Registracija Prijava preko FB
SPREG (2018.) (foto: Đorđe Đoković)
SPREG (2018.) (foto: Đorđe Đoković)
27.03.2019, 15:21

SPREG pod sloganom "Uvek za dobar posao"

č: | fb:

Sajam privrede zapadne Srbije, popularni SPREG, sutra će po 16. put otvoriti svoja vrata za izlagače i posetioce. Ove godine pod sloganom  "Uvek za dobar posao".

 

Na ovoj najvećoj sajamskoj manifestaciji opšteg tipa u zapadnoj Srbiji predstaviće se 206 izlagača iz 63 opštine i grada u Omni centru na oko 5.000 kvadratnih metara izložbenog prostora u tri hale i na otvorenom.

  

Ove godine biće postavljeno 112 štandova, a prema najavi organizatora na 13 grupnih štandova lokalnih samouprava predstaviće se pet do deset izlagača.

 

Pored preduzetnika iz Valjeva i opština Kolubarskog okruga Lajkovca, Ljiga, Mionice i Osečine, svoja privredna dostignuća, proizvode i usluge predstaviće i privrednici iz Priboja, Bogatića, Zrenjanina, Odžaka...

 

Jovan Grujić

Jovan Grujić (Foto: Đorđe Đoković)

Izvršni direktor sajma Jovan Grujić najavio je da će oko 30 posto štandova zauzeti izlagači iz oblasti poljoprivrede - proizvođači poljoprivredne mehanizacije, opreme, alata, mašina, hemijskih preparata.

 

- Prehrambena industrija, Domaći trgovački lanac (DTL) i poznata valjevska trgovinska kuća Europrom sa svojim lokalnim, regionalnim i nacionalnim dobavljačima, uz predstavnike poljoprivrednih gazdinstava, zanatskih radnji u oblasti prehrane i proizvođače opreme za prehrambenu industriju, biće locirani u posebnoj hali i zauzeti oko 35 odsto štandova. Isto toliko izlagačkog prostora predviđeno je i za opštu industriju, metalopreradu, mašinsku industriju, elektroniku i predstavnike banaka i osiguravajućih kuća - rekao je Grujić.

 

On je dodao da će na 16. SPREG-u premijerno biti promovisani neki novi patenti i da će zbog toga gosti ovogodišnje manifestacije biti i predstavnici beogradskog Zavoda za intelektualnu svojinu.

Bojana Perić

Bojana Perić (Foto: Đorđe Đoković)

 

Domaći trgovački lanac (DTL) i poznata valjevska trgovinska kuća Europrom, već po tradiciji, sedmu godinu zaredom, biće domaćini u posebnoj sajamskoj hali nazvanoj "Domaća priča". PR menadžer Europrom-a Bojana Perić najavila je da će se predstaviti oko 40 izlagača.

 

- Primarna ideja je da se predstavi sinergija domaćih proizvođača i trgovaca, da pokažemo njihovu snagu i udruženo delovanje, sa ciljem da se očuva domaća, srpska privreda. Hala “Domaća priča” predstavlja spoj domaćih trgovaca, sa jedne strane, a sa druge  strane domaćih proizvođača, među kojima će biti, pored lokalnih i regionalnih, I proizvodi poznatih nacionalnih brendova kao što su Jafa, Knjaz Miloš, Zlatiborac, Imlek, Bambi, Pepsi, Frikom i po prvi put Neoplanta i Pionir – najavila je Bojana Perić.

 

I ove godine kao i prethodnih biće organizovane brojne nagradne igre za posetioce SPREG-a, koje će biti realizovane uz pomoć zvaničnih prijatelja sajma, kompanija Kepo i Gigatron. Najvrednija nagrada biće kotao na pelet, zatim frižider, kosilica za travu, pegla, a DTL će pokloniti pet paketa domaćih proizvida u vrednosti od 5000 dinara.

  

Na SPREG-u nicijativa za zdravo Valjevo, bez smoga

 

Iztvršni direktor SPREG-a Jovan Grujić najavio je da će u nameri da doprinesu smanjenju aerozagađenja u Valjevu i da utiču na lokalnu samoupravu da se taj problem reš, u saradnji sa kompanijama Kepo iz Kosjerića i Blist iz Valjeva, pokrenuti inicijativu koja bi većem broju domaćinstava trebalo da omogući zdravije grejanje stanova i kuća u zimskom periodu.

 

Grujić je naveo priemr Kosjerića, gde je lokalna samouprava u saradnji sa najvećim proizvođačem kotlova na pelet u tom gradu Kepo pomogla sugrađanima da po povoljnim uslovima pređe na drugi energent.

 

- Ideja je da građanima lokalna samouprava obezbedi subvencije za nabavku kotlova na pelet i druge opreme, a da se proizvođači odreknu dela marže i profita, kao i da se preko Evropske banke za obnovu i razvoj, i njihovog fonda za ekologiju, omogući kupovina kotlova na pelet na 24 ili više rata – rekao je Grujić.

 

Organizator SPREG-a je Regionalna asocijacija malih i srednjih preduzeća, zanatskih radnji i preduzetnika zapadne Srbije, a izvršni organizator valjevska Marketing agencija Gatti iz Valjeva.

 

Sajam će sutra u 11 časova u Omni centru otvoriti Miroljub Aleksić, potpredsednik Privredne komore Srbije. Manifestacija će trajati do subote 30. marta.

Aktuelno

Industrijski sneg (foto: Kolubarske.rs)
Noćas padao Pre 8 sati 11 minuta

"Industrijski" sneg i u Valjevu

Noćas je i u Valjevu padao takozvani "industrijski" sneg. Predstavlja specifičnu meteorološku pojavu koju možemo primetiti kada je vazduh veoma zagađen i nastaje na poseban način. Da je reeč o...  · 4 komentara

Policija (foto: Đorđe Đoković)
Saopštenje policije Pre 4 sati 14 minuta

Uhapšen sa 52 grama marihuane

Valjevska policija, u saradnji sa Višim javnim tužilaštvom, uhapsila je M. B. (23) iz Mionice, zbog postojanja osnova sumnje da je izvršio krivično delo neovlašćena proizvodnja i stavljanje u...  · 1 komentar

Iverak (foto: Đorđe Đoković)
U ovoj godini Pre 5 sati 32 minuta

Iz republičkog budžeta za Valjevo 411 miliona dinara

Iz budžeta Republike Srbije za 2020. godinu za Valjevo će biti izdvojeno oko 411 miliona dinara. Za izgradnju deonice Iverak-Lajkovac opredeljeno je dva miliona dinara. Pretpostavljamo da će...