ŽOK Valjevo - ŽOK Futog (foto: Đorđe Đoković)
ŽOK Valjevo - ŽOK Futog (foto: Đorđe Đoković)
18.10.2014, 21:41

Ljižani sigurni, Valjevke oštećene

č: | fb:

U večerašnjim odbojkaškim utakmicama, muška ekipa Spartaka dobila je Đerdap iz Kladova sa 3:0, dok su Valjevke poražene od Futoga rezultatom 2:3 uz problematične odluke sudije Radenka Kusturića, koje su uticale na konačan ishod.

ŽOK Valjevo - ŽOK Futog

ŽOK Valjevo - ŽOK Futog (Foto: Đorđe Đoković)

Ljižani su lako dobili Kladovčane sa 3:0 (25:17, 25:17, 25:12) u utakmici, koja je pred 150 gledalaca, trajala 62 minuta. Kako je objavljeno na zvaničnom sajtu Superlige Srbije, poene pobednicima doneli su Dojčilović (17), Radosavljević (11), Munćan i Perić (po 10), Stevanović (9) i “tehničar” Veljović (4).

Gosti su u Ljig došli sa devet igrača, pa im ni iskusni trener Milorad Kijac na klupi nije mnogo pomogao. U sva tri seta držali su se do prvog tehničkog tajm-auta, a onda bi se samo postavljalo pitanje razlike kojom će izgubiti.

Valjevkama samo bod

Porazom od Futoga, rezultatom 2:3 (25:20, 16:25, 19:25, 27:25, 14:16), Valjevke su večeras pred oko 50 gledalac osvojile samo bod od moguća tri. I dalje deluju neuigrano, mnogo greše, a oscilacije u njihovoj igri “od sjaja do očaja” iskoristiće i slabija ekipa od neubedljivog Futoga.

U trećem setu, Valjevo je vodilo sa 7:1 pa izgubilo, četvrti je jedva dobijen “na razliku”, a u petom nije sačuvana prednost od 13:9. Ključni momenat, čini se, bila je odluka sudije Kusturića (u zapisniku stoji da je iz Beograda iako je to ljiško prezime) da bitnu loptu i poen dosudi gošćama zbog navodnog prestupa “tehničara” domaćih Ane Vićentić Čuture, koja je potom bezuspešno protestovala. Taj “prestup” (prelazak rukom preko mreže u polje Futoga) video je samo arbitar, koji je, istini za volju, u nekim situacijama prethodno oštetio i gošće.

Kapiten Valjevki, Ana Čutura, bila je najzapaženija. Plenila je borbenošću, a podbacile su, dovedene kao pojačanja, Živković, Stanojević, Marković...

ŽOK Valjevo - ŽOK Futog

ŽOK Valjevo - ŽOK Futog (Foto: Đorđe Đoković)

Sutra uveče, od 19.00 sati, Lajkovčanke igraju sa šampionskom ekipom Vizure u svojoj dvorani premijerni meč Superlige Srbije, dok muška ekipa OK VA 014, u isto vreme, prvoligašku utakmicu 2. kola igra u Užicu.

Aktuelno

Divčibare (foto: Kolubarske.rs)
Veliki broj gostiju Pre 18 sati 22 minuta

Prvomajski praznik na Divčibarama

Više hiljada gostiju boravi na Divčibarama za prvomajske praznike. Procena je da je popunjenost smeštajnih kapaciteta oko 90 posto. Kao i prethodnih nekoliko godina izostali su tradicionalni...  · 6 komentara