Pobednici turnira, košarkaši Mega Leksa Mega (foto: Đorđe Đoković)
Pobednici turnira, košarkaši Mega Leksa Mega (foto: Đorđe Đoković)
22.03.2015, 20:38

Mega pobednik, Metalac treći

č: | fb:

Beogradska Mega pobednik je Međunarodnog juniorskog turnira u košarci, večeras završenog u Valjevu, pošto je u finalu pobedila sarajevsku Bosnu sa 87:70. Treći je Metalac, koji je pobedio Prievidze iz Slovačke sa 84:75.

Peta je zagrebačka Cedevita posle uspeha protiv skopskog Juniora sa 79:65, a sedmi prošlogodišnji pobednik Partizan nakon pobede nad ljubljanskom Olimpijom sa 50:33.

Mega Leks - Bosna

Mega Leks - Bosna (Foto: Đorđe Đoković)

Metalac - Prievidze

Metalac - Prievidze (Foto: Đorđe Đoković)

Junior - Cedevita

Junior - Cedevita (Foto: Đorđe Đoković)

MVP (najkorisniji, najbolji) igrač turnira je Novak Musić iz Mege, a najbolji strelac Miljan Lale iz Bosne. Uz Musića, u najboljoj petorci turnira su još Džanan Musa iz Cedevite, Srećko Gašić iz Partizana, Saša Gligorević iz Bosne i Nikola Mišković iz Mege.

Na posebno organizovanom takmičenju, najbolji „trojkaš“ postao je Miroslav Todorović iz Juniora, koji je u finalu savladao Jaroslava Pavola iz Prievidze.

Vladimir Đokić uručuje pobednički pehar Novaku Musiću (Mega Leks)

Vladimir Đokić uručuje pobednički pehar Novaku Musiću (Mega Leks) (Foto: Đorđe Đoković)

Najbolji strelac turnira Miljan Lale (Bosna)

Najbolji strelac turnira Miljan Lale (Bosna) (Foto: Đorđe Đoković)

Najbolji trojkaš turnira Miroslav Todorović (Juniro, Makedonija)

Najbolji trojkaš turnira Miroslav Todorović (Juniro, Makedonija) (Foto: Đorđe Đoković)

Najbolja petorka turnira

Najbolja petorka turnira (Foto: Đorđe Đoković)

Finale je igrano pred rekordno malom posetom od oko 200 gledalaca, a u Hali sportova  nije se pojavio niko od najavljivanih gostiju, kojima su upućeni pozivi, sa Sašom Đorđevićem, selektorom Srbije ili Vladimirom Kuzmanovićem, novim direktorom reprezentativnih selekcija. Štaviše, nismo uočili ni najzvučnija imena iz Organizacionog odbora turnira.

Da li je na to uticao pad kvaliteta ekipa, koje su nastupile, ili činjenica da u finalu nije bilo Partizana, pogotovo ne u „večitom derbiju“ sa Crvenom zvezdom, kao prošle godine, ostavljamo čitaocu na procenu. Tek, mišljenje da je očit pad kvaliteta učesnika deli i Janez Drvarič iz Ljubljane, stari košarkaški vuk, koji smatra kako turnir „više nema sadržaja, a sadržaj su ljudi“, odnosno da je osnovni nenadoknadiv gubitak to što se turnir ne igra kao „Memorijal Luke Stančića“, kako je to bilo na počecima, 2012. i 2013. godine.

Drvarič se složio i sa opravdanim protestom svog mlađeg kolege Mladena Starčevića, trenera Cedevite, zbog toga što su organizatori dozvolili pojedinim ekipama da u svojim sastavima imaju starije igrače.

„Ako je dogovor bio da mogu igrati momci rođeni 1998. i mlađi, onda je to zakon!“, kazao je Drvarič za Kolubarske.rs.

Današnje i večerašnje utakmice bile su rezultatski unapred predvidive, a da u finalu ne bude više uzbuđenja, bez obzira na kvalitet Mege, probrinuli su se arbitri, posebno Čukalović i Vesković iz Beograda, koji su se više „isticali“ od  Mizdraka iz Valjeva.

Turnir su organizovali Grad Valjevo i KSS u okviru programa obeležavanja 20. marta – Dana Valjeva.

 

 

Aktuelno

Bez kraja - Ilustracija Dušan Arsenić (foto: )
Bez kraja Pre 13 sati 22 minuta

Kakav je to svet, bez "srpskog sveta"?

Nagoveštaji raspada SFRJ, ni kad je postao veoma verovatan, u Srbiji nisu uzimani ozbiljno. Bori Čorbi su omogućili hit: "Hoće da se otcepe, bečki konjušari!", a "običnom svetu" samozadovoljno:...

Policija (foto: Đorđe Đoković)
Saopštenje Pre 13 sati 23 minuta

Uhapšen osumnjičeni za krađu

Valjevska policija uhapsila je mladića zbog postojanja osnova sumnje da je izvršio krivična dela razbojništvo i teška krađa u pokušaju. On je pozvonio na vrata jednog stana u kome je bilo dete i...