Juniorke OK Valjevo (foto: OK Valjevo)
Juniorke OK Valjevo (foto: OK Valjevo)
22.03.2024, 09:33

Uspeh juniorki Odbojkaškog kluba Valjevo

č: | fb:

Juniorski sastav Odbojkaškog kluba Valjevo plasirao se među 16 najuspešnijih klubova u državi pošto je zauzeo prvo mesto u Kolubarsko – mačvanskoj ligi. Ekipa sastavljena od devojaka rođenih 2005. i 2006. godine bila je najbolja u konkurenciji pet klubova.

 

Uspeh dobija na značaju ako se zna da je prva pozicija izborena u konkurenciji selekcija Uba i lajkovačkog Železničara, čiji su seniorski timovi godinama unazad u vrhu klupske odbojke, gradskog rivala Srbijanke 014 i ljiškog Spartaka. Devojke, koje sa klupe predvode Đorđe Petrović i Radovan Stojanović, su nakon osam odigranih kola imale identičan skor kao i Ub (sedam pobeda i jedan poraz), ali je prikupljeno tri boda više od rivala što je u ukupnom zbiru donelo prvu poziciju.

Juniorke OK Valjevo

Juniorke OK Valjevo (Foto: OK Valjevo)

 

Rezultat ove generacije još jedan je pokazatelj dobrog rada sa mlađim selekcijama u klubu, a u poslednjem meču u kojem su savladali gradskog rivala Srbijanku 014 sa 3:1 pehar kapitenu ekipe Jovani Đenić uručio je predsednik Odbojkaškog saveza grada Valjeva Zoran Ivović. Mladim odbojkašicama sledi duel sa drugoplasiranim sastavom iz beogradskog regiona, a to će verovatno biti Partizan. U slučaju novog trijumfa izboriće plasman među osam najboljih juniorskih ekipa u našem trofejnom sportu.

 

O talentu devojaka dovoljno govori i podatak da njih sedam ove godine uspešno nastupa i za seniorski tim u Prvoj ligi Srbije, drugom rangu naše odbojke. U klubu koji će naredne godine obeležili pola veka postojanja trenira oko 200 devojaka, među kojima su i one najmlađe u školi odbojke.

Aktuelno

Parking Gradske uprave (foto: Kolubarske.rs)
Raspisan tender Pre 4 sati 32 minuta

Grad kupuje 38.000 litara goriva

Gradska uprava kupuje 38.000 litara goriva, vrednost tendera je 7,1 milion dinara. Prošle godine kupljena je identična količina, a rekordna je bila 2018, potrošeno je 74.000 litara, dok je pre osam...

Centar za kulturu (foto: Đorđe Đoković)
Na platou Centra za kulturu Pre 6 sati 41 minuta

Ulična akcija "Tvojih 15 minuta"

U susret lokalnim izborima 2. juna Nacionalna koalicija za decentralizaciju je pokrenula kampanju za motivisanje glasača da izađu na izbore. U petak 24. maja od 11 do 14 časova na platou Centra za...

Hala sportova Mionica (foto: Kolubarske.rs)
Od 24. do 26. maja Pre 6 sati 40 minuta

Mionica domaćin državnog prvenstva u ženskom rukometu

Mionici je pripala čast da bude domaćin Državnog prvenstva u rukometu u kategoriji Ž-12. Opština Mionica ugostiće od 24. do 26. maja preko 200 rukometašica iz 12 najboljih srpskih klubova.