Ljubičić i Blesingejm (foto: www.abaliga.com)
Ljubičić i Blesingejm (foto: www.abaliga.com)
30.11.2014, 20:21

Cibona preživela dva produžetka!

č: | fb:

Košarkaši Metalca propustili su večeras veliku priliku da u „Draženovom domu“ savladaju Cibonu. Zagrepčani su nekako preživeli posle dva produžetka i uspeli da sačuvaju „skalp“, kojim im Valjevci nisu uspeli da skinu ni u prvoligaškim utakmicama 1973-1979. godine.

U regularnom delu bilo je 71:71 (25:17, 917, 19:16), posle prvog produžetka 79:79 (8:8), a na kraju drugog 93:91 (14:12) za domaće posle „zicera“, koji nije iskoristio centar Majstovović. U regularnom delu i prvom produžetku Valjevci su takođe imali loptu za pobedu ali je nisu iskoristili – najpre nije priznat pogodak Metalcu iako je lopta bila u silaznoj putanji (regularni deo), odnosno falilo je malo koncentracije da se utakmice dobije posle prvih pet minuta produžetka. Nisu „ušli“ šutevi Maleševića i Otaševića.

Junaci su bili „trojkaši“ Jošilo u regularnom toku igre, odnosno Otašević u prvom produžetku. Na drugoj strani, ako su „trice“ očekivane od Markote, Blesingejma ili Ilijevskog, verovatno nisu od Krušlina, a on je podogio tri puta u veoma bitnim trenucima.

Cibnona je kao iskusnija ekipa igrala čvršću, prljavu odbranu. Posebno su „klepali“ njeni visoki igrači, što arbitri nisu uvek kažnjavali. Kutlešiću je gotovo slomljen nos, Bakić je udario glavom o pod, Malešević je takođe završio na parketu a da ništa nije svirano.

Sve u svemu, tužno je gledati kako „veliki“ otimaju „malima“! Tako je bilo večeras, tako je bilo, da podsetimo, i na utakmici Metalca sa Partizano u beogradskom Pioniru. Tako će biti, zatreba li, i u ponedeljak uveče, kada u Valjevo, u 11. kolu, stiže Crvena zvezda. Po prvilu, „velikima“ je protiv „ malih“ uvek biti il ne biti zbog novca koji troše i ambicija koje imaju.

Vlada Đokić

Vlada Đokić (Foto: abaliga.com)

Igrači Metalca i njihov trener Vlada Đokić imaju za čim da žale ali ne treba da budu tužni. U Zagrebu se nisu obrukali, naprotiv. Navijači „cibosa“ u „Draženovom domu“ verovatno nisu mogli da veruju u to kako Valjevci hladnokrvno hvataju rezultatski priključak ili vode i sa nekoliko poena prednosti. Kako dobro zatvraju u odbrani, bilo preuzimanjem, bilo agresivnom igrom po celom terenu, kako u napadu dobro funkcioniše njihov „pik“.

Najefikasniji kod Metalca bili su Malešević sa 19, Jevtović sa 18 i Majstorović sa 15 poena. U Ciboni su četvorica igrača imala dvocifren učinak, a utakmicu je rešio Damir Markota sa 21 poenom. Ovaj deo izveštaja dajemo u skraćenoj verziji zbog toga što sajt ABA lige nije ažuran, a Cibona nije obezbedila ni fotografije na vreme iako joj je to obaveza!

Opet, „veliki“ i „mali“....

Aktuelno

Pokret Sad konferencija za novinare (foto: Kolubarske.rs)
Izbori 2024 Pre 4 sati 9 minuta

Pokret Sad o populacionoj politici u Valjevu

Populaciona politika u Valjevu i mere koje mogu da poboljšaju populacionu politiku, kao i da poboljšaju položaj roditelja sa decom i položaj mladih, su zastupljeni u programu udruženja građana...