Metalac - Mega (arhiva) (foto: Đorđe Đoković)
Metalac - Mega (arhiva) (foto: Đorđe Đoković)
25.05.2015, 11:25

Večeras derbi sa Megom

č: | fb:

U Hali sportova, od 18.00 sati, uz Tv prenos na RTS 2, košarkaši Metalca dočekuju Megu, direktnog konkurenta u borbi za treće mesto u Superligi Srbije. Prvu utakmicu dva tima, u Sremskoj Mitrovici, Metalac je dobio sa 78:69 i načinio važan „brejk“, koji bi večeras valjalo overiti!

Metalac ima pobedu više (5/4) od Mege (4/5), što ne znači da će večeras biti lako. Mega je podigla nivo forme, od Zvezde i pogotovo Partizana tesno su izgubili. Trener Dejan Milojević ima iskusne igrače poput Šulovića, Muslija i ex reprezentativca Kešelja, čiji je otac svojevremeno igrao u Metalcu, u Prvoj B ligi, kao pojačanje iz beogradskog Radničkog.

Nekoliko talentovanih momaka predvode Jokić, Miljenović, Zagorac, Jaramaz, Nikolić... Tu je i tamnoputi Corey Webster, reprezentativac Novog Zelanda.

U dosadašnjim utakmicama, Mega je imala više uspeha, šzo ne znači da je favorit. Uslov da Metalac pobedi je u dobrom skoku pod koševima, zaustavljanju tandema Miljenović – Jokić, boljem šutu. Nikako u jurnjavi po terenu, a posebna opasnost, koje je, sigurni smo, svestan i stručni štab Valjevaca, je psihološka priprema ekipe – kako igrače „našpanovati“ za večerašnju utakmicu, a da od prevelike želje ne sagore pre vremena.

O važnosti meča svedoči i to što je arbitraža poverena Beloševiću (BG), Vojinoviću (NS) i V. Jevtoviću (BG), dok će delegat biti Krneta (BG).

Ostaje da se vidi hoće li večeras na tribinama Hale sportova biti više od 300 gledalaca, koliko ih je bilo na utakmicama sa FMP-om i Vojvodinom. Da li je u „gradu košarke“, koji, po mnogima, vapije za dvoranom sa 3.000 do 5.000 mesta, broj istinskih zaljubljenika u „basket“, dok ostali dolaze „da vide i budu viđeni“.

Koliko u sredu (18.00), takođe uz TV kamere RTS 2, stiže Partizan, a na utakmicama sa crno-belima to je najlakše uočljivo. Doduše, i zbog navijača Partizana (bez obzira odakle su).

 

 

Aktuelno

Vaskrs - Crkva Svetog Pantelejmona	 (foto: Kolubarske.rs)
Praznik Pre 15 sati 7 minuta

DANAS JE VASKRS - HRISTOS VASKRSE

Pravoslavni hrišćani danas obeležavaju Vaskrsenje Isusa Hrista. Vaskrs je najveći hrišćanski praznik jer suština hrišćanskog učenja označava Hristovo vaskrsnuće iz mrtvih, kao pobedu vere i života...

Obeležena godišnjica pogibije pilota (foto: Kolubarske.rs)
Obeležena 25. godišnjica pogibije pilota Milenka Pavlovića Pre 1 dan 8 sati

Putokaz generacijama i dokaz da heroji postoje

"Godine koje prolaze, a evo već ih je 25, iz kolektivnog sećanja ne brišu herojski čin pilota pukovnika Milenka Pavlovića", rečeno je danas na obeležavanju četvrt veka od herojske pogibije Milenka...  · 6 komentara