Velemajstorski turnir Memorijal Selimira Manoljovića (foto: Đorđe Đoković)
Velemajstorski turnir Memorijal Selimira Manoljovića (foto: Đorđe Đoković)
12.05.2015, 23:34

Zajić se izdvojio u vođstvu

č: | fb:

Na „Memorijalu Selimira Manojlovića“ u šahu danas su igrana dva kola. Mladi intermajstor Milan Zajić (16) iz Paraćina se, posle pobede nad fm Đokićem i remija sa vm Abramovićem, izdvojio u vođstvu na tabeli, pa je na najboljem putu da ostvari cilj – osvajanjem velemajstorkog bala za šta mu je potrebno sedam poena iz devet partija.

Rezultati 5. kola: Milanović-Kosić remi, Đokić-Zajić 0:1, Abramović-Kostić remi, Popćev-Lalev remi, Sredojević-Radovanović 1:0.

Rezultati 6. kola: Kosić-Radovanović 1:0, Lalev-Sredojević 0:1, Kostić-Popčev remi, Zajić-Abramović remi, Milanović-Đokić remi.

Lalev i Sredojević

Lalev i Sredojević (Foto: Đorđe Đoković)

Na tabeli sada vodi Zajić sa 4,5 poena, ispred Milanovića, Abramovića, Kosića, Đokića i Sredojevića sa po 3,5 poena. Kostić, Radovanović i Počev imaju po 2,5 poena, dok je Lalev osvojio pola poena.

U 7. kolu, sutra od 16.00 sati, igraju: Đokić-Kosić, Abramović-Milanović, Popčev-Zajić, Sredojević-Kostić, Radovanović-Lalev.

Turnir se završava 15. maja partijama 9. kola po Bergerovom sistemu, svako sa svakim. Za bal intermajstora potrebno je 5,5 poena.

 

 

Aktuelno

Vaskrs - Crkva Svetog Pantelejmona	 (foto: Kolubarske.rs)
Praznik Pre 25 minuta

DANAS JE VASKRS - HRISTOS VASKRSE

Pravoslavni hrišćani danas obeležavaju Vaskrsenje Isusa Hrista. Vaskrs je najveći hrišćanski praznik jer suština hrišćanskog učenja označava Hristovo vaskrsnuće iz mrtvih, kao pobedu vere i života...

Obeležena godišnjica pogibije pilota (foto: Kolubarske.rs)
Obeležena 25. godišnjica pogibije pilota Milenka Pavlovića Pre 17 sati 30 minuta

Putokaz generacijama i dokaz da heroji postoje

"Godine koje prolaze, a evo već ih je 25, iz kolektivnog sećanja ne brišu herojski čin pilota pukovnika Milenka Pavlovića", rečeno je danas na obeležavanju četvrt veka od herojske pogibije Milenka...  · 6 komentara