Rukomet (Arhiva)  (foto: Đorđe Đoković)
Rukomet (Arhiva) (foto: Đorđe Đoković)
06.02.2015, 10:49

Rukometni „Gužvin memorijal“

č: | fb:

U Valjevu danas počinje dvodnevni rukometni „Memorijal Nikola Jevremović Gužva“ uz učešće beogradskog Partizana, šabačke Metaloplastike, Sloge iz Požege i domaćina Metalca. Prošlogodišnji pobednik Crvena zvezda, u kojima je Gužva igrao i bio trener, morala je da otkaže ušešće u poslednji čas zbog velikog broja povređenih i bolesnih igrača. Požežani su jesenji prvak Supe B lige Srbije u kojoj igra i Metalac.

Od 17.00 sati, u Hali sportova, igraju Metaloplastika-Metalac, a od 19.00 sati Partizan-Sloga. Sutra od 17.00 sati je utakmica za treće mesto između ekipa, koje danas izgube, a finale je na programu od 19.00 sati.

Nikola Jevremović (1951-2010) je rukomet zaigrao u Metalcu, gde ga je iz Treće osnovne, uputio nastavnik fiskulture Mile Milićević Fis. Potom je branio boje Crvene zvezde i šabačke Metaloplastike. Kao trener, uz ova tri kluba vodio je još Partizan, Pelister (Bitolj), Jugović iz Kaća, Crvenku, Fidelinku (Subotica), Berane, podgoričku Budućnost...

Uspešno je radio i sa srpskim i jugoslovenskim juniorima. Ekipa Srbije je, na turniru u Valjevu, pod Gužvinim vođstvom, bila pobednik turnira republika i pokrajina SFRJ. Potom je, najpre kao pomoćnik Kasima Kamenice, a potom i samostalno, vodio jugoslovenske juniore na najvećim evropskim i svetskim takmičenjima, gde su osvajane medalje. Poslednji put na SP u Portugalu, „plavi“ su bili peti, a reprezentativni dres nosio je i Vladimir Beli Petrić, izdanak Metalčeve škole, docnije prvotimac Zvezde i jugoslovenski reprezentativac.

Za najboljeg sportistu Valjeva, Nikola Jevremović biran je 1983. i 1985. godine.

Ljubitelji rukometa moći će da vide i nove igrače Metalca, Nenadića i Pantelića, koji su zamenili Andrejevića i Rankovića. Andrejević je otišao u Slogu iz Požege, dok se Ranković vratio u matični Šamot iz Aranđelovca, Nenadić je bio kapiten lazarevačke Kolubare, a Pantelić je nosio dres oba „večita rivala“ iz Beograda.

Ulaz na utakmice 4. „Gužvinog memorijala“ je slobodan. 

Aktuelno

Gradska izborna komisija (foto: Kolubarske.rs)
Lokalni izbori 2024 Pre 15 sati 25 minuta

GIK se poigrava sa izbornim listama!?

Gradska izborna komisija usvojila je prigovor na Rešenje o proglašenju izborne liste "Pokret sad" i donela odluku o poništenju te izborne liste. Prigovor podneli revnosni birači, a predsednik GIK...  · 5 komentara

Pokret sad (foto: )
Saopštenje Pre 13 sati 4 minuta

Pokret Sad ulaže žalbu i podnosi krivične prijave

Nakon što je Gradska izborna komisija (GIK) usvojila prigovor jednog birača na Rešenje o proglašenju izborne liste "Pokret sad – dr Snežana Mijatović, Đorđe Pavlović – Drugačije" i ponišila Rešenje...  · 2 komentara

Policija (foto: Đorđe Đoković)
Saopštenje Pre 14 sati 3 minuta

Uhapšen osumnjičeni za provalu i krađu

Pripadnici Ministarstva unutrašnjih poslova u Valjevu uhapsili su N. R. (1979) iz okoline Valjeva, zbog postojanja osnova sumnje da je izvršio krivično delo teška krađa.