Velemajstorski turnir Memorijal Selimira Manoljovića (2015.) (foto: Đorđe Đoković)
Velemajstorski turnir Memorijal Selimira Manoljovića (2015.) (foto: Đorđe Đoković)
10.05.2015, 19:29

Zajić pobedio Kosića

č: | fb:

Na „Memorijalu Selimira Manojlivća“ u šahu, koji se igra u Valjevu, danas su na programu bila dva kola. Najvažniji rezultat je večerašnja pobeda mladog im Milana Zajića (16) iz Paraćina protiv prvog favorita turnira vm Dragana Kosića, koji igra pod zastavom Crne Gore.

Zajić je u dobro vođenom napadu, vešto manevrišući, osvojio lovca, pa je Kosić potpisao predaju. U prepodnevnom kolu, Zajić je remizirao sa vm Vladom Kostićem iz Valjeva. Sa 2,5 poena iz tri partije kadetski vicešampion sveta vodi na tabeli.

Danas su igrana dva kola zbog smanjenja troškova organizacije turnira, što je uticalo na to da se većina partija završi remijem. U 2. kolu, jedinu pobedu zabeležio je im Milanović protiv kolege po tituli Laleva, dok je u 3. kolu bugarskog šahistu dobio i fm Đokić.

Rezultati 2. kola: Kosić-Popčev remi, Sredojević-Abramović remi, Radovanović-Đokić remi, Lalev-Milanović 0:1, Kostić-Zajić remi.

Rezultati 3. kola: Zajić-Kosić 1:0, Milanović-Kostić remi, Đokić-Lalev 1:0, Abramović-Radovanović remi, Popčev-Sredojević remi.

 Tabela: Zajić 2,5 poena, Milanović i Đokić po 2, Kostić, Radovanović, Sredojević, Abramović i Počev po 1,5 poena. Kosić je osvojio poen, a Lalev je bez poena.

U 4. kolu, koje se igra sutra (16.00), sastaju se: Kosić-Sredojević, Radovanović-Popčev, Lalev-Abramović, Kostić-Đokić, Zajić-Milanović.

Turnir je šeste kategorije FIDE – za bal velemajstora potrebno je sedam, a za bal intermajstora 5,5 poena iz devet kola po Bergerovom sistemu (svako sa svakim). Turnir se završava 15. maja.

 

 

Aktuelno

Nelegalni objekat na Divčibarama (foto: Kolubarske.rs)
Nelegalni objekat se pojačao baštom Pre 15 sati 1 minuta

Moć investitora ili nemoć Grada?

Umesto da bude uklonjen, prema Rešenju građevinskog inspektora od 17. januara, ugostiteljski objekat u centru Divčibara radi "punom parom" i to pojačan baštom. U Gradskoj upravi pre dva meseca...  · 11 komentara

 (foto: )
Organizator Ujedinjeno Valjevo može Pre 12 sati 58 minuta

Tribina "Za zdrav vazduh i bez rudnika"

Koalicija "Svanuće - Ujedinjeno Valjevo može" organizuje tribinu na temu zaštite životne sredine "Za zdrav vazduh i bez rudnika". Tribina će biti održana u Holu Centra za kulturu u 19 časova.  · 4 komentara