Učesnici turnira (foto: Studio Diznilend Beograd)
Učesnici turnira (foto: Studio Diznilend Beograd)
08.11.2021, 16:14

Odbojkaški turnir u znak sećanja na Milana Koraća

č: | fb:

Danas se navršava godinu dana od kako nas je napustio omiljeni nastavnik fizičkog vaspitanja i odbojkaški trener Milan Korać. On je bio  jedan od ključnih sportskih figura u Valjevu, a pre svega decenijama je bio sinonim za valjevsku odbojku.

 

Milan Korać je bio inicijator brojnih odbojkaških akcija i doprineo je da odbojka dobije na popularnosti i da se što više dece počne baviti ovim trofejnim sportom. Jedna od njegovih misija je bila i da se u Omni centru organizuje veliki dečji turnir u odbojci. Nažalost, korona i bolest su ga sprečile u tome.

 

Tu njegovu želju, juče su realizovali njegova ćerka Tamara Korać Živojinović, njegovi prijatelji, sportske kolege, bivši učenici, igrači i igračice, hotel Omni centar i Sudijska organizacija Valjeva. Svako je dao svoj doprinos da juče u Valjevu bude pravi festival odbojke.

 

Akademija Stars

Akademija Stars (Foto: Studio Diznilend Beograd)

OK As Batajnica

OK As Batajnica (Foto: Studio Diznilend Beograd)

OK Srbijanka

OK Srbijanka (Foto: Studio Diznilend Beograd)

OK Crnjanski

OK Crnjanski (Foto: Studio Diznilend Beograd)

OK Lazarevac

OK Lazarevac (Foto: Studio Diznilend Beograd)

ŽOK Ub

ŽOK Ub (Foto: Studio Diznilend Beograd)

Na prvom odbojkaškom turniru organizovanom u čast i sećanje na Milana Koraća, učestvovali su ŽOK Ub, OK Srbijanka, OK Crnjanski, OK As Batajnica, OK Stars team, OOK Lazarevac , OK Akademija Stars i naravno devojčice iz Pete škole.

 

Turnir je protekao u lepom druženju i fair play igri. Simbolika je da je baš njegova ćerka Tamara Korać Živojinović sa svojom odbojkaškom Akademijom Stars osvojila prvo mesto na turniru "Milan Korać".

 

Drugoplasirana je ekipa OK As Batajnica, a treće mesto je zauzeo klub iz Valjeva, OK Srbijanka. Posebno mesto na turniru su zauzele devojčice iz Pete škole koje je profesor Korać i trenirao.

 

 

Aktuelno

Polet i Vidrak (foto: Đorđe Đoković)
Brigo moja pređi na drugoga Pre 5 sati 26 minuta

"Polet" će biti pripojen "Vidraku"

Pokrenuta inicijativa da JKP "Polet" bude pripojeno JKP "Vidrak", zbog velikih višegodišnjih problema u poslovanju tog javnog preduzeća koje gazduje valjevskim pijacama, potvrđeno je Kolubarskim.rs...  · 4 komentara

Popunjavanje upitnika (foto: Branko Petrović)
Obeležen Nacionalni dan bez duvana Pre 3 sati 20 minuta

"Svaka cigareta smeta"

Obeležen je Nacionalni dan bez duvana akcijom na Gradskom trgu. Građanima je deljen zdravstveno-vaspitni materijal, popunjavali su upitnik - test procene nikotinske zavisnosti. Istraživanja u...