Milan Zajić i Dimitar lalev (arhiva) (foto: Đorđe Đoković)
Milan Zajić i Dimitar lalev (arhiva) (foto: Đorđe Đoković)
09.05.2015, 20:30

Poveo Milan Zajić

č: | fb:

U večerašnjem prvom kolu šahovskog „Memorijala Selimira Manojlovića“ odlučena je samo jedna partija. Mladi intermajstor Milan Zajić (16) iz Paraćina savldao je kolegu po tituli Dimitra Laleva iz Bugarske sa viškom materijala u pešačkoj završnici, koju je rutinski dobio.

Počelo je salonskim remijima velemajstora u partijama kostić-Kosić i Abramović-Popčev. Duže se igralo u partiji Đokić-Sredojević, a zanimljiva borba viđena je između mladog Nikole Radovanovića i iskusnog Slaviše Milanovića, koja je takođe završena podelom poena.

Velemajstorski turnir Memorijal Selimira Manoljovića

Velemajstorski turnir Memorijal Selimira Manoljovića (Foto: Đorđe Đoković)

Na otvaranju turnira govorili su čelnici ŠSS, ŠS Centralne Srbije i ŠK Krušik, sa Miroslavom Kopanjom iz Novog Sada, predsednikom ŠSS, odnosno pomoćnik valjevskog gradonačelnika Milorad Ilić. Svi su istakli Manojlovićevu posvećenost šahu sa kojim je drugovao 30-tak godina.

Selimirov sin Saša zahvalio je na odzivu učesnicima turnira i izrazio nadu da će memorijal, koji se igra u znak sećanja na njegovog oca postati tradicionalan. Prvi potez u partiji Kostić-Kosić povukli su Manojlovićevi unuci, Strahinja i Aleksa Bojičić.

Saša Manojlović

Saša Manojlović (Foto: Đorđe Đoković)

Smrt je u maju prošle godine Selimira Manojlovića (1947-2014) zatekla na službenom putu u Beogradu. Bio je potpredsednik ŠSS, a pre toga predsednik ŠS Centralne Srbije.

Sutra se igraju dva kola – u 2. kolu od 9.00 sati Kostić igra sa Zajićem, dok je derbi turnira u 3. kolu, od 16.00 sati, Zajić-Kosić. Turnir je šeste kategorije FIDE - za velemajstorski bal potrebno je 7 poena, a za bal intermajstora 5,5 poena iz devet partija.

Dva kola, zbog smanjenja toškova, igraće se i 12. maja, a memorijal se završava 15. maja, partijama 9. kola (od 10.00 sati) po Bergerovom sistemu (svako sa svakim).

 

 

Aktuelno

Toplana  (foto: Đorđe Đoković)
Na sajtu Grada Pre 10 sati 56 minuta

Anketa o kvalitetu grejanja

Na sajtu grada Valjeva objavljen je oglas JKP "Toplana Valjevo" kojim se korisnici usluga ovog javnog preduzeća pozivaju da se, popunjavanjem ankete, izjasne o kvalitetu grejanja za sezonu 2023/2024.  · 3 komentara

Nelegalni objekat na Divčibarama (foto: Kolubarske.rs)
Nelegalni objekat se pojačao baštom Pre 1 dan 13 sati

Moć investitora ili nemoć Grada?

Umesto da bude uklonjen, prema Rešenju građevinskog inspektora od 17. januara, ugostiteljski objekat u centru Divčibara radi "punom parom" i to pojačan baštom. U Gradskoj upravi pre dva meseca...  · 14 komentara