Registracija Prijava preko FB
Valjevska pivara, pogon (foto: Đorđe Đoković)
Valjevska pivara, pogon (foto: Đorđe Đoković)
20.11.2018, 08:00

Početna cena Valjevske pivare prepolovljena

č: | fb:

Ministarstvo privrede Srbije oglasilo je drugi javni poziv za prodaju ukupnog kapitala Valjevske pivare po početnoj ceni od 3.523.630 evra, što je polovina procenjene vrednosti kapitala.

 

Rok za podnošenje prijava za javno nadmetanje je 17. decembar, a otvaranje ponuda je 18. decembr, objavljeno je na sajtu Ministarstva privrede.

 

Na tender za prodaju Valjevske pivare objavljenog u septembru ove godine, i pored zainteresovanih, nije stigla nijedna ponuda, a tada je početna cena bila 7.047.260 evra.

 

Podsećam, Vlada Srbije je 18. maja prošle godine donela zaključak o prodaji Valjevske pivare. Na javni poziv za prikupljanje pisama o zainteresovanosti za učešće u postupku privatizacije, koji je Ministarstvo privrede uputilo u oktobru prošle godine, stiglo je šest pisama o zainteresovanosti, među kojima su i strane kompanije. Međutim na javni poziv u septembru ove godine nije se javio niko, tako da je objavljen i drugi, ali vrednost Valjevske pivare je prepolovljena.

 

Najstariji valjevski kolektiv trenutno ima oko 200 radnika i posluje pozitivno. Nakon neuspešne privatizacije pre 15 godina, potom izbegnute likvidacije pre šest godina, Valjevska pivara uspešno posluje, beleži rast proizvodnje i profita, i osvaja nova tržišta u regionu, ali i tržište Sjedinjenih Američkih Država i Kanade.

Aktuelno

Emanuel Makron i Aleksandar Vučić (foto: skrinšot)
Trupni portret Pre 8 sati 41 minuta

Veličačačanstveni doček Makrona

Poseta Makrona, a kako bi drugačije, je bila veličačačanstvena. Još jedan pre'stava, u kojoj je Vučić jedini pobednik. Makron, "divni narod", nesrećeni Miki, Kosovo i Evropa, su tek epizodisti....  · 1 komentar

NUNS (foto: )
Saopštenje Pre 11 sati 45 minuta

NUNS: Podrška Dariji Ranković

Nezavisno udruženje novinara Srbije poziva nadležne institucije da preduzmu neophodne radnje kako bi zaštitili Dariju Ranković, urednicu portala Kolubarske i našu članicu, od pritisaka i progona...