Velemajstorski turnir Memorijal Selimira Manoljovića (foto: Đorđe Đoković)
Velemajstorski turnir Memorijal Selimira Manoljovića (foto: Đorđe Đoković)
09.05.2015, 18:32

Na startu vm Kostić – vm Kosić

č: | fb:

U valjevskom „Grand hotelu“ danas je počeo „Memorijal Selimira Manojlovića“ u šahu, međunarodni velemajstorski turnir šeste kategorije FIDE, koji se igra u čast Selimira Manojlovića (1947-2014), potpredsednika ŠSS, koga je smrt zatekla prošlog maja na službenom putu u Beogradu kao pomoćnika gradonačelnika Valjeva.

Učestvuje deset takmičara, koji igraju pod zastavama Bugarske, Crne Gore i Srbije. Među njima su i vm Vladimir Kostić iz Valjeva, im Slaviša Milanović iz Uba i fm Ivan Sredojević iz Ljiga. Najviši rejting ima vm Dragan Kosić iz Sr. Mitrovice, koji igra pod zastavom Crne Gore, a najperspektivniji igrač je im Milan Zajić (16) iz Paraćina, svetski kadetski vicešampion 2014. godine.

Za velemajstorski (vm) bal potrebno je osvojiti sedam, a za bal intermajstora (im) 5,5 poena iz devet partija. Turnir se igra devet kola po Bergerovom sistemu, svako sa svakim. Dva dana, 10. i 12. maja, na programu su po dva kola, pre podne u 9.00 i popodne u 16.00 sati, kako bi se smanjili troškovi.

Vladimir G. Kostić i Dragan Kosić

Vladimir G. Kostić i Dragan Kosić (Foto: Đorđe Đoković)

Voljom žreba, u prvom kolu igraju: vm Kostić-vm Kosić, im Zajić-im Lalev, im Milanović-fm Radovanović, fm Đokić-fm Sredojević i vm Abramović-vm Popčev.

Derbi meč turnira između Kosića i Zajića, dvojice učesnika sa najvišim rejtingom na rang listi FIDE, na programu je u 3. kolu – 10. maja od 16.00 sati (u sali “Grand hotela”). Partije se mogu pratiti i putem interneta na specijalizovanim šahovskim sajtovima.

Memorijalni velemajstorski turnir, čiji su organizatori ŠK “Krušik”, ŠS Centralne Srbije i Grad Valjevo, završava se partijama devetog kola, 15. maja od 10.00 sati.

 

 

 

Aktuelno

Nelegalni objekat na Divčibarama (foto: Kolubarske.rs)
Nelegalni objekat se pojačao baštom Pre 23 sati 13 minuta

Moć investitora ili nemoć Grada?

Umesto da bude uklonjen, prema Rešenju građevinskog inspektora od 17. januara, ugostiteljski objekat u centru Divčibara radi "punom parom" i to pojačan baštom. U Gradskoj upravi pre dva meseca...  · 11 komentara

 (foto: )
Organizator Ujedinjeno Valjevo može Pre 21 sati 9 minuta

Tribina "Za zdrav vazduh i bez rudnika"

Koalicija "Svanuće - Ujedinjeno Valjevo može" organizuje tribinu na temu zaštite životne sredine "Za zdrav vazduh i bez rudnika". Tribina će biti održana u Holu Centra za kulturu u 19 časova.  · 4 komentara