Šah (foto: Đorđe Đoković)
Šah (foto: Đorđe Đoković)
07.12.2014, 12:20

Pobeda VŠK 2005

č: | fb:

Na finalnom turniru Kupa Srbije „Svetozar Gligorić“, koji se igra u kragujevačkim „Šumaricama“, ekipa VŠK 2005 startovala je maksimalnom pobedom 4:0 protiv malo poznatog Kluba „Pravi potez“ iz Novog Sada. Svoje protivnike savladali su im Dušan Jovanović, Nenad Panić, im Dragan Ilić i FIDE majstor Vladislav Živković.

Učestvuje 10 ekipa, a branioca titule Jugović iz Kaća, kod Novog Sada, predvodi vm Mihailo Stojanović „Unuče“, izdanak VŠK-ove škole šaha, koji je ranije branio boje matičnog kluba, bio njegov kapiten i predsednik. Za Jugović igra i vm Borko Lajthajm, takođe bivši igrač „Svetaca“, kao i vm Miša Pap i im Jovan Radlovački.

U 2. kolu, od 16.00 sati, VŠK 2005 igra sa aktuelnim ekipnim prvakom Srbije, Radničkim-Vodovod iz Kragujevca za koji igraju velemajstori Ivan Ivanišević i Branko Damljanović, nekadašnji članovi VŠK „Sveti Nikolaj“, kao i velemajstori Boban Bogosavljević i Miroslav D. Miljković.

Turnir, koji od prošle godine nosi ime velikana svetskog šaha Svetozara Gligorića, koji po majci vuče valjevske korene, igra se u sedam kola po Švajcarskom sistemu, jugoslovenska kup varijanta ručnog parovanja. Besparica, kao i odlaganja njegovog održavanja zbog majskih poplava, učinili su svoje, pa je konkurencija slabija nego ranije.

Ne učestvuje ni VŠK „Sveti Nikolaj“, koji je pre nekoliko godina osvajao prvenstvo i Kup Srbije, sa igračima van Valjeva. Razlog su finansijski problemi nagomilani tih godina ali i manjak kvalitetnih registrovanih igrača. Klub je u 2013. ispao iz Prve lige Srbije, pa se sada takmiči u Prvoj ligi centralne Srbije.

 

Aktuelno

Divčibare (foto: Kolubarske.rs)
Veliki broj gostiju Pre 3 sati 45 minuta

Prvomajski praznik na Divčibarama

Više hiljada gostiju boravi na Divčibarama za prvomajske praznike. Procena je da je popunjenost smeštajnih kapaciteta oko 90 posto. Kao i prethodnih nekoliko godina izostali su tradicionalni...  · 1 komentar