Registracija Prijava preko FB
Valjevska pivara (foto: Đorđe Đoković)
Valjevska pivara (foto: Đorđe Đoković)
20.12.2018, 17:01

"BRAUEREI GROUP" potencijalni kupac "Valjevske pivare"

č: | fb:

Na drugi javni poziv za prodaju "Valjevske pivare" stigla je samo jedna ponuda. Kako nezvanično saznaju Kolubarske.rs na tender koji je Ministarstvo privrede oglasilo pre mesec dana javilo se privredno društvo "BRAUEREI GROUP" doo Beograd – Stari grad.  

 

Prema podacima Agencije za privredni registar (APR) delatnost ovog Privrednog društva, koje je osnovano 6. decembra 2018. godine, je proizvodnja piva.

 

Osnivači beogradske firme "BRAUEREI GROUP" su Živojin Jovanović, Trlić bb opština Ub, Miloje Blizanjac, takođe Trlić bb opština Ub i Zoran Kostić Brzeće bb opština Brus. Osnivački ulog ovog privrednog društva je 30 hiljada dinara, a svaki od članova je vlasnik jedne trećine.

 

Inače Živojin Jovanović je zadrugar i direktor uspešne ZZ "Trlić" Ub, Zoran Kostić je direktor firme "Brzmin" iz Brzeća, koja je registrovana kao društvo za proizvodnju, usluge i promet, a u pretežnoj delatnosti je navedeno hoteli i sličan smeštaj, a pored toga bavi se trgovinom naftnih derivata.  

 

Prema nezvaničnim informacijama, nadležna komisija je u utorak otvorila jedinu prispelu ponudu i konstatovala da ona ispunjava formalne uslove za učešće u nadmetanju. Nakon detaljne provere dokumentacije, za nekoliko dana, trebalo bi da bude otvoren i koverat sa novčanom ponudom za kapital "Valjevske pivare". Ukoliko detaljne analize potvrde ispravnost prispele dokumentacije, "Valjevska pivara" će vrlo brzo dobiti novog vlasnika. 

Valjevska pivara, pogon

Valjevska pivara, pogon (Foto: Đorđe Đoković)

 

Podsećamo, Ministarstvo privrede Srbije je 6. septembra objavilo prvi javni poziv za prikupljanje ponuda za prodaju ukupnog kapitala "Valjevske pivare" sa početnom cenom od 7.047.260 evra. S obzirom na to da nije bilo zainteresovanih kupaca, oglašen je 19. novembra i drugi javni poziv za prodaju najstarijeg valjevskog privrednog kolektiva po početnoj ceni od 3.523.630 evra, što je polovina procenjene vrednosti kapitala. 

 

Pravo učešća na drugi javni poziv imala su sva domaća i strana fizička i pravna lica, kao i konzorcijumi pravnih ili fizičkih lica, bez ograničenja.

 

U prvom  postupku pravo učešća imala su samo domaća i strana pravna lica registrovana za proizvodnju piva uz uslov da su u poslednjoj poslovnoj godini ostvarila prihod od najmanje 20 miliona evra.

 

Takođe, kako nezvanično saznaju Kolubarske.rs, za razliku od prvog poziva kada je bilo predviđeno da se kupac ugovorom obaveže da u naredne dve godine investira u "Valjevsku pivaru" najmanje deset miliona evra, sada je ta obaveza prepolovljena, pa investicija iznosi pet miliona evra.

 

Najstariji valjevski kolektiv trenutno ima oko 200 radnika i posluje pozitivno. Nakon neuspešne privatizacije pre 15 godina, potom izbegnute likvidacije pre šest godina, Valjevska pivara uspešno posluje, beleži rast proizvodnje i profita, i osvaja nova tržišta u regionu, ali i tržište Sjedinjenih Američkih Država i Kanade.

 

Aktuelno

Kamere (foto: Kolubarske.rs)
Podeljeno 7,3 miliona dinara za informisanje Pre 2 sati 15 minuta

Iz budžeta Valjeva skoro polovina novca za projekte van Valjeva

Iz budžeta Valjeva za 21 projekat u oblasti javnog informisanja izdvojeno je 7,3 miliona dinara. Za deset projekata van Valjeva, najviše iz Beograda i po jedan iz Niša i Šapca, i dve valjevske...

Cveće na spomenik pilotu Milenku Pavloviću  (foto: Đorđe Đoković)
Polaganjem cveća obeležena godišnjica Pre 5 sati 21 minuta

NATO agresiju ne smemo ni zaboraviti ni oprostiti

"Taj stepen razaranja, taj stepen žrtava i taj stepen agresije na jednu zemlju i jedan narod ne smemo nikada ni zaboraviti ni oprostiti", poručeno je danas na obeležavanju dve decenije od NATO...

Aforizmi (foto: Dušan Arsenić)
Zlatno doba Pre 7 sati 56 minuta

Zakuni se

"Bolje ispasti budala, nego ispasti iz voza", Max Bunker....

Protest 1 od 5 miliona u Valjevu (foto: Đorđe Đoković)
Bez kraja Pre 6 sati 13 minuta

Važan je početak, ali on ima kraj...

Protestna okupljanja i "šetnje" traju dovoljno dugo da im se može i treba "gledati i u zube". Ne samo zlonamerno, kako se sa odgovarajuće strane gledalo i pre nego što je do njih došlo......