SPREG (arhiva) (foto: Đorđe Đoković)
SPREG (arhiva) (foto: Đorđe Đoković)
29.03.2019, 11:13

"DTL će postati lider domaće trgovine"

č: | fb:

Domaći trgovački lanac (DTL) sa svojih 40 izlača i ove godine nastupa na Sajmu privrede zapadne Srbije (SPREG), koji je juče otvoren u Omni centru.

 

Ovo je sedma godina da se DTL i valjevski Europrom, koji je višegodišnji partner i suorganizator SPREG-a, predstavljaju na ovoj sajamnskoj manifestaciji.

 

Na tradicionalnom obraćanju novinarima, uoči otvaranja SPREG-a, PR menadžer Europroma i DTL-a Bojana Perić je istakla da poruka koju šalju ove godine iz hale 2, gde su se zajedno okupili i domaći trgovci i domaći proizvođači, nije samo zajedničko predstavljanje svih izlagača.

 

"Poruka i srž cele ideje je mnogo šira i ona podrazumeva negovanje kvaliteta i saradnje, podrazumeva zajednički nastup i zajedničku priču domaćih, a naš zajednički cilj je unapređenje domaće, srpske privrede", rekla je Bojana Perić, koja je svoje obraćanje otpočela citatom – "ako imaš dobru ideju onda imaš početak, ali jedino uz kvalitet imaš trajanje".

 

Direktor Domaćeg trgovačkog lanca Obrad Popović je rekao da su članice DTL-a ponosni na mnogo toga, ali pre svega na poverenje koje su stekli za sve ove godine, i ne samo poverenje nego i poštovanje, a i jedno i drugo se teško stiče, a lako gubi.

 

"Prkosimo predrasudam da na jednom mestu tako dugo može da opstane 13 ljudi, koji se razumeju, poštuju i cene, i koji rade jedan ozbiljan posao u Srbiji. Toliko ozbiljan da je DTL za svo ovo vreme postao treći trgovac u zemlji, zapošljava 5.500 ljudi, a kraj ove godine dočekaćemo sa 700 maloprodajnih objekata u Srbiji, što sa ponosom ističemo. Posebno smo ponosni na to što, a valjevksi Europrom to čini godinama, negujemo lokalne, male proizvođače, čestite i dobre domaćine koji zajedno sa nama rastu i razvijaju se, i koji proizvode dobre i kvalitetne proizvode koji mogu da se nađu na rafovima ne samo domaćih nego i stranih trgovina, a po kvalitetu ne zaostaju za proizvodima tog ranga u Evropi", rekao je Obrad Popović, direktor DTL-a.

Savić,Perić, Milovanović i Popović

Savić,Perić, Milovanović i Popović (Foto: Đorđe Đoković)

 

Jedan od  izlagača u hali 2 ovogodišnjeg SPREG-a i višegodišnji partner Domaćeg trgovačkog lanca je kompanije Zlatiborac. Menadžer korporativnih komunikacija Dijana Savić istakla je da kompanija ima odlično iskustvo sa prošlogodišnjeg sajma, što potvrđuje i ovogodišnje učešće.

 

"Saradnja sa DTL-om je posebno zadovoljstvo zbog toga što svi zajedno u jednoj sinergiji stvoramo mnogo bolje sutra za zemlju u kojoj živimo i radimo, a to je način da podstaknemo domaću privredu", rekla je Savić i poručila da je važno kupovati domaći proizvod u domaćim trgovinama.

 

Branko Milovanović, vlasnik firme Plemić komerc iz Osečine koja postoji 30 godina, kaže da je od velikog značaja pomoć i podrška DTL-a malim, lokalnim proizvođačima.

 

"Projekat Domaće pomaže malim preduzećima u malim sredinama da opstanu, ali i da se razvijaju i prošire. Preko kompanije Europrom otpočeli smo saradnji u sa ostalim članicama DTL-a i na to smo ponosni. Prošle godine smo počeli da pakujemo robnu marku suve šljive bez koštice koja je, iz prestonice suve šljive iz Osečine, ušla u 650 objekata DTL-a širom Srbije", rekao je Branko Milovanović.

 

Odgovarajući na novinarsko pitanje da li se neka članica DTL-a "sudarila" sa Lidlom i kakva su iskustva, Obrad Popović je odgovorio potvrdno dodajući da je "konkurencija uvek dobrodošla, ali ono što članice DTL-a žele jeste da svoj posao rade na najbolji mogući način i da se na tržištu za naklonost potrošača bore sa onim najboljim što imamo, a to je naš kvalitetan domaći proizvod, naše poznavanje tradicije i naš osmeh".

Obrad Popović

Obrad Popović (Foto: Đorđe Đoković)

 

Na pitanje novinara da li može da zamisli situaciju da predsednik države jednog dana svečano otvori neki objekat DTL-a i da država pomogne subvencijama za svako novootvoreno radno mesto u prodavnicama DTL-a, Popović je odgovorio potvrdno.

 

"To bi bilo jako dobro. Ali sve ovo što smo do saada uradili, uradili smo sami, i na to smo ponosni. Nismo imali sreću ili nesreću da imamo takvu vrstu pomoći države. Mi se zalažemo za ravnopravne tržišne uslove koji treba da važe za sve učesnike u tržišnoj utakmici. Da li mogu da zamislim situaciju da predsednik otvori neki naš obkelat i da dobijemo subvencije za nova radna meste? Mogu, jer će DTL u narednom periodu postati lider domaće trgovine", poručio je direktor Domaćeg trgovačkog lanca Obrad Popović.

 

Aktuelno

Dragan Đilas (foto: Đorđe Đoković)
Bez kraja Pre 13 sati 53 minuta

"Laki je malo nervozan"

Davno je rekao Perikle: Svi se ne mogu baviti politikom, ali svi mogu suditi o politici! Ne mogu se baviti iz niza razloga, recimo samo zbog govorne mane. (Političkim odlukama, donošenim na...