Registracija Prijava preko FB
ŽOK Srbijanka 014 - ŽOK Valjevo (arhiva) (foto: Đorđe Đoković)
ŽOK Srbijanka 014 - ŽOK Valjevo (arhiva) (foto: Đorđe Đoković)
14.04.2015, 14:57

Srbijanka 014 na kvalifikacijama za Drugu ligu

č: | fb:

Odbojkaška sezona završava se kvalifikacionim turnirom, od 8. do 10. maja, za popunu Druge lige Centar na kojem će učestvovati i ŽOK Srbijanka 014, prvak Međuregionalne lige Valjevo-Šabac. Valjevo je zainteresovano da bude organizator, a na turniru će učestvovati i Jedinstvo iz Malog Zvornika, beogradska Roda, As iz Batajnice i Tehničar iz Smedereva.

Valjevke su izgubile jedan meč i samo četiri seta, što potvrđuje nadmoć ekipe u kojoj su kapiten Nedović, libera Bojičić i Kašiković, Pavlović, Novaković, Srećković, Radojičić, Kovačević, Ilić, iskusna Sanja Stanojević, Obradinović, kadetlinje Nenadović, Koprivica i Petrić, pionirka Ana Mitrović. Trener je Rajko Stojanović.

U toj ligi mionička Ribnica je treća, a solidno je igrala i mlada ekipa sastavljena od devojčica iz Osečine i Pecke. U Drugoj ligi Centar, Ubljanke, sa angažovanim pojačanjima, uspešnije su od Ljižanki za koje igraju srednjoškolke iz tog mesta. Ubljani su bili organizatori finalnog turnira za Kup odbojkašica pošto je obrenovački TENT bez dvorane zbog majskih poplva u 2014. godini.

U prvoligaškoj konkurenciji, ŽOK Valjevo je peto, dok je VA 014 zauzeo šesto mesto, što je takođe uspeh. Valjevke su imale sjajnu seriju posle angažovanja trenera Ljubičića i dovođenja Kmezić i Stojković, dok je u muškoj odbojci stasalo nekoliko momaka iz Škole odbojke – Pavlović, Ulm, Marjanović, Doksas, Lazarević…Juniorke i kadetkinje ŽOK Valjevo takođe uspešno igraju turnire u okviru državnog prvenstva, kao i najmlađe igračice Srbijanke 014, koja je slične turnire organizovala u Hali sportova i na Studentu za kadetkinje i pionirke.

ŽOK Železničar u ženskoj i Spartak u muškoj konkurenciji osvajanjem šestih mesta u Superligi Srbije, uprkos porazima u dodatnom plej-ofu od Crvene zvezde, odnosno Vojvodine, ispunili su takmičarska očekivanja. Lajkovčanke su izborile pravo igranja na Balkanskom kupu, dok su Ljižani dominirali u pionirskoj konkurenciji. U obe ekipe, ipak, pojačanja dovedena sa strane bitna su za stabilnost igre i ispunjenje takmičarskih ambicija.

 

Aktuelno

Milomir Mile Jevtić (foto: Dragan Todorović)
Životopis: Vajar Milomir Jevtić Pre 10 sati 25 minuta

Mile na točkiće

Sedamdesetih je, iz umetničkih razloga, mesec dana jeo samo spanać, a tek nedavno je, radom na spaljivanju drveta, došao do "filozofskog stava", da je gore isto što i dole, da je levo isto desnom,...  · 1 komentar

Koronavirus (Ilustracija Dušan Arsenić) (foto: )
Podaci Zavoda za javno zdravlje Pre 14 sati 19 minuta

U Valjevu još 16 pozitivnih

Prema zvaničnim podacima Zavoda za javno zdravlje Valjevo od 2. avgusta, kod još 16 osoba je laboratorijski potvrđena infekcija COVID-19, tako da su od početka pandemije u Valjevu pozitivne 1044...

Nevena Mihailović i Tara Mitrović (foto: Ljiljana R.)
Na beogradskom FDU 1.08.2020

Prve Ubljanke na katedrama za glumu i režiju

U istoriji visokoobrazovne ustanove Univerziteta umetnosti u Beogradu, Nevena Mihailović i Tara Mitrović su jedine iz ubske opštine kojima je pošlo za rukom da upišu glumu i režiju  · 1 komentar