Velemajstorski turnir Memorijal Selimira Manoljovića (foto: Đorđe Đoković)
Velemajstorski turnir Memorijal Selimira Manoljovića (foto: Đorđe Đoković)
13.05.2015, 21:05

Zajić pobedio i vm Popčeva

č: | fb:

U večerašnjem, 7. kolu „Memorijala Selimira Manojlovića“ u šahu, koji se igra u „Grand hotelu“, im Milan Zajić (16) iz Paraćina pobedio je crnim figurama bugarskog velemajstora Milka Popčeva. Povučena su 73 poteza u topovskoj završnici, u kojoj je Zajić na kraju ima dva pešala više i skakač aprotiv lovca.

Važnu pobedu zabeležio je ljiški fm Ivan Sredojević u partji sa valjevskim vm Kostićem, dok je mladi fm Radovanović bugarskog im Laleva savladao u 12 poteza. Salonski remiji viđeni su u partijama Đokić – Kosić i Abramović – Milanović.

Dva kola pre kraja, na tabeli vodi Zajić sa 5,5 poena, ispred Sredojevića sa 4,5, te Kosića, Abramovića, Milanovića i Đokića sa po 4 poena. Radovanović ima 3,5, a Kostić i Počev po 2,5 poena. Na začelju je Lalev sa pola poena.

U pretposlednjem, 8. kolu, koje se igra sutra od 16.00 sati, sastaju se: Kosić-Lalev, Kostić-Radovanović, Zajić-Sredojević, Milanović-Popčev, Đokić-Abramović.

Turnir je šeste kategorije FIDE – za velemajstorski bal treba 7, a za bal intermajsora 5,5 poena. Igra se devet kola po Bergerovom sistemu, svako sa svakim. Turnir se završava 15. maja.

 

 

Aktuelno

Obeležena godišnjica pogibije pilota (foto: Kolubarske.rs)
Obeležena 25. godišnjica pogibije pilota Milenka Pavlovića Pre 13 sati 22 minuta

Putokaz generacijama i dokaz da heroji postoje

"Godine koje prolaze, a evo već ih je 25, iz kolektivnog sećanja ne brišu herojski čin pilota pukovnika Milenka Pavlovića", rečeno je danas na obeležavanju četvrt veka od herojske pogibije Milenka...  · 6 komentara

Karanfili (foto: Đorđe Đoković)
Bez kraja 3.05.2024

Mož' da bidne Praznik, al' ne mora da znači...

Prvi maj je i na ovim prostorima, dugo Praznik rada. Sada je sve više samo datum u kalendaru, prvi maj. S tim što je "neradni dan" i ako "ne pada" u nedelju, odnosno subotu. Ako baš pada, praznik...