Radovi u Hali sportova (foto: Đorđe Đoković)
Radovi u Hali sportova (foto: Đorđe Đoković)
17.10.2014, 14:38

Klubovi ne treba da budu oštećeni

č: | fb:

Radovi na preuređivanju dve svlačionice u Hali sportova privedeni su kraju, a predstoje poslovi na pravljenju dva “džepa” za sklanjanje novih koševa, što je takođe zahtev ABA lige. Prema uveravanjima koje su dali ljudi iz Ingrap Omnija, izvođača radova, nastojaće se da klubovi, koji koriste Halu sportova, ne budu oštećeni. To je Kolubarskim.rs rečeno i u upravi UFK Valis i u ŽOK Valjevo. U KK Metalac, moguće i preventive radi, ugovoraju termine za trening u Omni centru tokom naredne sedmice.

Sigurno je da će ŽOK Valjevo sutra uveče (19.00) i ORK Metalac u nedelju (18.00) svoje utakmice sa Futogom, odnosno Crvenkom, igrati u Hali sportova. U ponedeljak će predstavnici klubova imati dodatni sastanak u UFK Valis kako bi se precizirali detalji korišćenja tog objekta dok se radovi ne okončaju.

Dan-dva, posle 3. novembra, sasvim je izvesno, Hala neće moći da bude korišćena jer će tada verovatno stići novi semafori po zahtevima ABA lige. Postojeći će biti demontirani. Ostaje da se precizira i režim korišćenja svlačionica. U opticaju je, izgleda, varijanta da KK Metalac zadrži “svoju” svlačionicu, dosadašnju ORK Metalac, koja je preuređena, koristiće gostujuće ekipe, a “trojku” (u hodniku ka ulazu na teren) koristiće valjevski klubovi. Moguće je, što, ipak, treba uzeti sa rezervom, da će KK Metalac “svoju” svlačionicu dati na korišćenje ŽOK Valjevo i ORK Metalac za utakmice ovoga vikenda (ili će se te dve ekipe skidati po kancelarijama ili u press sali).

Marko Ljubičić i Vladimir Đokić

Marko Ljubičić i Vladimir Đokić (Foto: Đorđe Đoković)

Đokić: Bez izmena za Cedevitu

Trener valjevskih košarkaša Vlada Đokić najavio je na današnjem susretu sa novinarima da će Metalac i protiv Cedevite u Zagrebu igrati u sastavu, koji se suprotstavio Krki u Novom Mestu. Jer, Dunđerski još leči povredu leđa, a centar Sem Maldrou i dalje nije dovoljno spreman. Lakše povrede sanirali su Bakić i Majstorović.

I Đokić i „plej“ Marko Ljubičić najavili su bolje igre, a od navijača, javnosti i medija zatražili su srpljenje uz obećanje da će „podizati formu iz utakmice u utakmicu“.

„Polazim od sebe, nedovoljno sam spreman. Uveren sam da možemo više i da će biti bolje. Naše je da ispunimo zahteve trenera“, rekao je Ljubičić.

„Konačno smo trrenirali u uobičajenom ritmu, odmorili smo se od putovanja, biće bolje. Cedevita je favorit za osvajanje ABA lige, nastojaćemo da popravimo utisak iz dosadašnjih utakmica“, dodao je Đokić.

Utakmica Cedevita – Metalac igra se u Zagrebu, u nedelju uveče (19.00).

Danilo Pejović i Isidora Stanojević

Danilo Pejović i Isidora Stanojević (Foto: Đorđe Đoković)

Pejović: Neuigranost donela poraz

Trener valjevskih odbojkašica Danilo Pejović ocenio je na današnjoj pres konferenciji da su mali broj treninga i utakmica u ovom sastavu doneli nedovoljnu uigranost ekipe, što je rezultiralo porazom od 0:3 (16:25, 17:25, 16:25) na premijernoj utakmici Prve lige Srbije sa Jedinstvom u Užicu.

„Samo smo na početku ličili na sebe, docnije smo pali, a iskustvo Vesne Čitaković bilo je presudno“, smatra Pejović. Primač servisa Isidora Stanojević, pojačanje iz Stare Pazove, naglašava potrebu za dodatnim uigravanjem ekipe. „Tek nekoliko treninga smo zajedno, radili smo dobro, ali nam treba još malo vremena da se skockamo“, dodala je Stanojević.

Pejović smatra da su favotiti za plasman u Super ligu Srbije ekipa Zrenjanina, Kleka i Jedinstva, a da će ŽOK Valjevo nastojati da na vreme izbori plasman u gornjem delu tabele s obzirom na to da iz Prve lige ispadaju četiri ekipe. Sutrašnji protivnik Futog „nije naivan“, a pojačan je sa nekoliko igračica, koje su u prošloj sezoni branile boje Petrovaradina.

Aktuelno

Divčibare (foto: Kolubarske.rs)
Veliki broj gostiju Pre 18 sati 49 minuta

Prvomajski praznik na Divčibarama

Više hiljada gostiju boravi na Divčibarama za prvomajske praznike. Procena je da je popunjenost smeštajnih kapaciteta oko 90 posto. Kao i prethodnih nekoliko godina izostali su tradicionalni...  · 6 komentara