Tamara Rakić
Tamara Rakić
11.11.2014, 14:35

Tamara Rakić diplomirala desetkom

č: | fb:

Valjevska odbojkašica Tamara Rakić diplomirala je desetkom na Fakultetu fizičke hemije, gde je odbranila rad “Određivanje prirodnih radionuklida u komercijalnim pločicama”. Tamara je kći Snežane (rođ. Savić), profesora VIPOS-a i preduzetnika Milovana Rakića, uspešnog košarkaša Studenta, docnije odbojkaškog radnika, koji je nedavno odbnovio ŽOK Srbijanka.

Odbojku je zaigrala u Valjevu, a potom je u Crvenoj zvezdi osvojila tri titule prva i tri Kupa (2009-2011), te bronzu i srebro u CEV kupu (2009, 2010), što su najveći uspesi u istoriji Zvezde zbog čega je od tog kluba 2010. dobila specijalno priznanje za sportske uspehe. Proglašena je za najboljeg primača servisa CEV kupa 2010. godine.

Igrala za mlađe selekcije SRJ i SCG i osvojila nekoliko medalja u kadetskoj i juniorskoj konkurenciji, za seniorsku selekciju Srbije igrala osam puta.

Posle Zvezde, karijeru je nastavila u inostranstvu. Sa ruskim Enisejom iz Krasnojarska je 2012. osvojila Kup Sibira. U 2013. igrala za Legionovo u Poljskoj. Posle kraćeg boravaka u Turskoj sada brani boje lajkovačkog superligaša Železničara u nastojanjima da obezbedi novi angažman u inostranstvu.

Milan Perić (www.ossrb.rs)

Milan Perić (www.ossrb.rs) (Foto: www.ossrb.rs)

Milan Perić MVP oktobra u Superligi

Ljiški odbojkaš Milan Perić proglašen je za najkorisnijeg (MVP) igrača Superlige Srbije u oktobru mesecu. Priznanje mu je uručeno pred subotnju utakmicu Junior – Spartak, u Novom Pazaru. Primač servisa Ljižana je u pobede Spartaka protiv Đerdapa, Inđije i Mladog radnika ugradio 46 poena, uz osam blokova i tri “asa”.

Perić je kao kadet i junior Spartaka bio standardni ćlan selekcije Srbije, potom je zbog studija prešao u Crvenu zvezdu, a u ovoj sezoni vratio se u matični klub.

 

 

 

Aktuelno

Karanfili (foto: Đorđe Đoković)
Bez kraja Pre 18 sati 47 minuta

Mož' da bidne Praznik, al' ne mora da znači...

Prvi maj je i na ovim prostorima, dugo Praznik rada. Sada je sve više samo datum u kalendaru, prvi maj. S tim što je "neradni dan" i ako "ne pada" u nedelju, odnosno subotu. Ako baš pada, praznik...

Divčibare (foto: Kolubarske.rs)
Veliki broj gostiju 2.05.2024

Prvomajski praznik na Divčibarama

Više hiljada gostiju boravi na Divčibarama za prvomajske praznike. Procena je da je popunjenost smeštajnih kapaciteta oko 90 posto. Kao i prethodnih nekoliko godina izostali su tradicionalni...  · 10 komentara