Vladimir Đokić (foto: Đorđe Đoković)
Vladimir Đokić (foto: Đorđe Đoković)
18.02.2015, 18:46

Đokić: Imamo šansu, treba je iskoristiti

č: | fb:

Košarkaši Metalca otuputovali su danas u Niš, gde će sutra (17.00) protiv Vršca, uz TV prenos na kanalima „Arena sport“ IPTV platforme, igrati četvrtfinalnu utakmicu „Kupa Radivoja Koraća“. Večeras će trenirati, a sutra će pre podne imati uobičajeni šuterski trening.

Uoči polaska, specijalno za Kolubarske.rs, trener Vladimir Đokić dao je intervju, uz izvinjenje što je juče bio prezauzet obavezama.

„Protiv Vrščana smo favoriti, bez obzira na probleme koje imamo, što moramo opravdati. Ukoliko tako bude, a uveren sam da hoće, u polufinalu čekamo pobednika iz utakmice FMP-Mega, u kojoj su šanse ’pola-pola’. Uostalom, gotovo identičan odnos biće i u polufinalu ako Metalac bude igrao sa jednom od te dve ekipe, posebno sa Megom“, rekao je Đokić.

Kolubarske.rs: Kakav je trenutni zdravstveni bilten?

Đokić: Majstorović, nažalost, ne može da nam pomogne zbog zapaljenja pluća, a zna se koliko je bitan za našu igru. Tu je Slavko Vraneš (32, 230), koga smo registrovali, tu je i Bojan Radulović (212). Ostale ’sitne’ probleme nećemo pominjati, oni prate svaku ekipu.

Kolubarske.rs: Koliko je Vraneš spreman s obzirom na pauzu koju je imao?

Đokić: Teško je to u ovom trenutku reći. Slavko je dugo sa nama, radio je i po posebnom programu sa kondicionim trenerom, radio je i sa ekipom. Videćemo... Jedno je, međutim, sigurno – iskusan je igrač, mnogo toga, nadam se, može da da i na svežinu, na motiv da se pokaže u što boljem svetlu posle pauze i povratka u srpsku košarku.

Branko Vićentijević i Vladimir Đokić

Branko Vićentijević i Vladimir Đokić (Foto: Đorđe Đoković)

Kolubarske.rs: U Metalcu više nisu bekovi Bojan Bakić i Slobodan Dunđerski. Razlaz je bio neminovan?

Đokić: Dunđerskog sam, kao iskusnog igrača sa ’imenom’ kod sudija, pozvao u trenucima kada sam kompletirao tim za KLS. Želeo sam da se uz njega kali mali Kočović, još uvek kadet, vrlo talentovan igrač. Stvari su se promenile odlukom klupskih čelnika da Metalac ipak igra ABA ligu. Doveli smo Otaševića i Ljubičića, potom i Protića. Otašević i sada povređeni Boris Bakić, koji nam mnogo nedostaje, davali su dodatnu ozbiljnost na treninzima. Igrali su ABA ligu, kao i Protić, i znali su šta nas očekuje. Dunđerski i Ljubičić nisu igrali ABA ligu i to se vidi, jedan je morao da bude višak.

Kolubarske.rs: Bojan Bakić?

Đokić: Bojan je dobar igrač, moguće bolji od pola onih koji trenutno nose dres Metalca. Ali, on nije za to da igra dva-tri minuta, on ne može da bude 12-ti igrač u ekipi. To sam rekao i njemu... Bio je to težak razgovor za obojicu ali je na kraju prihvatio moje pravo da odlučujem. Nisam ga u ovoj situaciji video kao nekoga ko bi nam doneo poboljšanje igre i atmosfere u ekipi.

Kolubarske.rs: Šta će biti ako se na Kup utakmici u Nišu, u dresu Vršca, pojavi Bojan Bakić, koji je svojevremeno uspešno branio boje Hemofarma?

Đokić: Ne znam da li je to realno jer ne znam koji je klub Bojan eventualno odabrao. Znam da jedan igrač, makar to bio i naš kapiten (do povrede kolena) u prošloj sezoni, ne može da pobedi Metalac! Da, da, rećićete – ali tamo su i Tanasković, Tomašević, Balmazović... Ne sporim im pravo da protiv svog bivšeg kluba igraju najbolje što mogu. Ipak, voleo bih da se zna da sam Tanaskovića želeo u ekipi i ove sezone, kao jako pozitivnog, obrazovanog i vaspitanog momka, koji bi potom završio karijeru i ’pojačao’ klupsku kancelariju Metalca...

Kolubarske.rs: Vrščani hvale Metalac, njihov trener Dušan Gvozdić, saradnik Dude Ivkovića na EP u Poljskoj, smatra da radite odličan posao.

Đokić: Drago mi je da on misli isto što misle i mnogi drugi. Ipak, tek smo počeli...

Kolubarske.rs: U beogradskoj štampi gotovo svakodnevno pojavljuju se imena novih „pojačanja“ Metalca, za neke od njih se tvrdi kako će biti „prava bomba“?

Đokić: To ne ide od mene, mojih saradnika ili klupske kancelarije, to smo već rekli. Metalac je sada mnogima interesantniji nego što je bio, mnogi se nude, a novinari po običaju imaju svoje „izvore“. Ko ne bi voleo u ekipi Gagića ili Alexa Marića, koji trener ne bi radio sa Florensom iz Zadra, koji je takođe pominjan kao moguće pojačanje? Ispostavilo se da to, ipak, nije realno. Ne zanosim se time!

Kolubarske.rs: Beogradska štampa sve češće Metalac „gura“ i u Evrokup?

Đokić: O tome ne razmišljam, pred nama je „Koraćev kup“, gde bismo se, ako se posreći, mogli naći u finalu! Tu je finiš ABA lige, potom Superliga Srbije u kojoj treba zadržati status jadranskog ligaša i nastojati da se eventualnim osvajanjem trećeg mesta Metalcu s vrata skine 150.000 evra za novu „vajld kard“ (koje četvrta ekipa iz Superlige mora da plati, prim BV). Bez nove dvorane u Valjevu nema ništa od Evrope, nećemo valjda biti domaćini u Lazarevcu?!

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Aktuelno

Vaskrs - Crkva Svetog Pantelejmona	 (foto: Kolubarske.rs)
Praznik Pre 14 sati 56 minuta

DANAS JE VASKRS - HRISTOS VASKRSE

Pravoslavni hrišćani danas obeležavaju Vaskrsenje Isusa Hrista. Vaskrs je najveći hrišćanski praznik jer suština hrišćanskog učenja označava Hristovo vaskrsnuće iz mrtvih, kao pobedu vere i života...

Obeležena godišnjica pogibije pilota (foto: Kolubarske.rs)
Obeležena 25. godišnjica pogibije pilota Milenka Pavlovića Pre 1 dan 8 sati

Putokaz generacijama i dokaz da heroji postoje

"Godine koje prolaze, a evo već ih je 25, iz kolektivnog sećanja ne brišu herojski čin pilota pukovnika Milenka Pavlovića", rečeno je danas na obeležavanju četvrt veka od herojske pogibije Milenka...  · 6 komentara