Vlada Đokić (foto: Đorđe Đoković)
Vlada Đokić (foto: Đorđe Đoković)
26.08.2014, 21:02

Đokićevi kadeti u četvrtfinalu EP u Rigi

č: | fb:

Na Evropskom prvenstvu za košarkaše do 16 godina, koje se igra u Rigi (Letonija), selekcija Srbije, koju prevodi Vladimir Đokić, trener valjevskog Metalca, sa šest pobeda u šest utakmica izborila je plasman u četvrtfinale, što donosi mogućnost borbe za medalje. „Orlići“ će u četvrtfinalu, u najvažnijoj utakmici, koja „otvara vrata“ borbi za medalje, igrati protiv vršnjaka iz Španije. Đokićev „vrtić“ je do sada pobedio Finsku sa 79:55, Litvaniju 98:73,Tursku 67:63, Hrvatsku 68:61, BiH  89:52 i večeras domaćina Letoniju sa 59:51.

Vladimir Đokić u Rigi

Vladimir Đokić u Rigi (Foto: www.kss.rs)

Iako je „hed kouč“ odsutan, Metalac  trenira dva puta dnevno – pre podne akcenat je na podizanju fizičke pripremljenosti igrača, dok je popodnevni rad baziran na usavršavanju elemenata pojedinačne i grupne tehnike i taktike, uz postavku i uvežbavanje varijanti igre u odbrani i napadu. Treninge vodi pomoćnik Milovan „Beli“ Teofilović, sa Lazarom Gojkovićem i Nenadom Selakovićem, i ističe da su „momci neobično radni i korektni“, te da „ni najmanjeg problema do sada nije bilo“. Metalac je planirao kraću turneju po Rumuniji, početkom septembra, potom i nekoliko kontrolnih mečeva. Problem je i to što su Valjevci prvi počeli pripreme, pa u ovoj fazi i ne mogu da nađu ekipe sa kojima bi igrali trenig utakmice.

Valjevskom košarkaškom čaršijom provejava vest kako je Đokić, navodno, ukoliko to bude bilo neophodno, zainteresovan za „pleja“ (organizatora igre) i „peticu“ (klasičnog centra). S obzirom na to da će teško išta biti od angažovanja Saše Vasića (27), Valjevca koji je uspešno igrao u OKK Beogradu, Slobodi i Tamišu, a koji je bio Đokićev prvi „pik“ na pozicji „pleja“, kao moguće rešenje pominje se iskusni Slobodan Dunđerski. Nosio je dres OKK Beograda, Vojvodine i FMP-a, a igrao je i u inostranstvu. Novosađanin Stefan Pot, kapiten mlade selekcije Srbije na EP na Kritu, očito ne dolazi jer je počeo pripreme sa Vojvodinom. Visina obeštećenja je, po svemu, bila nepremostiva prepreka za njegov dolazak u Valjevo.

Kako se mladi centar Miloš Koprivica, koji je među prvima potpisao trogodišnji ugovor sa Metalcem, predomislio i traži novi klub, poziciju „teškog centra“ navodno bi mogao da popuni iskusni Ratko Varda, koji je u prošloj sezoni pomagao stasavanje mladih igrača Mege, a prethodno je igrao u Kragujevcu, inostranstvu (između ostalih i u Real Madridu, odnosno NBA ligi), beogradskom Partizanu... Varda je i pre tri leta „bio viđen“ u Metalcu ali je ipak otišao u Radnički KG.

Ovoga puta beležimo i to da Mika Poček (1960), plejmejker Metalca iz prvoligaških dana u SFRJ i tadašnji kadetski i juniorski reprezentativac pod vođstvom trenera Luke Stančića (1939-1990), ima priliku da, posle nekoliko godina proivedenih u Kopru i Sloveniji, trenersku karijeru nastavi u jednoj od zemalja zapadne Evrope, koja dosta ulaže u košarku. Prema saznanjima Kolubarskih.rs, Poček je trenutno na pregovorima o eventualnom angažmanu, a o ishodu tih razgovora, uz podsećanja i na Mikine valjevske košarkaške dane, igračke i trenerske, biće reči u našin novinama čim se Poček vrati u rodni grad.

Aktuelno

Policija (foto: Kolubarske.rs)
Saopštenje Pre 7 sati 52 minuta

Uhapšena Valjevka zbog utaje poreza

Valjevska policija uhapsila je S. Đ. (1993) iz Valjeva zbog postojanja osnova sumnje da je izvršila četiri krivična dela poreska utaja. Kako se sumnja, ona je izbegla da plati porez i oštetila...  · 1 komentar

Izložba cveća u Parku na Jadru (foto: Kolubarske.re)
U Valjevu do nedelje Pre 1 dan

Izložba cveća, vina i rakije

Izložba cveća i sadnog materijala otvorena je danas u Parku Vide Jocić na Jadru, dok je u Knez Miloševoj ulici otvorena Izložba vina i rakije. Obe izložbe će trajati do nedelje, 21. aprila. "Ovo je...  · 1 komentar

Izbori (foto: Đorđe Đoković)
Bez kraja Pre 1 dan 7 sati

Profesor Milić i zbori i tvori...

U obilju "novosti" sa naše predizborne scene, konačno se pojavi jedna zaista takva! Iz Niša, a ne Beograda, i grupi građana koja prvi put nastupa na izborima. Okupljenih oko poznatog kardiologa i...