ŽOK Srbijanka 014 (foto: ŽOK Srbijanka 014)
ŽOK Srbijanka 014 (foto: ŽOK Srbijanka 014)
10.05.2015, 18:45

Srbijanka 014 drugoligaš

č: | fb:

ŽOK Srbijanka 014 novi je drugoligaš posle kvalifikacionog turnira igranog u Studentovoj dvorani, u Valjevu. Prvo mesto osvojila je beogradska Roda, dok su Valjevke bile druge. U današnjem finalu, Roda je pobedila Srbijanku 014 sa 3:0. Valjevke su na trodnevnom turniru, igranom od petka, pobedile As iz Batajnice sa 3:0 i Jedinstvo iz Malog Zvornika sa 3:1, dok su poražene od Tehničra iz Smedereva rezultatom 2:3.

Pravo učešća na kvalifikacijama, što je bio osnovni takmičarski cilj kluba obnovljenog pre nekoliko meseci, izboren je ubedljivim osvajanjem prvog mesta u Međuregionalnoj ligi Šabac-Valjevo. Tokom prvenstva izgubljeni su jedan meč i četiri seta, ni jedan u Valjevu.

Uspeh su ostvarile Nedović (kapiten), libera Bojičić i Kašiković, Pavlović, Novaković, Srećković, Radojičić, Kovačević, Novokmet, Ilić, Stanojević, Obradinović… Trener je Rajko Stojanović, a priliku da igra imalo je 20 odbojkašica – od najiskusnije Sanje Stanojević, preko juniorki Kašiković i Radojičić, kadetkinja Nenadović, Koprivica i Petrić, do pionirke Aleksandre Mitrović.

Bitno je istaći da klub ima sve selekcije, te da sa uspehom radi Škola odbojke u kojoj je angažovano nekoliko trenera. Ne treba zaboraviti ni vredno klupsko rukovodstvo sa predsednikom Milovanom Rakićem na čelu.

U Drugoj ligi – Sever, gde se plasirala Srbijanka 014, već igraju ŽOK Ub i ŽOK Spartak iz Ljiga. Prvoligaši od klubova iz Kolubarskog okruga su ŽOK Valjevo i muška ekipa VA 014, a u Superligi Srbije su ŽOK Železničar iz Lajkovca i muška ekipa ljiškog Spartaka.

 

 

 

 

 

 

 

 

Aktuelno

Nelegalni objekat na Divčibarama (foto: Kolubarske.rs)
Nelegalni objekat se pojačao baštom Pre 1 dan 1 sati

Moć investitora ili nemoć Grada?

Umesto da bude uklonjen, prema Rešenju građevinskog inspektora od 17. januara, ugostiteljski objekat u centru Divčibara radi "punom parom" i to pojačan baštom. U Gradskoj upravi pre dva meseca...  · 11 komentara

 (foto: )
Organizator Ujedinjeno Valjevo može Pre 23 sati 37 minuta

Tribina "Za zdrav vazduh i bez rudnika"

Koalicija "Svanuće - Ujedinjeno Valjevo može" organizuje tribinu na temu zaštite životne sredine "Za zdrav vazduh i bez rudnika". Tribina će biti održana u Holu Centra za kulturu u 19 časova.  · 4 komentara