Cedevita - Metalac (foto: www.abaliga.com)
Cedevita - Metalac (foto: www.abaliga.com)
19.10.2014, 21:26

Solidan otpor Cedeviti

č: | fb:

Metalac je večeras poražen od Cedevite u Zagrebu sa 66:79 (17:17, 19:25, 18:17, 12:20) ali se nije obrukao. Štaviše, možda je rezultat mogao biti i povoljniji da valjevski košarkaši nisu grešili u trenucima kada su u drugom poluvremenu prednost domaćina skidali na pet poena, pa grešili, što su Zagrepčani kažnjavali i razliku u svoju korist vraćali na 10 i više razlike.

Najveći problem i dalje je loš šut, večeras je katastrofalan učinak bio sa linije „penala“, odnosno skok pod svojim košem, što je Cedevita takođe znalački koristila. Valjevci su, prvi put posle premijerne utakmice u Podgorici, ličili na ekipu koja nije „zalutala“ u ABA ligu. Naravno, nivo onoga što pokazuje tim trenera Vlade Đokića nedovoljan je da se bilo kome, posebno u gostima, „skine skalp“.

Ostaje nada da će više treninga u „normalnom“ (ređem) ritmu igranja utakmica dati rezultat, a posebno kada se od 8. novembra konačno bude igralo i u Valjevu pred navijačima, koji TV prenose utakmica na Sport klubu SBB-a sada uglavnom gledaju u kafićima. Gušta radi i navijanja radi.

Cedevita - Metalac

Cedevita - Metalac (Foto: www.abaliga.com)

Cedevita: Mazalić 4, Zubčić 4, Ramljak 2, Pilepić 10, Babić 8, A. Delaš 11, Žganec 3, Bilan 16, M. Delaš 8, Gordić 9, Tomas, Arapović 4.

Metalac: Malešević, Radenković, Bakić 2, Kutlešić 4, Otašević5, Majstorović 9, Jevtović 21, Jošilo 7, Tomašević, Ljubičić 8, Rakićević 2, Todorović 8.

Pred 1.500 gledalaca u „Draženovom domu“ sudili su Matej Boltauzer, Andrej Jersan i Tamaš Benczur. Delegat: Mladen Košćak.

U 5. kolu ABA lige, Metalac igra sa Partizanom u Beogradu.

Aktuelno

Vaskrs - Crkva Svetog Pantelejmona	 (foto: Kolubarske.rs)
Praznik Pre 9 sati 5 minuta

DANAS JE VASKRS - HRISTOS VASKRSE

Pravoslavni hrišćani danas obeležavaju Vaskrsenje Isusa Hrista. Vaskrs je najveći hrišćanski praznik jer suština hrišćanskog učenja označava Hristovo vaskrsnuće iz mrtvih, kao pobedu vere i života...

Obeležena godišnjica pogibije pilota (foto: Kolubarske.rs)
Obeležena 25. godišnjica pogibije pilota Milenka Pavlovića Pre 1 dan 2 sati

Putokaz generacijama i dokaz da heroji postoje

"Godine koje prolaze, a evo već ih je 25, iz kolektivnog sećanja ne brišu herojski čin pilota pukovnika Milenka Pavlovića", rečeno je danas na obeležavanju četvrt veka od herojske pogibije Milenka...  · 6 komentara