Najbolji sportisti Valjeva (foto: Slobodan Gligorić)
Najbolji sportisti Valjeva (foto: Slobodan Gligorić)
11.03.2023, 08:40

Najviše priznanja za vaterpolo klubu Valis

č: | fb:

U izboru Sportskog saveza Valjeva najuspešniji sportista Valjeva u 2022. godini  je kapiten VK Valis i mladi reprezentativac Srbije Aleksandar Kovačević. Najbolji sportski stručnjak u prošloj godini je šef stručnog štaba VK Valis Miloš Saković, najuspešniji sportski kolektiv Valjeva za 2022. godinu je VK Valis, dok je najuspešniji sportski radnik u minuloj godini dr Nebojša Stojaković, predsednik VK Valis, koji je priznanje dobio uz direktora UFK Valis Željka Ostojića.


Ovim nagradama je potvrđeno da VK Valis pomera granice u valjevskom sportu

 

Dobijena priznanja u čak četiri kategorije prijaju, ali i obavezuju da se nastavi započeta misija, koja u ovoj sezoni dobija najsvetlije obrise, kažu u VK Valis.

 

Vidre su među šest najboljih srpskih klubova, u mlađim kategorijama nastavljaju da beleže zavidne rezultate, seniori su izborili učešće u LEN kupu u narednoj sezoni, a uoči revanša sa Solarisom imaju veliku šansu da se 15. marta plasiraju i među 12 najboljih klubova na prostoru bivše Jugoslavije.

Nagrađeni VK Valis

Nagrađeni VK Valis (Foto: Slobodan Gligorić)

 

U izboru Sportskog saveza Valjeva najbolja sportistkinja grada u 2022. godini je Maša Cvetković, plivačica Valisa i prvakinja Srbije na 5000 metara, dok su za najuspešnije mlade sportiste proglašeni Bogdan Angelovski iz BK Sputnjik i Ana Živanović iz KK 014, kojima je uručena nagrada sa imenom "Milan Korać".

 

Posthumna priznanja dobili su Jovan Bogdanović za afirmaciju i razvoj karatea u Valjevu, kao i Ljubomir Ćube Bogdanović za doprinos gradskom rukometu.

 

Pohvalnice su dobili: mlade biciklistkinje Sputnjika Nikolija Kuličević i Mila Starčević, članica BK Boba Emilija Paramentić, Andrijana Rašević iz ŽRK Metalac 2015, Neda Nenadović iz OK Srbijanka i Aleksej Pavlović iz VŠK Sveti Nikolaj.

Aktuelno