Vlada Đokić (foto: Đorđe Đoković)
Vlada Đokić (foto: Đorđe Đoković)
21.11.2014, 14:40

Metalac dočekuje Levski iz Sofije

č: | fb:

U 9. kolu ABA lige košarkaši Metalca sutra, od 21.00 sat, dočekuju u Hali sportova Levski iz Sofije (Bugarska). Na uobičajenoj konferenciji za novinare rečeno je kako plasman Levskog pri dnu tabele ne treba da zavara jer u ABA ligi nema slabih ekipa, odnosno da svako svakog može da pobedi, izuzimajući, eventualno Crvenu zvezdu, koja po mnogima ima evroligaški sastav.

Pomoćni trener Milovan Beli Teofilović, kapiten Dušan Kutlešić i „plej“ Marko Ljubičić istakli su danas želju da nastave seriju pobeda posle utakmica sa Olimpijom, Igokeom i MZT-om, od kojih su dve bile u gostima, u Ljubljani i Skoplju.

„Po prvi put smo, možda, u ulozi favorita, što nas neće zavarati. Zadržačemo ozbiljan pristup i učiniti sve da pobedimo i Levski“, rekao je novinarima Teofilović. Dodao je kako je zdravstveni bilten povoljniji nego početkom sedmice, kada je centar Nikola Jevtović bio lakše ozleđen, dok su bekovi Kutlešić i Rakićević bili prehlađeni, pa su takođe izostali sa treninga u utorak.

„Levski je atipična ekipa, u napadu igraju dosta ’široko’, šut za tri poena im je jedno od jačih oružja, pa neće biti lako da ih svedemo na manji broj poena kako bismo opet slavili“, kazao je kapiten Kutlešić. On takođe smatra da će učinak Metalca u napadu biti dovoljan  da se uknjiže novi bodovi.

„Plej“ Ljubičić je ponovio kako je ovom sastavu Metalca treba priuštiti još malo strpljenja kako bi pokazao nespornu vrednost koju posewduje.

„Važno je da je trener Đokić imao pravu viziju, a dosadašnji rad daje prve rezultate. Učinićemo sve da i protiv Levskog, koji nije naivna ekipa, bez obzira na trenutni plasman, osvojimo bodove i nastavimo seriju pobeda. Ne sumnjam u podršku gledalaca, koji su u Valjevu naš ’šesti’ igrač“, poručio je Marko Ljubičić.

Metalac od vremena učešća u Balkanskoj ligi (BIBL), u sezoni 2009/2010, pod vođstvom trenera Milovana Stepandića, potom i Dragana Simeunovića, nije igrao protiv ekipa iz Bugarske. Levski je tada imao više uspeha. Taj klub je poslednjih godina, bez obzira na personalne i probleme van terena, angažovao nekoliko kvalitetnih stranaca.

Trener Konstantin Papazov, koji je bio spreman da i svoj novac uloži u prevazilaženje trenutnih teškoća, okupio je u Levskom domaće košarkaše – Pavlina i Pavela Ivanova, pa Marinova, Karamfilova, Simeonova, Zaharieva, Dimitrova, našeg Miljana Pupovića, makedonske internacionalce Gjuroskog i Gaidalieva, američkog beka Brandona Heatha (koji se povredio)... Među 13-toricom igrača, sedam je „dvometraša“.

Levski je osnovan 1923, do sada je osvojio 33 domaća trofeja - 18 puta bio je državni prvak, a 15 puta osvajač nacionalnog Kupa. Od igrača, koji su do sada branili boje te ekipe, izdvajaju  se „legende bugarskog basketa“ Ilija Mirčev, Atanas Golomejev i Georgi Mladenov.

Kako je danas rečeno, novost je to što će gledaoci sutra moći da kupe „polo majice“ Metalca po ceni od 850 dinara. Za one, koji ne budu mogli da kupe ulaznice, Sport klub SBB-a obezbeđuje TV prenos.

Aktuelno

 (foto: )
Važan jubilej Pre 3 sati 57 minuta

Gino Vannelli na 40. Valjevskom džez festivalu

Jubilarni 40. Valjevski Džez festival, sa motom "Istorija, tradicija, spektakl", biće održan od 16. do 18. maja. "Imamo veliku čast da premijerno u ovom delu Evrope predstavimo veliku svetsku...  · 1 komentar

Vaskrs - Crkva Svetog Pantelejmona	 (foto: Kolubarske.rs)
Praznik Pre 1 dan 4 sati

DANAS JE VASKRS - HRISTOS VASKRSE

Pravoslavni hrišćani danas obeležavaju Vaskrsenje Isusa Hrista. Vaskrs je najveći hrišćanski praznik jer suština hrišćanskog učenja označava Hristovo vaskrsnuće iz mrtvih, kao pobedu vere i života...

Obeležena godišnjica pogibije pilota (foto: Kolubarske.rs)
Obeležena 25. godišnjica pogibije pilota Milenka Pavlovića 4.05.2024

Putokaz generacijama i dokaz da heroji postoje

"Godine koje prolaze, a evo već ih je 25, iz kolektivnog sećanja ne brišu herojski čin pilota pukovnika Milenka Pavlovića", rečeno je danas na obeležavanju četvrt veka od herojske pogibije Milenka...  · 6 komentara