Srbijanka 014 - ŽOK Valjevo (arhiva) (foto: Đorđe Đoković)
Srbijanka 014 - ŽOK Valjevo (arhiva) (foto: Đorđe Đoković)
21.12.2014, 19:39

Dvostruka pobeda Valjevki

č: | fb:

ŽOK Valjevo dobio je važnu utakmicu Prve lige protiv Jagodine sa 3:0 (26:24, 25:16, 25:22) u borbi za beg iz „opasne zone“ među četiri poslednje plasirane ekipe, koje će na kraju takmičenja morati u niži rang. Oscilacije u igri „od sjaja do očaja“ i dalje su prisutne, čak i na domaćem parketu, pa j prvi set dobijen „na razliku“.

U drugom nije bilo problema, dok je u trećem bilo povuci-potegni. Posle vođstva od 12:6 gošće hvataju priključak na 12:10, a nedugo zatim poravnavaju rezultat na 19:19. Na 24:21 valjevske igračice serviraju u aut, a istom merom uzvraćaju Jagodinke, pa su muke trenera Danila Pejovića ipak bile prekraćene.

On se večeras oslonio na najbolju postavu u kojoj su kapiten Ana Vićentić Čutura, Jelena Živković, Anja Marković, Tijana Jovanović, Katarina Čelić, Isidora Stanojević i libero Emilija Đorđević.

 ŽOK Srbijanka 014 je u 9. kolu Međuregionalne lige pobedila i Osečinu sa 3:0 (15:13, 15:12, 15:14) i sa maksimalnim učinkom, devet pobeda od po 3:0, sigurno osvojila prvo mesto posle prvog dela. Trener Rajko Stojanović je svaki set počinjao najboljom postavom, a docnije uvodio i mlađe igračice. Posle večerašnje utakmice, ekipa je bila na zajedničkoj večeri, koju je upriličio predsednik Milovan Rakić, a devojke su mu uzvratile rođendanskom čestitkom.

Valjevke su i u ovoj utakmici igrale ozbiljno bez obzira na to što je ekipa iz Osečine mlađa, fizički i tehnički nedorasla bez obzira na potencijal pojedinih igračica. Gošće imaju četiri pobede, a njihov trener Zoran Perić, difovac, kaže za Kolubarske.rs kako nije nezadovoljan. Sa devojčicama se radi i u Osečini i Peckoj, odakle je pet prvotimki. Imale su i podršku sa tribina, roditelja i prijatelja dakako.

Odbojka u Podgorini ima lepu tradiciju, a OK Ribnikar iz Pecke je 1970/1980-tih, pod vođstvom nastavnika Milomira Sarića, igrao u Srpskoj ligi stare Jugoslavije predvođen Ljubinkom Tripković i sestrama Popović. Docnije je osnovan i klub u Osečini, koji sada baštini i tradiciju Ribnikara. Tu je ponikla Tešanović, prvoligaška igračica u Srbijanki, sada u lajkovačkom Železničaru.

ŽOK Srbijanka 014: Bojičić, Pavlović, Novaković, Srećković, Radojičić, Kovačević, Nedović, Novokmet, Ilić, Stanojević, Obradinović, Janković.

ŽOK Osečina: Ilić, Novaković, Radosavljević, Samoilović, Marija i Marina Vesić, Damnjanović, Petrović, Popović, Simić, Danilović, Radovanović.

U Međuregionalnoj ligi uspešno igra i mionička Ribnica, čiji je trener Goran Đorđević, bivši odbojkaš ljiškog Spartaka iz prvoligaških dana. Još jedan dokaz da su Ljižani, sa odbojkaškom tradicijom dužom od 60 godina, taj sport „pelcovali“ od Lazarevca, Lajkovca i Gornjeg Milanovca, do Mionice i Valjeva.

Aktuelno