Registracija Prijava preko FB
Gorenje (foto: Đorđe Đoković)
Gorenje (foto: Đorđe Đoković)
16.04.2020, 12:51

Odgovor Gorenja na tvrdnje radnika da pojedine informacije nisu tačne

č: | fb:

Nakon informacije za javnost kompanije Hisense Gorenje o tome da je fabrika u Valjevu ponovo počela sa radom uz strogo pridržavanje svih preventivnih i bezbednosnih mera za sprečavanje širenja epidemije korona virusa, o čemu su Kolubarske.rs pisale, našoj redakciji se u utorak javilo nekoliko radnika.

 

Oni su tvrdili da nije tačno to, kako je u saopštenju navedeno,"da se na posao u fabriku zasad ne vraćaju zaposleni koji u domaćinstvu imaju zaposlene u zdravstvenim ustanovama", takođe su nam rekli da nije tačno i to da su "kolege, koje su pozitivne na korona virus, zaražene  u svom porodičnom okruženju".

 

Tačnost ovih tvrdnji proverili smo u kompaniji, a odgovore na pitanja dobili smo juče.

 

"Kompanija Hisense Gorenje je i tokom obustave proizvodnje održavala redovan kontakt sa zaposlenima kako bi bila upoznata sa zdravstvenim stanjem njih i članova njihove porodice. Stoga, upoznati smo sa informacijom da jedan od zaraženih kolega u svom porodičnom okruženju ima još dvoje članova porodice koji su pozitivni na virus COVID-19. Ovaj kolega je izjavu o tome dao i za TV Valjevo. Drugi kolega je od 20. marta u samoizolaciji budući da mu je supruga, koja je medicinski radnik, bila u kontaktu sa zaraženim lekarom. Tokom samoizolacije urađen mu je test koji je pokazao da je pozitivan na korona virus", glasio je odgovor na tvdnje radnika da kolege nisu zaražene u porodici.

 

Što se tiče toga da zaposleni koji u porodici imaju zdravstvenog radnika koji radi u zdravstvenoj ustanovi iz komapnije Hisense Gorenje nvode da je dodatna mera kojom se predviđa da se na posao ne vrate zaposleni koji u domaćinstvu imaju zdravstvene radnike doneta u nedelju, 12. aprila na vanrednom sastanku uprave kompanije, a na osnovu iskustva zaposlenih koji su zaraženi virusom korona, baš kao i članovi njihovih porodica koji rade u zdravstvenim institucijama.

 

"Da bi se ova odluka realizovala kadrovska služba je u ponedeljak, 13. aprila po ubrzanoj proceduri utvrđivala o kojim je zaposlenima reč. Nakon ovoga donešene su i pojedinačne odluke o sprovođenju mere na osnovu koje ova grupa zaposlenih prestaje da dolazi u fabriku od 14. aprila", glasio je odgovor na tvdnje radnika da se na posao u fabriku ne vraćaju zaposleni koji u domaćinstvu imaju zaposlene u zdravstvenim ustanovama.

Aktuelno

Valjevo (foto: Kolubarske.rs)
Podaci Zavoda za javno zdravlje Pre 16 sati 37 minuta

U Valjevu preminula još jedna osoba, 24 novozaraženih

U Valjevu i Lajkovcu preminula je još po jedna osoba od posledica koronavirusa. Novozaraženih u Valjevu je 24, dok je u Kolubarskom okrugu pozitivno još 46. Hospitalizovano je 96 kovid pozitivnih...

Kafić Ponte bianca (foto: Kolubarske.rs)
Na Trgu Živojina Mišića 14.01.2021

Noćas goreo kafić "Ponte bianca"

Noćas je u ugostiteljskom objektu "Ponte bianca" na Trgu Živojina Mišića, nedaleko od belog mosta u centru Valjeva, izbio požar. Prema raspoloživim informacijama pričinjena je velika materijalna...