Petnici (foto: Đorđe Đoković)
Od oktobra do maja Pre 1 sati 30 minuta

Otvoren zimski bazen u Petnici

Zatvoreni bazen u SRC "Petnica" od danas je otvoren za građane, a cena ulaznice je 150 dinara. "Balon" je radnim danima za građane otvoren od 15 do 18 časova, a vikendom od 12 do 18 časova. Termini...

Dečje igralište (foto: Miroslava Kojić)
Dan posle završetka Dečje nedelje u znaku najmlađih Pre 22 sati 28 minuta

U Ljigu se otvara igralište za decu

Igralište za decu, na delu sportskog centra iza zgrade opštine, svečano će biti otvoreno u ponedeljak. Vrednost radova je pet miloina dinara, a sredstva su obezbeđena iz opštinskog budžeta....