Teniski turnir u Valjevu (foto: N.M.)
Teniski turnir u Valjevu (foto: N.M.)
23.10.2023, 12:29

Uspešni valjevski mladi teniseri

č: | fb:

Proteklog vikenda u Valjevu je održan turnir Teniskog saveza Srbije za dečake i devojčice do 16 godina. Na terenime teniskog kluba Metalac igrao se odličan tenis, a naš grad posetila su deca iz cele Srbije.

 

Mladi valjevski teniseri ugostili su svoje vršnjake iz Beograda, Novog Sada, Kraljeva, Kragujevca, Vrnjačke Banje, Jagodine, Novog Pazara, Zrenjanina. 

Gradonačelnik i najbolji teniseri

Gradonačelnik i najbolji teniseri (Foto: N.M.)

 

U kategoriji dečaka bilo je 13 učesnika. Pobednik turnira je Samuil Čestovalov koji je u super timebreaku pobedio Leona Zimonjića rezultatom 10:5. Treće mesto zauzeo je naš Mihailo Branković, koji je ostvario tri pobede od mogućih četiri.

 

U konkurenciji devojčica bilo je 11 takmičarki. Pobednica turnira je Radman Helena koja je u finalu bila bolja od valjevske mlade i perspektivne teniserke Olge Matić. Treće mesto zauzela je Ana Božilović.

 

Naš mladi teniser Strahinja Vučenović ostvari je dve pobede u svom prvom turniru za ovu uzrasnu kategoriju dok je Jelena Antonijević ostala bez pobede.

Gradonačelnik i najbolje teniserke

Gradonačelnik i najbolje teniserke (Foto: N.M.)

 

Pehare i medalje pobednicima turnira uručio je gradonačelnik Valjeva Lazar Gojković pošto je odgledao finala u obe kategorije.

 

Lepo vreme i odlična atmosvera upotpunjeni su posetom čuvenog Srpskog tenisera, Nenada Zimonjića, koji se odlučio da poseti naš grad i svog sina dovede baš na ovaj turnir.

 

Nadamo se da će Valjevo u narednom periodu postati grad tenisa jer naši mladi teniseri iz godine u godinu postižu sve bolje rezultate, kao i da će uslovi u kojima treniraju biti sve bolji i bolji jer oni to i zaslužuju.

Aktuelno