SPREG (2018.) (foto: Đorđe Đoković)
SPREG (2018.) (foto: Đorđe Đoković)
27.03.2019, 15:21

SPREG pod sloganom "Uvek za dobar posao"

č: | fb:

Sajam privrede zapadne Srbije, popularni SPREG, sutra će po 16. put otvoriti svoja vrata za izlagače i posetioce. Ove godine pod sloganom  "Uvek za dobar posao".

 

Na ovoj najvećoj sajamskoj manifestaciji opšteg tipa u zapadnoj Srbiji predstaviće se 206 izlagača iz 63 opštine i grada u Omni centru na oko 5.000 kvadratnih metara izložbenog prostora u tri hale i na otvorenom.

  

Ove godine biće postavljeno 112 štandova, a prema najavi organizatora na 13 grupnih štandova lokalnih samouprava predstaviće se pet do deset izlagača.

 

Pored preduzetnika iz Valjeva i opština Kolubarskog okruga Lajkovca, Ljiga, Mionice i Osečine, svoja privredna dostignuća, proizvode i usluge predstaviće i privrednici iz Priboja, Bogatića, Zrenjanina, Odžaka...

 

Jovan Grujić

Jovan Grujić (Foto: Đorđe Đoković)

Izvršni direktor sajma Jovan Grujić najavio je da će oko 30 posto štandova zauzeti izlagači iz oblasti poljoprivrede - proizvođači poljoprivredne mehanizacije, opreme, alata, mašina, hemijskih preparata.

 

- Prehrambena industrija, Domaći trgovački lanac (DTL) i poznata valjevska trgovinska kuća Europrom sa svojim lokalnim, regionalnim i nacionalnim dobavljačima, uz predstavnike poljoprivrednih gazdinstava, zanatskih radnji u oblasti prehrane i proizvođače opreme za prehrambenu industriju, biće locirani u posebnoj hali i zauzeti oko 35 odsto štandova. Isto toliko izlagačkog prostora predviđeno je i za opštu industriju, metalopreradu, mašinsku industriju, elektroniku i predstavnike banaka i osiguravajućih kuća - rekao je Grujić.

 

On je dodao da će na 16. SPREG-u premijerno biti promovisani neki novi patenti i da će zbog toga gosti ovogodišnje manifestacije biti i predstavnici beogradskog Zavoda za intelektualnu svojinu.

Bojana Perić

Bojana Perić (Foto: Đorđe Đoković)

 

Domaći trgovački lanac (DTL) i poznata valjevska trgovinska kuća Europrom, već po tradiciji, sedmu godinu zaredom, biće domaćini u posebnoj sajamskoj hali nazvanoj "Domaća priča". PR menadžer Europrom-a Bojana Perić najavila je da će se predstaviti oko 40 izlagača.

 

- Primarna ideja je da se predstavi sinergija domaćih proizvođača i trgovaca, da pokažemo njihovu snagu i udruženo delovanje, sa ciljem da se očuva domaća, srpska privreda. Hala “Domaća priča” predstavlja spoj domaćih trgovaca, sa jedne strane, a sa druge  strane domaćih proizvođača, među kojima će biti, pored lokalnih i regionalnih, I proizvodi poznatih nacionalnih brendova kao što su Jafa, Knjaz Miloš, Zlatiborac, Imlek, Bambi, Pepsi, Frikom i po prvi put Neoplanta i Pionir – najavila je Bojana Perić.

 

I ove godine kao i prethodnih biće organizovane brojne nagradne igre za posetioce SPREG-a, koje će biti realizovane uz pomoć zvaničnih prijatelja sajma, kompanija Kepo i Gigatron. Najvrednija nagrada biće kotao na pelet, zatim frižider, kosilica za travu, pegla, a DTL će pokloniti pet paketa domaćih proizvida u vrednosti od 5000 dinara.

  

Na SPREG-u nicijativa za zdravo Valjevo, bez smoga

 

Iztvršni direktor SPREG-a Jovan Grujić najavio je da će u nameri da doprinesu smanjenju aerozagađenja u Valjevu i da utiču na lokalnu samoupravu da se taj problem reš, u saradnji sa kompanijama Kepo iz Kosjerića i Blist iz Valjeva, pokrenuti inicijativu koja bi većem broju domaćinstava trebalo da omogući zdravije grejanje stanova i kuća u zimskom periodu.

 

Grujić je naveo priemr Kosjerića, gde je lokalna samouprava u saradnji sa najvećim proizvođačem kotlova na pelet u tom gradu Kepo pomogla sugrađanima da po povoljnim uslovima pređe na drugi energent.

 

- Ideja je da građanima lokalna samouprava obezbedi subvencije za nabavku kotlova na pelet i druge opreme, a da se proizvođači odreknu dela marže i profita, kao i da se preko Evropske banke za obnovu i razvoj, i njihovog fonda za ekologiju, omogući kupovina kotlova na pelet na 24 ili više rata – rekao je Grujić.

 

Organizator SPREG-a je Regionalna asocijacija malih i srednjih preduzeća, zanatskih radnji i preduzetnika zapadne Srbije, a izvršni organizator valjevska Marketing agencija Gatti iz Valjeva.

 

Sajam će sutra u 11 časova u Omni centru otvoriti Miroljub Aleksić, potpredsednik Privredne komore Srbije. Manifestacija će trajati do subote 30. marta.

Aktuelno

SPREG (Ilustracija) (foto: Đorđe Đoković)
Od 4. do 6. aprila u Omni centru Pre 23 sati 25 minuta

19. SPREG – “Ovde stvaramo vrednosti”

Sajam privrede zapadne Srbije SPREG, pod sloganom "Ovde stvaramo vrednosti", biće održan od 4. do 6. aprila u Omni centru u Valjevu. U dve hale i na otvorenom, na 80 štandova predstaviće se 150...  · 2 komentara

Gimnazija (foto: Kolubarske.rs)
U Valjevskoj gimnaziji 26.03.2024

"O petardi koja nije progutala kajsiju"

U okviru manifestacije "Mart, mesec srpskog jezika", u utorak, 26. marta 2024. godine u 19 časova, u svečanoj sali, gosti literarne sekcije Valjevske gimnazije biće mlada pesnikinja Nevena...