ŽOK Valjevo - Radnički Kragujevac (foto: Đorđe Đoković)
ŽOK Valjevo - Radnički Kragujevac (foto: Đorđe Đoković)
31.01.2015, 21:30

Dame večeras uspešnije

č: | fb:

U večerašnjim prvoligaškim utakmicama ženske ekipe iz Kolubarskog okruga bile su uspešnije od mušakaraca – ŽOK Valjevo je pobedio Radnički KG sa 3:0, dok su Lajkovčanke osvojile bod protiv TENT-a posle poraza 2:3. Odbojkaši Spartaka izgubili su od Partizana u Beogradu sa 1:3, dok su Valjevci poraženi u Nišu rezultatom 0:3.

ŽOK Valjevo - Radnički Kragujevac

ŽOK Valjevo - Radnički Kragujevac (Foto: Đorđe Đoković)

Važnu utakmicu u borbi za opstanak u Prvoj ligi Valjevske su protiv Kragujevčanki dobile maksimalnim rezultatom 3:0 (25:13, 25:10, 25:8) za oko 60 minuta. Sva tri seta igrala je najbolja postava: Vićentić-Čutura, Kmezić, Stojković, Marković, Čelić, Stanojević, odnosno Đorđević (libero). Najpre je poene donosio blok na mreži, potom su se raspucale Kmezić, Čelić i Stanojević, uz sigurne Stojković i Marković. Trenutak opuštanja na početku trećeg seta doneo je vođstvo Kragujevčanki od 6:3, a onda je usledila serija od 20:0 domaćih odbojkašica (23:3) za konačnih 25:8. ŽOK Valjevo ima 18 bodova i sve je bliži sredini tabele.

ŽOK Valjevo - Radnički Kragujevac

ŽOK Valjevo - Radnički Kragujevac (Foto: Đorđe Đoković)

Utakmici je prisustvovao i Čeda Nedeljković, direktor Uduruženja klubova prvih liga OSS, jedan od najboljih ljiških odbojkaša do sada. U publici je viđen i penzionisani nastavnik fizičkog Milomir Sarić iz Pecke, tvorac ženske ekipe nekadašnjeg srpskoligaša Ribnikara, a poslednji izdanci njegove škole odbojke su srednji bloker Tijana Jovanović i tehničar Biljana Popović u ŽOK Valjevo.

ŽOK Valjevo je sutra od 12.00 sati, u Hali sportova, domaćin turnira juniorki u okviru regionalnog takmičenja. Igraju još Loznica i Spartak, a Valjevkama je za plasman na polufinalni turnir prvenstva Srbije potrebna „bilo kakva“ pobeda protiv Ljižanki.

ŽOK Valjevo - Radnički Kragujevac

ŽOK Valjevo - Radnički Kragujevac (Foto: Đorđe Đoković)

Lajkovčanke su pred svojom publikom u Superligi Srbije, protiv obrenovačkog TENT-a, posle 0:2 (17:25, 23:25) stigle do 2:2 (25:19, 25:18). U taj-brejku, Obrenovčanke se rezultatski vraćaju, slave sa 15:7 i osvjaju dva boda.  TENT je u petom setu lako poveo, Železničar se približio na 6:9 i to je bilo sve što se večeras moglo učiniti. Osvojen je bod, a Obrenovčanke su uz dve prvenstvene dobile i Kup utakmicu u ovoj sezoni. Meč je, pred 600 gledalaca, trajao 106 minuta. Želja je sada sedmi sa 16 bodova.

Spartak je, takođe u Superligi Srbije, izgubio od vodećeg Partizana u Beogradu iako je dobio prvi set – 1:3 (25:23, 18:25, 15:25, 15:25) za 94 minuta prted 150 gledalaca. Važno je da se posle povrede u tim konačno vratio korektor Radosav Dojčilović, bitan igrač za Ljižane. Uz Veljovića, Perića, Stevanovića i Radosavljevića oslonac je ekipe trenera Bogdana Veličkovića. Spartak je trenutno šesti sa 15 bodova.

Na gostovanju u Nišu, protiv istoimene domaće ekipe, lidera Prve lige, muška ekipa VA 014 izgubila je rezultatom 0:3 (12:25, 22:25, 16:25). Šansa da se utakmica eventualno učini zanimljivijom propuštena je u drugom setu. Valjevski odbojkaši su serijom pobeda u prethodnim kolima obezbedili mesto pri vrhu tabele.

Aktuelno

Vaskrs - Crkva Svetog Pantelejmona	 (foto: Kolubarske.rs)
Praznik Pre 10 sati 31 minuta

DANAS JE VASKRS - HRISTOS VASKRSE

Pravoslavni hrišćani danas obeležavaju Vaskrsenje Isusa Hrista. Vaskrs je najveći hrišćanski praznik jer suština hrišćanskog učenja označava Hristovo vaskrsnuće iz mrtvih, kao pobedu vere i života...

Obeležena godišnjica pogibije pilota (foto: Kolubarske.rs)
Obeležena 25. godišnjica pogibije pilota Milenka Pavlovića Pre 1 dan 3 sati

Putokaz generacijama i dokaz da heroji postoje

"Godine koje prolaze, a evo već ih je 25, iz kolektivnog sećanja ne brišu herojski čin pilota pukovnika Milenka Pavlovića", rečeno je danas na obeležavanju četvrt veka od herojske pogibije Milenka...  · 6 komentara