Slavlje pred Skupštinom grada Beoghrada (foto: Iz arhive Gorana Čulića)
Slavlje pred Skupštinom grada Beoghrada (foto: Iz arhive Gorana Čulića)
12.02.2015, 17:29

Čuliću i Stojancu „zlatna kaciga“

č: | fb:

U Gradskoj skupštini Beograda danas su uručene „zlatne kacige“ najboljim reli vozačima u Srbiji. Među dobitnicima su i valjevski vozači, geodeta Goran D. Čulić (1953) i autolimar Miodrag File Đ. Stojanac (1953), članovi ovdašnjeg „Avako rejsing tima“, „pobednici u klasi 3 (A i N)“, u konkurenciji sedam posada u vozilima od 1.400 do 2.000 kubika. Oni su vozili „pežoa“ iz 1992, koji im je posudio prijatelj Draško D. Mandić.

Sa jedne od trka

Sa jedne od trka (Foto: Iz arhive Gorana Čulića)

Iako su njihovi rezultati bili nesporni, sastanak u AMSS na kojem se odlučivalo o priznanjima za 2014, prema saznanjima Kolubarskih.rs, trajao je do ponoći zbog pokušaja pojedinaca da na licu mesta promene dugogodišnje unapred utvrđene kriterijume. Morali su, navodno, da intervenišu i zvaničnici Ministarstva za sport i omladinu Srbije i Sportskog saveza Srbije.

Čulić i Stojanac su i pobednici Kup takmičenja u BiH, u diviziji 2, u konkurenciji osam posada iz pet država. Nagrada će im sutra biti uručena u Sarajevskoj vijećnici. Potom će u nedelju, od 14.00 sati, u Filovom kafiću, za prijatelje i saradnike biti upriličeno druženje.

Čulić i Stojanac su rezultatima u 2014. ispunili uslove za zvanje vrhunskih sportista nacionalnog ranga. „Avako“ ih je predložio za Godišnju nagradau Valjeva u kategoriji sportskih ostvarenja.

Od Čulića, automobilizmom se najpre bavio sada pokojni stariji Goranov brat, Gradimir Gaga, koji je u mlađim danima bio i talentovan biciklista kod Bobe Milovanovića, u generaciji sa Predragom Kovačevićem Kovačem i Gavrilom Gavrom Protićem. Kao automobilista drugovao je, uz ostale, sa poznatim asom Obrenom Tešićem iz Bajine Bašte, koji je pre nekoliko godina tragično stradao u trci na Tari. Reli je vozio i Gagin sin Ljubiša. Inače, Goran je kao gimnazijalac i student geodezije uspešno igrao košarku u valjevskom srpskoligašu Studentu.

Stojanac i Čulić

Stojanac i Čulić (Foto: Iz arhive Gorana Čulića)

File Stojanac takođe je zaljubljenik u auto-moto sport, a mnogo toga u pripremi auta za trke obavi u svojoj radionici na Šabačkom putu, smeštenoj u delu kuće u kojoj živi. U ekipnoj konkurenciji, valjevski „Avako“ je u 2014. bio peti u nacionalnom šampionatu, u konkurenciji 11 klubova. U otvorenom šampionatu Srbije bio je šesti među 20 klubova iz pet država, a za Kup BiH zauzeo je drugo mesto u konkurenciji 20 ekipa iz šest država. Ranije, na reliju su u svojim klasama pobeđiavli i Andrej Jočić, Draško Mandić, Ljubiša Čulić i Tihomir Nikolić. Valjevo je godinama bivalo suorganizator reli trka, najčešće na stazi do Divčibara i nazad, sa nekoliko brdskih „brzinaca“.

Goran Čulić i Miodrag Stojanac su porodični ljudi, uz deci imaju i unučad.

Aktuelno

Oranica (ilustracija) (foto: Đorđe Đoković)
U Valjevu Pre 9 sati 24 minuta

Tajna sesija Rio Tinta sa nepoznatim posetiocima

Kompanija Rio Tinto organizovaće u Valjevu, u četvrtak 28. marta sesiju sa predstavnicima lokalne zajednice na temu Projekat "Jadar". Skup je zatvoren za medije, a "sesije se održavaju sa ciljem da...  · 7 komentara

Policija (foto: Kolubarske.rs)
Nezvanično Pre 6 sati 34 minuta

Vozač uhvaćen sa 4,53 promila alkohola u krvi

Saobraćajna policija iz Valjeva je sinoć oko 23 časa zaustavila vozača koji je, kako je pokazao alko test, u krvi imao 4,53 promila alkohola. Policiji je rekao da je popio "samo tri piva", ali je...  · 4 komentara

SPREG (Ilustracija) (foto: Đorđe Đoković)
Od 4. do 6. aprila u Omni centru Pre 1 dan 9 sati

19. SPREG – “Ovde stvaramo vrednosti”

Sajam privrede zapadne Srbije SPREG, pod sloganom "Ovde stvaramo vrednosti", biće održan od 4. do 6. aprila u Omni centru u Valjevu. U dve hale i na otvorenom, na 80 štandova predstaviće se 150...  · 2 komentara