Krušik (foto: Đorđe Đoković)
Krušik (foto: Đorđe Đoković)
22.08.2014, 10:43

Pukovnik smenjuje, direktor ne priznaje

č: | fb:

Predsednik Nadzornog odbora valjevskog “Krušika”, pukovnik Nenad Ivančević iz Sektora za materijalne resurse Uprave za odbrambene tehnologije Ministarstva odbrane Srbije smenio je Dragicu Marković, direktorku logistike i Milana Dimitrića, direktora kvaliteta “zbog lošeg stanja u fabrici, ali i nemanja odgovarajućih kvalifikacija za poslove koje su obavljali”, nezvanično saznaju Kolubarske.rs. Ivančević, koji je nezadovoljan situacijom u “Krušiku”, jedno vreme bio u ostavci, takođe je najavio kako je ovo početak neophodnih promena.

Prema istim izvorima, odluku predsednika Nadzornog odbora ne prihvata vd direktor kompanije Mladen Petković, pa se stvari u odnosima čelnih ljudi valjevske fabrike komplikuju dotle da “jedan drugom prete smenama i prekomandama”.

Pukovnik Nenad Ivančević (prvi sdesna)

Pukovnik Nenad Ivančević (prvi sdesna) (Foto: Đorđe Đoković)

Nezadovoljni su i sindikalci, koji juče nisu prihvatili Petkovićevu ponudu da cena rada ubuduće bude 90 dinara po satu i traže da ona ostane nepromenjena, tj. 115 dinara po satu kao i do sada, kako je i u ostalim fabrikama odbrambene industrije. Zbog toga nastoje da, uz pomoć svojih centrala u Beogradu, ugovore novi sastanak kod ministra odbrane Bratislava Gašića. Inače, mediji su preneli kako će “Krušik”, posle ministrove posete Azerbejdžanu, dobiti nove poslove, ali i da menadžment fabrike najavljuje otpuštanja viška zaposlenih, što dodatno “stvara nervozu” među radnicima.

Dragica Marković (prva sleva)

Dragica Marković (prva sleva) (Foto: Đorđe Đoković)

Dragica Marković je, prema izvorima  Kolubarskih.rs, svojevremeno radila u fabričkoj biblioteci, potom je bila šef Kadrovske službe, a kao direktorka Sektora logisitke ostaće zapamćena po “treniranju strogoće” i nalogu da se, noć pre Gašićeve posete 14. jula, za radnike šiju novu uniforme, te da se “ponove” i vatrogasci na glavnoj kapiji “Krušika”. Njen izum je i to da su novinari tada jedva ušli u fabriku, a onda su dva sata ministra čekali na sveže ošišanim travnjacima fabričkog kruga.

Milan Dimitrić je, od “puškara”, preko doškolovavanja u Šapcu, gde mu je predavač bio i bivši ministar vojni Nebojša Rodić dogurao do glavnog u GTK (Glavna tehnička kontrola), a da, ni formalno, ni po radnom iskustvu, nije imao uslova za to, kao ni za sadašnje radno mesto.

Zaposleni tvrde kako menadžment ponovo priprema “zborove u amfiteatru” na kojima će prezentirati nove podatke o realizaciji, smanjenoj reprezentaciji... Oni, međutim, tvrde kako u “tzv. realizaciji isporučena roba učestvuje sa najviše 15 odsto, dok su ostalo avansi i pozajmice”, te da su troškovi za gorivo i energente pet puta veći od nabavke repromaterijala.

Aktuelno

Učesnici Večeri jezika (foto: SŠ 1300 kaplara)
Veče za pamćenje Pre 14 sati 50 minuta

Putovanje u prošlost, na srpskom i stranim jezicima

I ovog maja, učenici i profesori Srednje škole "Hiljadu trista kaplara" pripremili su Veče jezika, manifestaciju koja je prvi put održana 2015. godine. Na republičkom takmičenju na engleskom jeziku...

Svečano otvaranje (foto: www.leparecvaljeva)
Valjevo 18.05.2024

Svečano otvoren Gerontološki centar

Gerontološki centar u Valjevu juče je svečano otvorio premijer Vlade Srbije Miloš Vučević, a zvanično otvaranje i prijem prvih korisnika biće početkom juna. Gerontološki centar ima kapacitet 100...  · 9 komentara

Izbori (ilustracija Dušan Arsenić) (foto: )
GIK utvrdio zbirnu listu 17.05.2024

Na izborima u Valjevu šest izbornih lista

Gradska izborna komisija (GIK) Valjeva usvojila je zbirnu izbornu listu sa šest prethodno proglašenih za izbore za odbornike Skupštine grada. Na zbirnoj izbornoj listi nema "Pokreta sad".  · 9 komentara