Najbolji sportisti Valjeva (foto: Slobodan Gligorić)
Najbolji sportisti Valjeva (foto: Slobodan Gligorić)
11.03.2023, 08:40

Najviše priznanja za vaterpolo klubu Valis

č: | fb:

U izboru Sportskog saveza Valjeva najuspešniji sportista Valjeva u 2022. godini  je kapiten VK Valis i mladi reprezentativac Srbije Aleksandar Kovačević. Najbolji sportski stručnjak u prošloj godini je šef stručnog štaba VK Valis Miloš Saković, najuspešniji sportski kolektiv Valjeva za 2022. godinu je VK Valis, dok je najuspešniji sportski radnik u minuloj godini dr Nebojša Stojaković, predsednik VK Valis, koji je priznanje dobio uz direktora UFK Valis Željka Ostojića.


Ovim nagradama je potvrđeno da VK Valis pomera granice u valjevskom sportu

 

Dobijena priznanja u čak četiri kategorije prijaju, ali i obavezuju da se nastavi započeta misija, koja u ovoj sezoni dobija najsvetlije obrise, kažu u VK Valis.

 

Vidre su među šest najboljih srpskih klubova, u mlađim kategorijama nastavljaju da beleže zavidne rezultate, seniori su izborili učešće u LEN kupu u narednoj sezoni, a uoči revanša sa Solarisom imaju veliku šansu da se 15. marta plasiraju i među 12 najboljih klubova na prostoru bivše Jugoslavije.

Nagrađeni VK Valis

Nagrađeni VK Valis (Foto: Slobodan Gligorić)

 

U izboru Sportskog saveza Valjeva najbolja sportistkinja grada u 2022. godini je Maša Cvetković, plivačica Valisa i prvakinja Srbije na 5000 metara, dok su za najuspešnije mlade sportiste proglašeni Bogdan Angelovski iz BK Sputnjik i Ana Živanović iz KK 014, kojima je uručena nagrada sa imenom "Milan Korać".

 

Posthumna priznanja dobili su Jovan Bogdanović za afirmaciju i razvoj karatea u Valjevu, kao i Ljubomir Ćube Bogdanović za doprinos gradskom rukometu.

 

Pohvalnice su dobili: mlade biciklistkinje Sputnjika Nikolija Kuličević i Mila Starčević, članica BK Boba Emilija Paramentić, Andrijana Rašević iz ŽRK Metalac 2015, Neda Nenadović iz OK Srbijanka i Aleksej Pavlović iz VŠK Sveti Nikolaj.

Aktuelno

Dom zdravlja (foto: Đorđe Đoković)
U nedelju 3. marta Pre 1 dan 9 sati

Preventivni pregledi štitaste žlezde

U nedelju 3. marta, od 8 do 16 časova, u oko 170 zdravstvenih ustanova širom Srbije, biće organizovani preventivni pregledi, ovaj put pregledi štitaste žlezde. Nije potrebno zakazivanje, građani...  · 1 komentar

Bez kraja - Ilustracija Dušan Arsenić (foto: )
Bez kraja Pre 1 dan 14 sati

"Jači smo od sudbine!". Normalno, od razuma...

Ima istine u onom što se čuje o našim političarima: "Svi su oni, isti!", iz vlasti i opozicije. Počev po onom što nije najvažnije, ali mu ne trebaju dokazi: sa ovim se ne slažu. Isti i što ga ne...

Radovi Ključka vrela (foto: www.mionica.ra)
Iz oblasti vodosnabdevanja Mionici 1.03.2024

Ključka vrela jedan od najvećih projekata

Projekat izgradnje vodovodnog sistema Ključka vrela u selu Ključ, kojim će biti rešen višedecenijski problem vodosnabdevanja u 12 sela, jedan od najvećih iz oblati vodosnabdevanja koji je ikada...