ŽOK Srbijanka 014 - ŽOK Valjevo (arhiva) (foto: Đorđe Đoković)
ŽOK Srbijanka 014 - ŽOK Valjevo (arhiva) (foto: Đorđe Đoković)
14.04.2015, 14:57

Srbijanka 014 na kvalifikacijama za Drugu ligu

č: | fb:

Odbojkaška sezona završava se kvalifikacionim turnirom, od 8. do 10. maja, za popunu Druge lige Centar na kojem će učestvovati i ŽOK Srbijanka 014, prvak Međuregionalne lige Valjevo-Šabac. Valjevo je zainteresovano da bude organizator, a na turniru će učestvovati i Jedinstvo iz Malog Zvornika, beogradska Roda, As iz Batajnice i Tehničar iz Smedereva.

Valjevke su izgubile jedan meč i samo četiri seta, što potvrđuje nadmoć ekipe u kojoj su kapiten Nedović, libera Bojičić i Kašiković, Pavlović, Novaković, Srećković, Radojičić, Kovačević, Ilić, iskusna Sanja Stanojević, Obradinović, kadetlinje Nenadović, Koprivica i Petrić, pionirka Ana Mitrović. Trener je Rajko Stojanović.

U toj ligi mionička Ribnica je treća, a solidno je igrala i mlada ekipa sastavljena od devojčica iz Osečine i Pecke. U Drugoj ligi Centar, Ubljanke, sa angažovanim pojačanjima, uspešnije su od Ljižanki za koje igraju srednjoškolke iz tog mesta. Ubljani su bili organizatori finalnog turnira za Kup odbojkašica pošto je obrenovački TENT bez dvorane zbog majskih poplva u 2014. godini.

U prvoligaškoj konkurenciji, ŽOK Valjevo je peto, dok je VA 014 zauzeo šesto mesto, što je takođe uspeh. Valjevke su imale sjajnu seriju posle angažovanja trenera Ljubičića i dovođenja Kmezić i Stojković, dok je u muškoj odbojci stasalo nekoliko momaka iz Škole odbojke – Pavlović, Ulm, Marjanović, Doksas, Lazarević…Juniorke i kadetkinje ŽOK Valjevo takođe uspešno igraju turnire u okviru državnog prvenstva, kao i najmlađe igračice Srbijanke 014, koja je slične turnire organizovala u Hali sportova i na Studentu za kadetkinje i pionirke.

ŽOK Železničar u ženskoj i Spartak u muškoj konkurenciji osvajanjem šestih mesta u Superligi Srbije, uprkos porazima u dodatnom plej-ofu od Crvene zvezde, odnosno Vojvodine, ispunili su takmičarska očekivanja. Lajkovčanke su izborile pravo igranja na Balkanskom kupu, dok su Ljižani dominirali u pionirskoj konkurenciji. U obe ekipe, ipak, pojačanja dovedena sa strane bitna su za stabilnost igre i ispunjenje takmičarskih ambicija.

 

Aktuelno

Izbori (foto: Đorđe Đoković)
Bez kraja Pre 1 sati

Profesor Milić i zbori i tvori...

U obilju "novosti" sa naše predizborne scene, konačno se pojavi jedna zaista takva! Iz Niša, a ne Beograda, i grupi građana koja prvi put nastupa na izborima. Okupljenih oko poznatog kardiologa i...

Divčibare (foto: Ilya Konov)
Nabavka 10.000 sadnica Pre 1 dan

Raspisan tender za pošumljavaje Divčibara

Gradska uprava Valjeva raspisala je javnu nabavku za pošumljavanje Divčibara. Procenjena vrednost tendera je 1.525.000 dinara bez PDV-a. U planu je nabavka deset hiljada sadnica crnog bora koje će...  · 1 komentar

 (foto: )
Nedelja lepog pevanja Pre 1 dan 1 sati

Sedmi horfest u Valjevu

Muzička škola "Živorad Grbić" je po sedmi put organizator izuzetno renomiranog festivala horova HORFEST. Od 18. do 21. aprila nastupaće 24 hora i vokalnih grupa na sceni valjevske muzičke škole, u...