ŽOK Valjevo - Ekonomac Kraljevo (arhiva) (foto: Đorđe Đoković)
ŽOK Valjevo - Ekonomac Kraljevo (arhiva) (foto: Đorđe Đoković)
10.01.2015, 10:25

Ljubičić novi trener

č: | fb:

ŽOK Valjevo će u nastavku takmičenja u Prvoj ligi voditi Stevan Ljubičić iz Kosjerića, dok će Danilo Pejović raditi sa juniorkama i koordinirati rad mlađih selekcija, rečeno je Kolubarskim.rs u klubu. Ljubičić je vodio Crnokosu iy Kosjerića, bio asistent Darku Zakoču, a potom sedeo i na klupi užičkog Jedinstva.

Angažovane su i dve igračice. Korektor (smečer) Tamara Kmezić (198 cm) je Subotičanka, igrač je u tamošnjem Spartaku, a poslednje dve sezone provela je u Sloveniji. Anđela Stojković (1993) je srednji bloker i dolazi iz superligaša lajkovačkog Železničara, koji je na tom mestu angažovao bivšu reprezentativku Isailović. Stojković je ranije igrala za lazarevačku Kolubaru.

Valjevske odbojkašice su posle prvog dela prvoligaškog takmičenja na osmom mestu među 12 ekipa, pa je sada prevashodni cilj da se obezbedi opstanak s obzirom na to da će na kraju prvenstva u niži rang morati četiri ekipe. U prvom kolu nastavka, ŽOK Valjevo dočekuje Jedinstvo, a utakmica se igra 19. januara, od 19.30 sati, u Hali sportova.

Mladi trener Pejović nije se snašao kao trener seniorki, što mu je bio debi u karijeri, a ni pojačanja se nisu proslavila. Izuzetak je kapiten Ana Vićentić Čutura bez koje ekipa ne bi imala ni ovakav učinak. Dobit su naravno minuti koje su na terenu imale devojčice iz klupske Škole odbojke.

Za ljude koji vode ŽOK Valjevo ostaje da se presaberu zbog čega posle odlazaka Miorslava Aksentijevića dolazi do velikog pada. Uz činjenicu da u Valjevu nema kvalitetnih trenera ipak je utisak da uvek „Dušan silni (Aksentijević) za naslednika ostavlja nejakog Uroša“.

Utisak je da su Mioničani bili mudriji, pa su za trenera svojih odbojkašica u „beton ligi“ angažovali Gorana Đorđevića, nekadašnjeg prvotimca ljiškog Spartaka iz plejade dobrih prvoligaških igrača poniklih u klubu sa 60 godina tradicije.

 

 

Aktuelno

Divčibare (foto: Kolubarske.rs)
Veliki broj gostiju Pre 18 minuta

Prvomajski praznik na Divčibarama

Više hiljada gostiju boravi na Divčibarama za prvomajske praznike. Procena je da je popunjenost smeštajnih kapaciteta oko 90 posto. Kao i prethodnih nekoliko godina izostali su tradicionalni...