Dimitrov i Malešević (foto: www.abaliga.com)
Dimitrov i Malešević (foto: www.abaliga.com)
23.11.2014, 00:16

Levski izbegao katastrofu

č: | fb:

Metalac je u 9. kolu ABA lige večeras pobedio Levski iz Sofije sa 81:54 (24:11, 21:17, 18:19, 18:7) i zabeležio četvrtu pobedu zaredom. Pred nešto manje gledalaca nego na premijeri protiv Igokee, u 7. kolu, Valjevci su već posle početnih 18:2 pokazali da Bugari nemaju šta da traže.

„Najteže je dobiti dobijene utakmice, pa smo od početka zaigrali agresivno i ništa nismo prepuštali slučaju. Kad smo ’preživeli’ za nas uvek problematičnu treću četvrtinu i vratili se u četvrtoj sve je došlo na svoje mesto“, rekao je na pres konferenciji posle utakmice centar Đorđe Majstorović.

U toj trećoj četvrtini Valjevci su dozvolili gostima iz Sofije do „dođu do vazduha“ i da 51:30 u 22. minutu razliku smanje na 55:42 u 28. minutu. Bugari su tada pogađali za tri poena, što im je osnovno oružje, a nesporni talenat iskazao je krilni centar Dimitar Dimitrrov.

Dimitrov je, kao i trener Konstantin Papazov, ukazao na brojne probleme, koje Levski ima sa povredama, dok pojedini košarkaši imaju i porodičnih problema. U Valjevo su došli sa 10 igrača, nisu svi ni igrali, imaju samo jednog centra, pa su se borili da izbegnu još veću rezultatsku katastrofu.

„Dobra stvar za nas je igra Dimitrova, koja će mu podići samopuzdanje. Posle startnih 2:18 bilo je jasno da nemamo čemu da se nadamo. Vidi se da Valjevo živi za košarku, ambiojent je bio sjajan, Metalcu čestitam na pobedi“, kazao je novinarima trener Papazov.

Vlada Đokić

Vlada Đokić (Foto: www.abaliga.com)

Vlada Đokić je pohvalio pristup svojih igrača, kao i dobar rad na treninzima.

„Imamo četiri pobede, što je jako bitno pred teška gostovanja i nimalo lake utakmice u Valjevu. Nastavljamo sa dobrim radom jer je to ključ mogućih uspeha“, istakao je Đokić.

On je u startnoj postavi počeo sa centrom Bojanom Radulovićem, koji se dobro snašao, pa ga je ponovo uveo i u finišu susreta. Mladi bek Petar Rakićević takođe dobija priliku da bude na parketu čim to rezultat dozvoli, što je bio slučaj i večeras. Startni „plej“ bio je Ljubičić, potom je u igru ušao Otašević, dok je Dunđerski zaigrao tek u drugom poluvremenu. Đokić je večeras povremeno tražio da se igra i „zonski presing“. Na taj način odbrana Metalca dobija na raznovrsnosti i dodatnom kvalitetu.

Jevtović se dugo mučio da „nađe sebe“, Todorovića dugo nije hteo šut za tri poena, kapitren Kutlešić se jedva upisao u listu strelaca a napravio je i pet prekršaja, što je posledica povišene temperature zbog prehlade. Bakić standardan, Jošilo se „muči“... Prva violina i večeras je bio Nikola Malešević, igrač neobičnih poteza i naoko neozbiljnog pristupa po čemu, unekoliko, podseća na pokojnog virtuoza Zorana Kovačevića.

Gosti Metalca večeras su bili Josip Bilić, direktor ABA lige, proslavljeni trener Boža Maljković, direktor KLS-a, valjevski košarkaški radnik Leon Deleon, sada Beograđanin... Pre početka susreta, minutom ćutanja odata je pošta tragično preminulom navijaču Crvene zvezde, koji je sinoć nastradao u Istanbulu u neredima uoči utakmice crveno-belih sa Galatom.

Ivanov, Jošilo, Varbanov i Majstorović

Ivanov, Jošilo, Varbanov i Majstorović (Foto: www.abaliga.com)

Hala sportova u Valjevu. Gledalaca: manje od 1.500. Sudije: Srđan Dozai (Hrvatska), Andrej Jersan (Slovenija), Igor Mitrovski (Makedonija). Delegat: Predrag Miljuš (Pančevo).

Metalac: Malešević 17, Bakić 5, Kutlešić 2, Otašević, Majstrorović 19 (index 22), Jevtović, Jošilo, Ljubičić 10, Rakićević 3, Radulović 7, Todorović 12, Dunđerskiu 6.

Levski: Karamfilov 3, Angelov, Simeonov 3, Pavlin Ivanov 8, Pavel Ivanov 9, Varbanov 6, Marinov 4, Dimitrov 21 (index 24), Gjuroski, Gaidadžiev.

Metalac sada ima skor 4/5, pobegao je sa dna tabele, a u 10. kolu igra sa Cibonom u Zagrebu. 

Aktuelno

Karanfili (foto: Đorđe Đoković)
Bez kraja Pre 1 dan 5 sati

Mož' da bidne Praznik, al' ne mora da znači...

Prvi maj je i na ovim prostorima, dugo Praznik rada. Sada je sve više samo datum u kalendaru, prvi maj. S tim što je "neradni dan" i ako "ne pada" u nedelju, odnosno subotu. Ako baš pada, praznik...